Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To zabojca 5D oczywiscie:) Powszechnie znana plotka juz. Kiedy zapytalem Johna Clementsa o niego, dwuznacznie sie usmiechnal;) Kiedy pytalem o nastepce D80 8 miesiecy temu na prezentacji D3, stwierdzil ze niepredko i jak widac mial racje... Ciekawe tylko jak bedzie sie nazywal, bo 2 cyfrowe oznaczenie klocilo by sie z dotychczasowa koncepcja. Moze D300x? A jesli chodzi o prezentacje to plotki mowia o Olimpiadzie w Pekinie, razem z D3x...
Nie tylko w necie, powazni ludzie tez cos czasami przebakuja;) D10/D300x ma generalnie byc body D300 z pelnoklatkowa matryca o 12-18mpix(podejrzewam ze 12), uposledzonym w stosunku do D3 pod wzgledem szybkosci i pewnie z ograniczona czuloscia do powiedzmy 6400iso. Czyli taki Canon 5d, tylko lepszy:) Zawodowcy dopominaja sie takiego sprzetu, bo obecnie uzywajac jako zapasu D300 traca szeroki kat na przyklad, a targanie 2 D3 jest troche klopotliwe. Zreszta Nikon zawsze sluchal zawodowcow...
Było by świetnie, gdyby to co piszesz się sprawdziło. FF Nikona na średniej półce w body o gabarytach d300 to byłby duży krok naprzód dla tego systemu. Może Canon w końcu by sie obudził? Na razie wygląda na to, że D3 to było dla nich za mało, by wytrzeźwieć
D3x nie jest mi do niczego potrzebny, D3 wystarczałby aż nadto. Natomiast gdyby następca 5D miałby taki korpus i możliwości jak D300 i swoją starą matrycę to ja w to wchodzę
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 09 Cze, 2008
MM napisał/a:
D3x nie jest mi do niczego potrzebny, D3 wystarczałby aż nadto.
To fajnie, że Tobie jest nie potrzebny, jednakże i ja myślę że bardziej prawdopodobne jest zrobienie wersji d3x (24mpix) od d300 z FX -> wręcz nieprawdopodobne.
D3x - zabojca 1Ds i co wazniejsze, jeden z ostatnich gwozdzi do trumny sredniego formatu. Narzedzie dla fotografow mody, krajobrazu itp, ktorym piksele sa naprawde potrzebne i placa za nie slono obecnie w srednim formacie i 1Ds. Obrzydliwie drogi.
D3 dla MM ktory wymaga szybkosci, i nie zalezy mu az tak bardzo na jakosci jak na mozliwosci zrobienia zdjecia (iso). Cena w granicach rozsadku.
D300FF/D10 czy jak zwal: zapasowe body dla obu z ich, podstawowe body dla bardzo zamoznych amatorow, taki FM2 wspolczesny. Tanszy niz D3.
D300 dla amatorow (tylko)zamoznych lub polskich fotografow weselych
D3 dla MM ktory wymaga szybkosci, i nie zalezy mu az tak bardzo na jakosci jak na mozliwosci zrobienia zdjecia (iso). Cena w granicach rozsadku.
Z tego cytatu to nasz fotoinkwizytor pewnie zadowolony nie będzie.
Zdaje się, że koledze Mariuszowi mocno zależy na jakości, tylko nie lubi przeładowanych matryc- takie 12-15 mpix uważa za optymalną ilość dla FF.
Ostatnio zmieniony przez Daimon Pon 09 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Tylko w czym niby D3x ma być zabójcą 1Ds Mark III ? Bo będzie miał 3 MPx więcej? To nie jest argument. W czym niby nowy Nikon będzie tak zabójczo lepszy?
Co do jakości to ja nie widzę powodów dla których jakość z 5D jest gorsza od tej z 1Ds. Pucha nie ma tylu bajerów, ale zdjęcia robi tak samo dobre. Mnie zwyczajnie są zbędne te dodatkowe piksele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9