Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: Wujek_Pstrykacz
Czw 06 Wrz, 2012
Canon 5D Mark II - test cyfrowej lustrzanki
Autor Wiadomość
nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Sty, 2013   

Mam 50D i mam 5D II. Dopóki nie spróbowałem 5D III, to AF wydawał się ok :mrgreen:
Ogólnie tragedii nie ma pod warunkiem, że doczepia się przyzwoite szkła systemowe, bo na moich byłych Sigmach to lepiej nie mówić. Mikrokalibracja niewiele pomagała. Za to z Tamronem 90 mm działało wzorowo.
Nawet w ciemności AF w miarę daje radę, chociaż trzeba się trochę postarać. Do sportu i innych temu podobnych nie używałem.

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

jaad75 napisał/a:
MM napisał/a:
Na pewno ten AF jest lepszy niż w wielu Sony czy Pentaksach. Po prostu AF Canona/Nikona to trochę inny świat niż w tamtych systemach.
Już nie. I w jednym i w drugim systemie AF jest bardzo dobry.

Tak można napisać z perspektywy AF-u 5D2, ale już nie 5D3 czy serii 1 w Canonie lub AF-u w D-300 czy serii 3 lub 4 w Nikonie. Ja patrzę na cały system i to naprawdę jest inny świat. Faktem jest też oczywiście, że inne systemy też poprawiły dużo w swoich korpusach.

jaad75 
Klub Pierdzieli

MM napisał/a:
Tak można napisać z perspektywy AF-u 5D2
Od AF-u z 5D2, to w Pentaksie lepszy był już K-7, K-5 się wyraźnie poprawił, a K-5II dołożył jeszcze kolejną poprawę zwłaszcza w ciemności. W Pentaksie teraz gorszy jest tylko AF-C, też mocno poprawiony w stosunku do K-5, ale nie tak dobry, jak ten w choćby D300 (zwłasza w gorszych warunkach).

[ Dodano: Nie 20 Sty, 2013 19:15 ]
Mówię oczywiście o porównaniu na tych samych szkłach, bo jasnym jest, że pierścieniowy USM będzie szybszy od hybrydowego SDM.

muzyk 

Co do Af pentaxa, mogę powiedzieć o tym z K5, K5II, K7, K30, Kr, cyz nawet K 01.
Cóż, ten z K5II, jak na bez ultradźwiękowy... jest bardzo szybki.
Zadziwiająco szybki i wygląda na to, że celny.
Ten z K30 jest też niczego sobie.
Owszem, ciche to to nie są oba, ale... za to klapnięcie lustra jest niesamowicie ciche.
Najcichsze wśród lustrzanek?

Tutaj przypomina mi się, gdy niedawno grałem na ślubie i jakiś Rosjanin focił 5dIII.
Każde zdjęcie to 2x trzask trzask (a raczej j.eb j.eb...).
Kurde, jak można Canonem tym bardziej 5dIII nie w trybie cichym robić śluby, zwłaszcza w kościele? :zalamany:

Wypadało przerwać grę i szprechnąć mu kilka słów... ^%$#@@#%! :evil:

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

muzyk napisał/a:
Najcichsze wśród lustrzanek?

Eno muzyk, przecież w 6d jest jakiś bajer wyciszający klapanie ;) Chyba dobrze pamiętam?

muzyk 

pioroon napisał/a:
Eno

W 5dIII też, poprzez wolniejszą serię zdaje się.

No ale jak można tak trzaskać, jak jakiś opętany... i to każdy raz pod dwa trzaski... :lol:

nienietaktak
[Usunięty]

W trybie cichym 5D III to takie “mlasssk“ ;)

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

nienietaktak napisał/a:
W trybie cichym 5D III to takie “mlasssk“

Jak trzaskaliśmy ze znajomą 5dII, to twierdziła, że jak kadruje pionowo to robi "tszszsk", a jak pionowo to trochę inny "tszszsk" :shock:
Była tak przekonująca, że prawie jej uwierzyłem i prawie usłyszałem ;)

muzyk 

nienietaktak napisał/a:
W trybie cichym 5D III to takie “mlasssk“

No tak, dlatego wkur... mnie ten baran z tą trzaskarką.

nienietaktak
[Usunięty]

chyba jutro nagram odgłosy to sami ocenicie :D

muzyk 

nntt.

To, że nagrasz to nic.
Musiałbyś w konkretnej sytuacji słyszeć...

dcs
[Usunięty]

Trzeba było głośniej grać.

muzyk 

dcs napisał/a:
Trzeba było głośniej grać.

Wiesz. Zależy co grasz. Chyba tylko na tutti nie byłoby tego przenikliwego i upiornego trzasku słychać. :razz:

Raideur 
Rozmowny

Wysłany: Wto 22 Sty, 2013   

nienietaktak napisał/a:
W trybie cichym 5D III to takie “mlasssk“ ;)

Dla niektorych to “mlasssk“ a oceniajac na trzezwo, to poprostu tryb cichszy a nie bezglosny.

nienietaktak
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Sty, 2013   

Raideur, cichy nie znaczy, że nic nie słychać, więc w czym problem? chcesz błysnąć swoją trzeźwością?

Odpowiedz do tematu