Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Letnie nowości
Autor Wiadomość
mszczyrek 
Entuzjasta

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008   

D3x bedzie konkurencja dla 1D, zabojca 5D bedzie D10;)

Swoja droga coraz trudniej bedzie poznac sie na tych oznaczeniach:)

Reklama

Daimon 
Rozmowny

mszczyrek napisał/a:

Nikon D10? A co to takiego? Tej ploty jeszcze nie słyszałem. :lol:

mszczyrek 
Entuzjasta

To zabojca 5D oczywiscie:) Powszechnie znana plotka juz. Kiedy zapytalem Johna Clementsa o niego, dwuznacznie sie usmiechnal;) Kiedy pytalem o nastepce D80 8 miesiecy temu na prezentacji D3, stwierdzil ze niepredko i jak widac mial racje... Ciekawe tylko jak bedzie sie nazywal, bo 2 cyfrowe oznaczenie klocilo by sie z dotychczasowa koncepcja. Moze D300x? A jesli chodzi o prezentacje to plotki mowia o Olimpiadzie w Pekinie, razem z D3x...

007areka
[Usunięty]

... eee, cos to wszystko sie nie klei chłopaki...

Daimon 
Rozmowny

Czy ten D10 to ma być puszka FF? Co tam w necie krąży na ten temat? :smile:

mszczyrek 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008   

Nie tylko w necie, powazni ludzie tez cos czasami przebakuja;) D10/D300x ma generalnie byc body D300 z pelnoklatkowa matryca o 12-18mpix(podejrzewam ze 12), uposledzonym w stosunku do D3 pod wzgledem szybkosci i pewnie z ograniczona czuloscia do powiedzmy 6400iso. Czyli taki Canon 5d, tylko lepszy:) Zawodowcy dopominaja sie takiego sprzetu, bo obecnie uzywajac jako zapasu D300 traca szeroki kat na przyklad, a targanie 2 D3 jest troche klopotliwe. Zreszta Nikon zawsze sluchal zawodowcow...

Daimon 
Rozmowny

Było by świetnie, gdyby to co piszesz się sprawdziło. FF Nikona na średniej półce w body o gabarytach d300 to byłby duży krok naprzód dla tego systemu. Może Canon w końcu by sie obudził? Na razie wygląda na to, że D3 to było dla nich za mało, by wytrzeźwieć :smile:

mszczyrek 
Entuzjasta

Poczekaj na D3x. W Canonie bedzie placz i zgrzytanie zebow...;)

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

D3x nie jest mi do niczego potrzebny, D3 wystarczałby aż nadto. Natomiast gdyby następca 5D miałby taki korpus i możliwości jak D300 i swoją starą matrycę to ja w to wchodzę :cool:

mavierk 
never knows best

MM napisał/a:
D3x nie jest mi do niczego potrzebny, D3 wystarczałby aż nadto.
To fajnie, że Tobie jest nie potrzebny, jednakże i ja myślę że bardziej prawdopodobne jest zrobienie wersji d3x (24mpix) od d300 z FX -> wręcz nieprawdopodobne.

Daimon 
Rozmowny

mavierk napisał/a:
jednakże i ja myślę że bardziej prawdopodobne jest zrobienie wersji d3x (24mpix) od d300 z FX -> wręcz nieprawdopodobne.

mszczyrek pisze, że to nie jest tak, że to albo to. Zarówno to jak i to. :smile:

mszczyrek napisał/a:

mszczyrek 
Entuzjasta

Tak bedzie, wystarczy usiasc i sie zastanowic:

D3x - zabojca 1Ds i co wazniejsze, jeden z ostatnich gwozdzi do trumny sredniego formatu. Narzedzie dla fotografow mody, krajobrazu itp, ktorym piksele sa naprawde potrzebne i placa za nie slono obecnie w srednim formacie i 1Ds. Obrzydliwie drogi.

D3 dla MM ktory wymaga szybkosci, i nie zalezy mu az tak bardzo na jakosci jak na mozliwosci zrobienia zdjecia (iso). Cena w granicach rozsadku.

D300FF/D10 czy jak zwal: zapasowe body dla obu z ich, podstawowe body dla bardzo zamoznych amatorow, taki FM2 wspolczesny. Tanszy niz D3.

D300 dla amatorow (tylko)zamoznych lub polskich fotografow weselych

D90 jako zapas dla D300/body spacerowe.

Cala reszta to juz konkurencja dla kompaktow.

Taka jest moja wizja;) Fiat:)

Daimon 
Rozmowny

mszczyrek napisał/a:

D3 dla MM ktory wymaga szybkosci, i nie zalezy mu az tak bardzo na jakosci jak na mozliwosci zrobienia zdjecia (iso). Cena w granicach rozsadku.

Z tego cytatu to nasz fotoinkwizytor pewnie zadowolony nie będzie. :lol: :wink:
Zdaje się, że koledze Mariuszowi mocno zależy na jakości, tylko nie lubi przeładowanych matryc- takie 12-15 mpix uważa za optymalną ilość dla FF.
Ostatnio zmieniony przez Daimon Pon 09 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Tylko w czym niby D3x ma być zabójcą 1Ds Mark III ? Bo będzie miał 3 MPx więcej? To nie jest argument. W czym niby nowy Nikon będzie tak zabójczo lepszy?
Co do jakości to ja nie widzę powodów dla których jakość z 5D jest gorsza od tej z 1Ds. Pucha nie ma tylu bajerów, ale zdjęcia robi tak samo dobre. Mnie zwyczajnie są zbędne te dodatkowe piksele.

Daimon 
Rozmowny

W tym samym czasie co MM pisałem swój poprzedni post. :smile:

Odpowiedz do tematu