Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
lozan, ale oni pisali o NOWEJ technologicznie matrycy Sony. Tej matrycy jeszcze NIE MA zainstalowanej zdaje się nigdzie poza ich labami. Chodziło o poprawianie tej nowej u S technologi, foveonowatej, której słbości są też znane. Jak bedą wygladały w nowej odsłonie?.
O czym Ty Waść kolejny raz pier... lisz?
Ostatnio zmieniony przez RB Pią 21 Gru, 2012, w całości zmieniany 1 raz
o tych szumach i kolorach. Wole te kolory od wyblazowanych Canona.
Wolisz te z matrycy Foveona? Ale jakie? JPGi prostu z aparatu, czy też wywoływane RAWy w SPP? A Może nie SPP ale LR? I mówiąc o szumach o jakim ISO prawisz? Może się skupmy np na ISO400?
lozan26 [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Gru, 2012
te ktore "wypluwa" aparat. W zachodnim magazynie czytalem test A99. Jedyna wada bylo polprzepuszczalne lustro ze wzgledu na mniejsza ilosc swiatla wciaganego przez matryce.
Jeszcze raz wyraźnie, Chodziło o poprawianie szumów i kolorów w porównaniu z foveonem...
lozan, Ty chyba jesteś z gruntu 'niepokorny'... problem w tym że wiedza zdaje sie uczy pokory...
Weź Waśc doczytaj zanim znowu pojawienie się słowa Sony wyzwoli u Ciebie przymus stukania palcem w klawiaturę.
Matrycę znaną dziś jako "Foveon" opatentowana już dawno firma... Foveon.
Sony próbuje opatentować coś podobnego. Mam nadzieję, że do odmiennego rozłożenia fotodiod dołożą swoje ADC. Gdyby jeszcze dogadali się z fuji i dodali tam polimer zamiast mikrosoczewek to by było przaśnie...
A propos czułości i kolorów. Oto obrazek prosto z puchy:
ISO400, f/5.6, 1/640s
lozan26 napisał/a:
Zamiast komentowac to sapiesz do Sony.Jakies kompleksy posiadania gorszego aparatu?
Napisales, ze tego modelu mogli wcale nie wypuszczac.
Zdaje się, ze mieszasz różne wątki tej dyskusji. To akurat było o a57. A nie o tych szumach i kolorach.... nowego niby-foveona
I - uprzedzając stukot Twych rączych palców - pragnę uzasadniać: Tak, jak dla mnie (co też wyraźnie zaznaczyłem) mogli a57 nie wypuszczać w ogóle, ponieważ nie byłem ani przez chwilę nią zainteresowany. Jednak jestem zainteresowany (wciąż jeszcze trochę) możliwością zakupu wyrobu tej firmy z uwagi na przyzwyczajenia i parę miernych obiektywików. Aby nie było, że ja się w ogóle tym systemem nie interesuję: interesuję się serią siódemkową. Z szóstkowej mnie wyleczyli. Lubię ładnie zrobione rzeczy.
lozan26, to jest ostatnie ostrzeżenie. Jeszcze jeden „występ” i dostaniesz trzecie ostrzeżenie, co wiąże się z brakiem możliwości pisania. Trzymajmy poziom wypowiedzi i czytaj ze zrozumieniem, zanim odpowiesz na czyjś post.
Nie chce mi się w to wierzyć. Jeden z nielicznych udanych obiektywów tej firmy a do tego może nie tyle trzymający co utrzymujący wielu ludzi w tym systemie.
Spotterzy - Nikon i Canon zaprasza na swoje podwórko. Sony właśnie was olało.
Ja widzę tylko jedno wyjście - szykują inne szkło. Np. jakieś 100-500
Coś na pewno szykują, nie wierzę, że zrobią użytkownikom systemu taka szkodę. Chyba, że faktycznie aparaty lustrzanko podobne idą w odstawkę, zostaną tylko NEXy.
manolo [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Gru, 2012
zdecydowanie nie zostawią takiej dziury,
znając Sony wypuszczą cos kontrowersyjnego 50-500 albo 100-600
[ Dodano: Pią 21 Gru, 2012 18:09 ]
W lustrzankach mogli wiele zdziałać, gdyby kontynuowali coś a la a700, chyba że slt im wychodzi bokiem, kupują je ludzie którzy potem nie inwestują w obietkywy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10