Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony SLT-A99 - test aparatu
Autor Wiadomość
RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 23 Sty, 2013   

muzyk napisał/a:

Chcę przez to powiedzieć, że miarą profesjonalności danego aparatu jest RÓWNIEŻ brak scen i związanej z nimi automatyką...

Muzyk, znowu nie dogadamy się, operukjemy w nieco równoległych światach. Pozostaje mi przychylić się do zdania MC. Humor mi poprawiłeś.

Reklama

muzyk 

RB napisał/a:
Ale co do tego ma amatorskość czy nieamatorskość?

RB. Napisałem, że rozdzielam CENĘ o problemu amatorskości czy profesjonalności sprzętu o nazwie Sony a99.
RB napisał/a:
Humor mi poprawiłeś.

Cieszę się.

Pozostawiam w przemyśleniu co mają sceny w puszce do jej profesjonalnego przeznaczenia...

MC napisał/a:
Dzięki za poprawienie humoru.

Proszę bardzo.

Zatem, idź poszukaj prawdziwego sprzętu pro ze "scenkami".

Powodzenia!

MC 

muzyk, w przeciwieństwie od niektórych na tym forum nie brandzluję się nad etykietkami pro/semi-pro/amatorski/hoyawiecojeszcze.

RB 

muzyk napisał/a:

Sprzęt pro jest stworzony dla kreatywności użytkownika, a nie dla zabijania tej kreatywności.

Nie. Sprzęt pro jest stworzony aby był pancerny i mocno uprawdopodabniał zrobienie ciekawego ujęcia. Pro w luszczankach małoobrazkowych to między innymi reporterka, sport i takie tam sprawy... to pieniądze. Tych róznych pro jest dużo, ale akurat moim zdaniem to rzadziej jest sztuka. Często Ci ciekawi twórcy sa bidni i tworzą bele czym. Naprawdę nie tymi 1d. Bo na ch... im cechy 1d???

Dalej, nigdzie nie jest w końcu powiedziane, ze sprzęt pro nie może mieć tych automatów wszelakich.

I oczywiście, uważam, że a99 nie jest pro. Ale czemu? Nie wiem, trudno mi w ogóle określić co to jest sprzęt pro, po prostu niezbyt wierzę, aby Sony robiło korpus dla użytkowników którzy są aż tak marginalnym procentem w całym systemie.

muzyk napisał/a:
RB napisał/a:
Ale co do tego ma amatorskość czy nieamatorskość?

RB. Napisałem, że rozdzielam CENĘ o problemu amatorskości czy profesjonalności

No to dobrze ze napisałeś. Bo niedawnio właśnie pisaleś o kosmicznym wycenieniu amatorskiej a99. Napisz jeszcze raz.

MC napisał/a:
muzyk, w przeciwieństwie od niektórych na tym forum nie brandzluję się nad etykietkami pro/semi-pro/amatorski/hoyawiecojeszcze.

A gdzie półsemipro i zaawansowany amator? Upraszczacie Kolego MC zbyt mocno :mrgreen:

muzyk 

MC napisał/a:
w przeciwieństwie od niektórych na tym forum nie brandzluję się nad etykietkami pro/semi-pro/amatorski/hoyawiecojeszcze.

Ja też nie, co nie przeszkadza mi napisać, że jedną z cech sprzętu pro w fotografii jest brak scen.
Chyba, że coś się zmienia...
RB napisał/a:
Nie.

Ok. Zatem coś się zmienia w tej materii. W pro wchodzą sceny.

Fakt solidności pomijam, bo to osobny temat - nie interesujący mnie w tej chwili, bo tak oczywisty jak 2+2 w klasie pro.
RB napisał/a:
Bo niedawnio właśnie pisaleś o kosmicznym wycenieniu amatorskiej a99.

No ale napisałem, nie ze względu na problem amatorskości czy profesjonalizmu tego sprzętu, tylko dlatego, że uważam go za po prostu drogi. Zbyt drogi.

RB 

muzyk napisał/a:

Ok. Zatem coś się zmienia w tej materii. W pro wchodzą sceny.

Muzyk, jeśli chcesz podstawowym brakiem logiki popartym niezręcznym kompilowaniem cytatów i odpowiedzi na nie uprawdopodobnić swoje tezy, to dochodzimy nie tyle do punktu, ze nie zrozumiemy się, ale do punktu że niedługo w ogóle nie bedzie chciało nam się miło dyskutować.

Zaprzeczeniem tego, ze w "pro nie ma miejsca na sceny" jest to że mogą tam się znaleźć i nie spowoduje to spadku profesjonalności obiektu (ale durna ta gadka, nie mogę, co to w ogóle jest profesjonalności korpusu..., ale w kategorii zdań logicznych to większe bzdury się w końcu obracało). A nie, że stanowią immanentny wskaźnik profesjonalności. Jeśli nie łapiemy btego to sorry. Jeśli łapiemy i mimo to prześlizgujemy się nad tym to już gorzej.

Natomiast moje NIE, które tak ochoczo cytnąłeś odnosiło się jak dobrze rozumiesz do czegoś zupełnie innego.

muzyk napisał/a:

No ale napisałem, nie ze względu na problem amatorskości czy profesjonalizmu tego sprzętu, tylko dlatego, że uważam go za po prostu drogi. Zbyt drogi.

To właśnie dlatego dobrze że napisałeś. W tym wypadku cała sprawa dochodzi odo obracania debilną kategorią pro (i co to ona niby oznacza) ku naszej uciesze, bo nikt inny i tak tego nie czyta...

muzyk napisał/a:
MC napisał/a:
w przeciwieństwie od niektórych na tym forum nie brandzluję się nad etykietkami pro/semi-pro/amatorski/hoyawiecojeszcze.

Ja też nie, co nie przeszkadza mi napisać, że jedną z cech sprzętu pro w fotografii jest brak scen.

Jedną z cech ryby jest opływowy kształt. A koń jaki jest każdy widzi. Czemu piszę? A... konik morski...

Zwracasz uwagę na drugorzędne i wtórne cechy, Kolego.

nienietaktak
[Usunięty]

RB napisał/a:
ku naszej uciesze, bo nikt inny i tak tego nie czyta.

Ja czytam i się uśmiecham ;)

RB 

nienietaktak napisał/a:
RB napisał/a:
ku naszej uciesze, bo nikt inny i tak tego nie czyta.

Ja czytam i się uśmiecham ;)

Nie obraź się, ale paru dziwaków chodzi po tym świecie...

nienietaktak
[Usunięty]

RB napisał/a:

Zawsze chciałem byc dziwakiem. To takie hipsterskie... :P

RB 

nienietaktak napisał/a:
RB napisał/a:

Zawsze chciałem byc dziwakiem. To takie hipsterskie... :P

Ooo, zawsze mogę Ci wysłac ozdobny dyplom dziwaka. Zupełnie gratis. Do powieszenia na scian :mrgreen:

nienietaktak
[Usunięty]

RB, sam sobie mogę wydrukować do formatu 137 x 5000 cm. Bez łaski :mrgreen:

RB 

nienietaktak napisał/a:
RB, sam sobie mogę wydrukować do formatu 137 x 5000 cm. Bez łaski :mrgreen:

W TYM najbardziej eksponowanym miejscu domu to się wieszało ordery od Najjaśniejszego Pana :-)

komor 
Moderator

muzyk napisał/a:
Z drugiej strony, mogliby sobie odpuścić zielony kwadracik w 5dIII.

Nie mogliby. Spory procent japońskich kupców tej puszki by sobie wtedy nie poradziło.

hijax_pl napisał/a:
A co ma DR do zdjęć reportazowych?

Jak to co – bardzo wiele. :) Bo to w reporterce nie ma czasu na HDR-y, zakładanie filtrów połówkowych albo sprawdzanie, czy aby na pewno mamy idealny pomiar światła i dobrze dobrane ISO. Gdzież indziej bardzo jest potrzebne dobre DR, jak nie w reporterce?

muzyk 

RB napisał/a:
jeśli chcesz podstawowym brakiem logiki popartym niezręcznym kompilowaniem cytatów

Nie wiem ileż można w kółko Tobie pisać...

Najwyraźniej nie przeczytałeś dokładnie co napisałem o braku scen i dalej piszesz w sposób, który potwierdza to.

Jeszcze raz zatem: wskaż, który z profesjonalnych aparatów posiada "sceny"?

I bądź na tyle uprzejmy i przestań mnie obrażać, da radę?
Ostatnio zmieniony przez muzyk Sro 23 Sty, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

johndoe 
Bywalec

@muzyk

Zatem HDR w 1Dx zamienił ten aparat w amatorską puszkę?

Odpowiedz do tematu