Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W takim razie chyba sprawa jasna. 60-tka i 18-135IS pozostałe słoiki to w miarę funduszy.
A jeszcze jedno czy zamiast 18-135 może uderzyć w Tamron AF 18-270 mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD. Bo w sumie jak rozbuduje szklarnie o słoiczki podane kilka postów wyżej to spacerzumik z tego Tamronka może byłby lepszy niż z 18-135IS.
J@K, jak już wybrałeś jeden z gorszych korpusów w tej grupie cenowej, to w sumie nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś poszedł na całość i dokupił sobie jeszcze gówniane szkło - Tamron nada się tu świetnie...
Czyli
korpus gówniany
pierwszy słoik gówniany
drugi jeszczebardziej gówniany
cosik mi zaczyna tu śmierdzieć
Wychodzi nato że spory procent amatorów robi zdjęcia gównianym sprzętem . Hmm i bądź tu mądry - do d..... to wszystko.
Generalnie lepiej jest unikać megazoomów typu 18-300 mm. Cudów nie ma.
60D to nie jest zły aparat, ale jak w tej cenie można mieć lepsze, to po co go brać?
Generalnie lepiej jest unikać megazoomów typu 18-300 mm. Cudów nie ma.
60D to nie jest zły aparat, ale jak w tej cenie można mieć lepsze, to po co go brać?
W sumie napisałeś to samo, co ja. Musisz też mieć "alergię na Canona"...
Czyli
korpus gówniany
pierwszy słoik gówniany
drugi jeszczebardziej gówniany
cosik mi zaczyna tu śmierdzieć
Wychodzi nato że spory procent amatorów robi zdjęcia gównianym sprzętem . Hmm i bądź tu mądry - do d..... to wszystko.
Mam podobny problem - 60D i 650D na żywo są plastikowe. W porównaniu, np, do podobnych Nikonów. Zostaję z Canonem, ale używanym 7D, który od nowego 60D jest niewiele droższy. Z nowym C 50mm 1,4, taki zestaw kosztuje 1200$. Polecana mi Sigma 17-70 2,8/4 zamiast 50mm w zasadzie nie zmienia ceny.
Kupiłabym Nikona D7000 (też używany) z 18-105 i 50mm za ok 1100$, więc w 4000zł by się zmieścił. O ile 18-105 jest szkłem kitowym, a 50mm bardzo podstawowym, mają o wiele lepsze opinie od podobnych obiektywów Canona.
60D wygląda... średnio. D7000 nie ma może całej konstrukcji metalowej, ale szkielet zawsze tak. Jak porównasz oba na żywo Nikon wygląda porządniej.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013
jaad75 napisał/a:
mozer, współczuję...
w sumie, najgorzej jak ktoś ma urojoną alergię, bo nie za dużo przebywał z alergenem
Pomacałem dzisiaj troszku nikona d7000 w zestawie z 18-105. No całkiem całkiem maszynka. Solidnie zrobiona no i nic z niej niekapało hehe. Ale tak serio to to kapanie to powaźna sprawa, czy dasię z tym jakoś żyć. I jakby co to czy serwis nie robi problemu? Sam już niewiem, njeprzyglądałem sië zbyt dociekliwie systemowi nikona, namieszaliście mi znowu wełbie . Teraz to już tylko lornetka
Wydawało mi się, że to kapanie to jakaś odległa legenda, która umarła razem z pierwszymi wadliwymi sztukami Mój znajomy ma D7000 i bardzo jest zadowolony. Kupił niedługo po premierze i jakoś nie uskarżał się na problem z wyciekami oleju z miski, wróć. W komorze lustra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9