Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Powiedziałeś to tak, jakbyśmy mieli się wstydzić tego, że jemy mięso. Czy w ogóle wiesz o co chodzi w tym wątku? Nie o ubój zwierząt, a o zabijanie dla przyjemności. Po prostu nie wszystkim udzielił się dobry nastrój myśliwego.
Jedzenie jest także przyjemnością poza oczywistą koniecznością, chcesz mi powiedzieć, że męczysz się z przyrządzeniem pieczeni tylko dlatego, że to konieczność ? Jedzenie mięsa sprawia Ci przyjemność, niepotrzebnie się oszukujesz, gdybyś musiał strzelać do świni zrobiłbys to bez wahania, po co się oszukujesz, że jesteś lepszy bo robi to za Ciebie rzeźnik
Tutejszyn napisał/a:
Lubisz kłapać dziobem i pewnie śmiejesz się jeszcze ze swoich dowcipów.
eh Tutejszyn, nie będziesz bronił swojej tutejszej ojczyzny przed wrogiem a tak liczyłem na takich ślepych patriotów jak ty
jaad75 napisał/a:
To najbardziej.
w sumie jestem młodszy od Ciebie a pety to fakt, daje ciała ale co zrobić, lubię
Ostatnio zmieniony przez kozidron Sob 09 Mar, 2013, w całości zmieniany 1 raz
90s napisał/a:
Ja mam 0 rh+ niby dla mnie mięso jest najlepiej przyswajalne a przetwory mleczne najgorzej.
90s napisał/a:
ale jak wrzucę tatara sobie to aż powieki mi się podnoszą i czuje kompa.
Tak to jest z 0 Rh+, ponoć to jedyna grupa krwi, której wegetarianizm mocno nie służy.
A Ty jaad75 jaką grupę masz? ja na początku do tych predyspozycji względem grup krwi podchodziłem jak do horoskopów, ale coś w tym jest skoro sam po sobie widzę różnice po spożywaniu pewnych rzeczy.
A tatara muszę wrzucić co jakiś czas bo mi kubki smakowe szaleją, choć ostatnio mam mocne obawy co do jakości mięsa, choć z koniny się prawdziwego robi ale nie faszerowanego antybiotykami.
90s, aż zerknąłem na te "horoskopy". Wg nich w mojej grupie krwi całkowicie wyklucza się mięso (A), a ja praktycznie każdy posiłek wchrzaniam mięsny (no może oprócz śniadań)...W sumie tłuszczu mam sporo ale całe życie byłem chudzielcem, dopóki nie rzuciłem fajek (+20kg w rok ), później zacząłem jarać ale 20kg do chudzielca mi brakuje
Albo coś jest albo....
Jak na obiad wezmę 4 naleśniki z dżemem to po godzinie jestem głodny, ale jak zjem kotleta to do kolacji starcza bez problemu
(też mam 0+)
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 09 Mar, 2013
jak tak to czytam przypomniał mi się ten film z lat 50tych o tym, że palenie jest zdrowe, z później ten filmik z 2004, że nikotyna pobudza ale palenie działa degradacyjnie na cały organizm. Kiedyś byłem przy sekcji zwłok palacza jak rozcinali mu klatkę piersiową, niefajny widok. Człowiek się oszukuje, że tego nie ma w srodku, no nic trzeba rzucić.
jaad75 napisał/a:
Ja też widzę, że regeneracja już nie ta, co 10 lat temu... A kac mnie czasem dwa dni trzyma mimo że alkohol lepszy
dlatego w weekendy nie palę i podczas picia też nie palę, dobrze że nie muszę.
edit.
hijax_pl napisał/a:
Jak na obiad wezmę 4 naleśniki z dżemem to po godzinie jestem głodny, ale jak zjem kotleta to do kolacji starcza bez problemu
moja matka jest dietetykiem i dokładnie to samo mi mówiła
To ja wiem, ale nie zdajesz sobie sprawy jak kubki smakowe wariowały. To samo żarcie dwa razy lepiej smakowało ... trzeba było pójść w jakieś trociny zamiast fajek...
50 lat temu jako sposób na odchudzanie sprzedawano tasiemca:)
na temat diet jest wiele mitów i bredni które marketing wykorzystuje.
Zawsze bawi mnie jak widzę w fast foodzie lub innym syfie zdrową tuszę która po pijącą diet cole zacina hamburgera lub kebaba.
Lub moja ulubiona ściema z 0% FAT lub low-fat.
tyje się od nadmiaru węglowodanów które niespalone są gromadzone jako materiał zapasowy.
tak samo głodzenie się też jest idealnym sposobem na schudniecie. cały dzień nic nie jeść a przed snem nie da rady trzeba nabić koryto:)
50 lat temu jako sposób na odchudzanie sprzedawano tasiemca:)
Do teraz sprzedają - to popularne w Ameryce Łacińskiej.
90s napisał/a:
cały dzień nic nie jeść a przed snem nie da rady trzeba nabić koryto:)
Ale to też zależy od przemiany materii - całe życie jem wbrew wszelkim zaleceniom (słabe śniadania, nieregularne, duże posiłki, pizza na noc, kebaby, fastfood, piwo) i jakoś nigdy nie udało mi się przekroczyć 80kg (przy prawie 185cm wzrostu). A jak przestaję ćwiczyć, to wręcz spadam z wagi (a wtedy odżywiam się jeszcze gorzej)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11