Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon EF 50mm f/1.8 II
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Gru, 2012   

Jivul napisał/a:
Sam używam podkładki, ale mam jedną od... 10 lat

No to śmiało mozna powiedzieć, że nie ma różnicy czy heblujesz myszką po biurku czy po twojej 10letniej podkładce.

Reklama

Jivul 
Bywalec

Wysłany: Wto 18 Gru, 2012   

Jest. Po pierwsze skrobaniu po blacie / w jeżdżeniu po miękkiej powierzchni.
Po drugie - jeszcze parę miesięcy temu używałem laserowej myszki (miała coś 750 czy 850 nm chyba) i po blacie niestety były czasami zwolnienia w ruchu. Teraz wróciłem do LEDowej, ale z przyzwyczajenia jest na podkładce.
Aha nie używałem jej 10 lat bez przerwy ;) jest trochę brudna, może nie promienieje kolorami jak kiedyś, ale nie jest wytarta czy dziurawa. był nawet okres "tylko touchpad" :zalamany:

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 19 Gru, 2012   

Ciekawych rzeczy się można dowiedzieć o 50 1.8 II. :lol:

Myszy, stoły, blaty... tylko jeszcze kota zabrakło, co by te myszy spożył i blat użył po spożyciu, a potem sobie o niego wyheblował.

Jivul 
Bywalec

Dobra... a więc kupiłem 50tkę :D czy mogę teraz zostać zaliczony do grupy kultu jasnej stałki?

Zraziłem się do PRO na Żytniej :D bo raz że nie mieli (wszystkie przed świętami sprzedane, no to już wiadomo co Mikołaj poprzynosi :D ), a dwa że zaproponowali mi od razu 40mm/2.8 - no ja myślę że jak PRO przychodzi do sklepu to wie co chce, a nie się proponuje coś droższego, ponad działkę ciemniejszego i o innej ogniskowej ;)

Ostatecznie kupiony w fotoramie, w metrze centrum, z pomocą mojej Armii Autofocusa :D (poniżej zdjęcie, oczywiście na pełnej dziurze, praca z takimi pomagierami jest fajniejsza niż focenie bateryjek, bo bardziej przypomina rzeczywiste warunki... bojowe ;) )

Ostatnio zmieniony przez Jivul Sro 19 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Jivul, to zdjęcie to zagadka gdzie ustawiony był af?
Bo ja nie widzę za bardzo, może mi na starość wzrok siada...

dcs
[Usunięty]

:shock:
EF 50mm f/1.8 II na brzegu kadru urywa dłonie ...
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 19 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Jivul 
Bywalec

Podmieniłem zdjęcie na pełną rozdzielczość... i tak forum skaluje do szerokości monitora (zasugerowałem się że w "naszych" zdjęciach trzeba coś tam do 1024 i skalowałem).

Centralny punkt AF, więc ostrość gdzieś na mostku kremowo-beżowego (? :P ) wojaka rzucającego granatem...

Zrobiłem jeszcze pare fot w sklepie, swojego 28-80 (nie wierzyłem że może być coś bardziej plastikowego od niego), jakiegoś LCD - był efekt mory, na podglądzie i max zbliżeniu było ok, więc wziąłem. Zobaczymy jak będzie dalej :)

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Jivul napisał/a:
fotoramie, w metrze centrum

Chyba fotoformie? A jak tak to moi ulubieńcy, chociaż kiedyś mieli większą siedzibę :P

Jivul napisał/a:
28-80 (nie wierzyłem że może być coś bardziej plastikowego od niego)

Też go mam i też nie wierzyłem ;)

Jivul napisał/a:
Centralny punkt AF, więc ostrość gdzieś na mostku kremowo-beżowego (? :P ) wojaka rzucającego granatem...

Wrzuć coś więcej, bo jakoś mnie to nie przekonuje. Tak na szybko z mojego plastyka (rozdzielczość? czy mój starczy wzrok?) https://picasaweb.google.com/lh/photo/H095mMIHQc7SxDM8EjZMIpZgYm9LqgUqUbJmhBHVek4?feat=directlink

dcs napisał/a:
:shock:

Ty to zawsze coś głupiego znajdziesz :twisted:

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

Też znalazłem coś głupiego z f1.8

dcs
[Usunięty]

wtedy już się z cegły budowało?

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Jivul napisał/a:
czy mogę teraz zostać zaliczony do grupy kultu jasnej stałki?

Nie.
Tej stałki się nie czci, tylko ją zużywa.
dcs napisał/a:

Żeby...

Paznokcie wyrywa! :mrgreen:

P.S. Gratulacje zakupu i wielu ciekawych fot przy pomocy "plastiku-fantastiku" zrobionych. :razz:

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

cybertoman, niezły powrót do przyszłości :D
A 50tkę zawsze warto kupić, stosunek jakości (ale obrazka) do ceny rewelacyjny.

Ravson 
Nowy

Przykładowe zdjęcie wykonane moją 50tką.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Ravson, prosto z puchy?

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Ceglany obiektyw.

Odpowiedz do tematu