Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Łowiectwo a fotografia, ochrona rolników i sprawa polska
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sob 09 Mar, 2013   

90s napisał/a:
Ja mam 0 rh+ niby dla mnie mięso jest najlepiej przyswajalne a przetwory mleczne najgorzej.
90s napisał/a:
ale jak wrzucę tatara sobie to aż powieki mi się podnoszą i czuje kompa.
Tak to jest z 0 Rh+, ponoć to jedyna grupa krwi, której wegetarianizm mocno nie służy.

[ Dodano: Sob 09 Mar, 2013 20:16 ]
pioroon napisał/a:
mozer, co się petów czepiasz :P
Bo to syf.

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Tutejszyn napisał/a:
Powiedziałeś to tak, jakbyśmy mieli się wstydzić tego, że jemy mięso. Czy w ogóle wiesz o co chodzi w tym wątku? Nie o ubój zwierząt, a o zabijanie dla przyjemności. Po prostu nie wszystkim udzielił się dobry nastrój myśliwego.

Jedzenie jest także przyjemnością poza oczywistą koniecznością, chcesz mi powiedzieć, że męczysz się z przyrządzeniem pieczeni tylko dlatego, że to konieczność ? Jedzenie mięsa sprawia Ci przyjemność, niepotrzebnie się oszukujesz, gdybyś musiał strzelać do świni zrobiłbys to bez wahania, po co się oszukujesz, że jesteś lepszy bo robi to za Ciebie rzeźnik :razz:

Tutejszyn napisał/a:
Lubisz kłapać dziobem i pewnie śmiejesz się jeszcze ze swoich dowcipów.

eh Tutejszyn, nie będziesz bronił swojej tutejszej ojczyzny :razz: przed wrogiem :razz: a tak liczyłem na takich ślepych patriotów jak ty :razz:

jaad75 napisał/a:
To najbardziej.

w sumie jestem młodszy od Ciebie a pety to fakt, daje ciała ale co zrobić, lubię :smile:
Ostatnio zmieniony przez kozidron Sob 09 Mar, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

90s 
Optyczny
www.s999art.com

jaad75 napisał/a:
90s napisał/a:
Ja mam 0 rh+ niby dla mnie mięso jest najlepiej przyswajalne a przetwory mleczne najgorzej.
90s napisał/a:
ale jak wrzucę tatara sobie to aż powieki mi się podnoszą i czuje kompa.
Tak to jest z 0 Rh+, ponoć to jedyna grupa krwi, której wegetarianizm mocno nie służy.

A Ty jaad75 jaką grupę masz? ja na początku do tych predyspozycji względem grup krwi podchodziłem jak do horoskopów, ale coś w tym jest skoro sam po sobie widzę różnice po spożywaniu pewnych rzeczy.

A tatara muszę wrzucić co jakiś czas bo mi kubki smakowe szaleją, choć ostatnio mam mocne obawy co do jakości mięsa, choć z koniny się prawdziwego robi ale nie faszerowanego antybiotykami.

jaad75 
Klub Pierdzieli

90s napisał/a:
A Ty jaad75 jaką grupę masz?
Tę samą. :wink:

[ Dodano: Sob 09 Mar, 2013 20:30 ]
kozidron napisał/a:
w sumie jestem młodszy od Ciebie
Ja też widzę, że regeneracja już nie ta, co 10 lat temu... A kac mnie czasem dwa dni trzyma mimo że alkohol lepszy, a prochów jakby mniej... :razz:

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

90s, aż zerknąłem na te "horoskopy". Wg nich w mojej grupie krwi całkowicie wyklucza się mięso (A), a ja praktycznie każdy posiłek wchrzaniam mięsny (no może oprócz śniadań)...W sumie tłuszczu mam sporo ale całe życie byłem chudzielcem, dopóki nie rzuciłem fajek (+20kg w rok :( ), później zacząłem jarać ale 20kg do chudzielca mi brakuje :P

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron napisał/a:
chcesz mi powiedzieć, że męczysz się z przyrządzeniem pieczeni tylko dlatego, że to konieczność?:
Nie, nic takiego nie powiedziałem i nic takiego nie miałem na myśli.
kozidron napisał/a:
eh Tutejszyn, nie będziesz bronił swojej tutejszej ojczyzny :razz: przed wrogiem :razz: a tak liczyłem na takich ślepych patriotów jak ty :razz:
Nie to powiedziałem. Odniosłem się tylko do Twojego błyskotliwego żartu.

jaad75 
Klub Pierdzieli

pioroon napisał/a:
dopóki nie rzuciłem fajek (+20kg w rok :( )
To nie z braku fajek, tylko z nadmiaru żarcia.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Albo coś jest albo....
Jak na obiad wezmę 4 naleśniki z dżemem to po godzinie jestem głodny, ale jak zjem kotleta to do kolacji starcza bez problemu :D

(też mam 0+)

kozidron
[Usunięty]

jak tak to czytam przypomniał mi się ten film z lat 50tych o tym, że palenie jest zdrowe, z później ten filmik z 2004, że nikotyna pobudza ale palenie działa degradacyjnie na cały organizm. Kiedyś byłem przy sekcji zwłok palacza jak rozcinali mu klatkę piersiową, niefajny widok. Człowiek się oszukuje, że tego nie ma w srodku, no nic trzeba rzucić.

jaad75 napisał/a:
Ja też widzę, że regeneracja już nie ta, co 10 lat temu... A kac mnie czasem dwa dni trzyma mimo że alkohol lepszy

dlatego w weekendy nie palę i podczas picia też nie palę, dobrze że nie muszę.

edit.
hijax_pl napisał/a:
Jak na obiad wezmę 4 naleśniki z dżemem to po godzinie jestem głodny, ale jak zjem kotleta to do kolacji starcza bez problemu :D

moja matka jest dietetykiem i dokładnie to samo mi mówiła

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

jaad75 napisał/a:
To nie z braku fajek, tylko z nadmiaru żarcia.

To ja wiem, ale nie zdajesz sobie sprawy jak kubki smakowe wariowały. To samo żarcie dwa razy lepiej smakowało ... trzeba było pójść w jakieś trociny zamiast fajek...

90s 
Optyczny
www.s999art.com

50 lat temu jako sposób na odchudzanie sprzedawano tasiemca:)
na temat diet jest wiele mitów i bredni które marketing wykorzystuje.
Zawsze bawi mnie jak widzę w fast foodzie lub innym syfie zdrową tuszę która po pijącą diet cole zacina hamburgera lub kebaba.
Lub moja ulubiona ściema z 0% FAT lub low-fat.
tyje się od nadmiaru węglowodanów które niespalone są gromadzone jako materiał zapasowy.

tak samo głodzenie się też jest idealnym sposobem na schudniecie. cały dzień nic nie jeść a przed snem nie da rady trzeba nabić koryto:)

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Cola light, gorszego syfu już chyba nie ma. Jak już to biorę normalną z cukrem, a nie słodzone aspartamami i innymi syfami...
Nabić koryto, dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

pioroon napisał/a:
Cola light, gorszego syfu już chyba nie ma
Jest: ciepła i odgazowana Cola Light :D

kozidron
[Usunięty]

Tutejszyn napisał/a:
Nie, nic takiego nie powiedziałem i nic takiego nie miałem na myśli.

Zabijasz dla przyjemność, bzdurne jest wybielanie się na tle pijanego wąsatego mysliwego, jeżeli wydaje Ci się, że jesteś humanitarny to się mylisz.

Tutejszyn napisał/a:
Nie to powiedziałem. Odniosłem się tylko do Twojego błyskotliwego żartu.

widziałem, że mogę na Ciebie liczyć jak się zło do Polski zleci :razz: taki typowy tutejszyn TERAZ POLSKA :razz:

jaad75 
Klub Pierdzieli

90s napisał/a:
50 lat temu jako sposób na odchudzanie sprzedawano tasiemca:)
Do teraz sprzedają - to popularne w Ameryce Łacińskiej.
90s napisał/a:
cały dzień nic nie jeść a przed snem nie da rady trzeba nabić koryto:)
Ale to też zależy od przemiany materii - całe życie jem wbrew wszelkim zaleceniom (słabe śniadania, nieregularne, duże posiłki, pizza na noc, kebaby, fastfood, piwo) i jakoś nigdy nie udało mi się przekroczyć 80kg (przy prawie 185cm wzrostu). A jak przestaję ćwiczyć, to wręcz spadam z wagi (a wtedy odżywiam się jeszcze gorzej)...

Odpowiedz do tematu