Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012 Zmiana systemu z N na C, która puszka - 7D czy wyżej?
Witam, zmieniam system na Canona, bo ni ma u żółtych fajnego telezooma w ludzkiej cenie sprzedając tym samym szklarnie z puszką:
N D7000, N35/1.8, N50/1.8, S17-55/2.8, S70-200/2.8.
Chciałbym się poradzić co kupić: 5d mark2 z 24-105L i C100-400L czy może 7D z C17-55 i S70-200 oraz C100-400L (żeby uzyskać pełne pokrycie), wg mnie od razu FF, dla tej niepowtarzalnej plastyczności obrazu )) chyba, że macie jeszcze jakieś inne propozycje?
[PS. Stałki się dokupi kiedyś i tak już dużo będzie trzeba wydać;]
To po primo proszę o odpowiedzi z tłumaczeniem o co chodzi i ogólnie pełniej trochę, jeśli można,
po secundo kiedy mowa o tc, tak samo jak stałki byłaby przyszłość.
proszę o odpowiedzi z tłumaczeniem o co chodzi i ogólnie pełniej trochę, jeśli można
400/5,6L USM to najlepszy obiektyw canona do fotografowania ptactwa za relatywnie niska cenę.
Jesli dokupisz TC, to AF ani w 400/5,6L ani w 100-400L nie będzie działał, chyba że pozaklejasz styki, natomiast w jedynce może działać.
Ville [Usunięty]
Wysłany: Pią 28 Gru, 2012
Rozumiem oraz dziękuję za wniesioną opinię nt. C400L, ale ja już porównywałem i rozmawiałem z innymi fotografami i 100-400L ma tylko minimalnie gorszą jakość zdjęć, przy czym daje szalenie przydatny zakres, także przy nim pozostanę. My skupmy się najlepiej na puszkach.
rozmawiałem z innymi fotografami i 100-400L ma tylko minimalnie gorszą jakość zdjęć
No to jak na mój gust to są d.upy wołowe a nie fotografowie. Ewentualnie nie mieli tego 400L w ręku, mieli skopany egzemplarz lub robią zdjęcia, są przyrodnikami a nie bardzo wiedzą co ze zdjęć można wyciągnąć.
Zapoluj na używane 1D MkIII w dobrym stanie (kolega chciał ostatnio sprzedać) i do tego 400/5.6 L.
Do ptaków 7D czy 5DII? Kup 5DIII Będzie jakościowa masakra i wielki komfort pracy.
Na 7D 100-400L dostaje już zadyszki. 400/5.6L pięknie pokazuje charakter. Ja już pomijam jaka jest różnica na f/5.6... No i ta szybkość i precyzja działania stałki. Urywa jaja w przeciągu.
Ville [Usunięty]
Że 5DIII miecie wszystko to nie wątpię, ale podliczając ile trzeba wydać to nie wyrabiam już niestety.
Przeleciałem ceny wszystkiego co by mnie interesowało, tj. 6D, 7D, 5DII oraz obiektywy i wychodzi na to, że najlepiej wziąć 6D z 24-105/4L i tele (tutaj może rzeczywiście masz rację, muszę zgłębić bardziej temat), bo biorąc jakąś puszkę aps-c miałbym problem z pokryciem dolnego zakresu ogniskowych, musiałbym brać 17-55 i jakieś 70-200 pod APS-C. Wiem, że skupiam się na telezoomach (i dlatego też zmieniam system), ale mając już taką lustrzankę chce się mieć pełne pokrycie, zwłaszcza, że śluby się czasem też strzela.
Potraficie coś powiedzieć o tym EOS 6D?
edit. Kupić coś używanego się naprawdę boję, raz że nigdy nie wiesz jaki przebieg, dwa jak się koleś obchodził ze sprzętem.
W sumie opcja 7D z C EF-S 17-55, 24-105L plus tele też wchodzi w grę.
Poddaje się, nie wiem co wybrać.
Do kotleta i ptaszków na chwilę obecną Canon jest najlepszy (na średnim pułapie cenowym). Wiem, bo sam w tym siedzę. No może te ptaszki troszkę większe, ale też sporo szybsze
Jeżeli chcesz kompromisu jakościowo-ptaszano kotletowego to oczywiście pucha z FF mile widziana. A skoro ma być AF na jakimś tam poziomie (a na 5DIII kasy nie wystarczy) to ten 6D będzie chyba dobrym wyborem. Choć naprawdę można 1DIII trafić w dobrym stanie. Mnie coś takiego kolega oferował.
dcs [Usunięty]
A ja bym do posiadanego przez Ville zestawu dokupił Nikkora 200-400/4 i ze względu na ptaszki w FF bym się nie pchał /chyba że D800/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9