Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
I bardzo fajnie że się pojawił, dzięki za aktualizację
Mam do Was, szanowni Panowie (i Panie), jedno zasadnicze pytanie: jak oceniacie szansę, że w tym roku Nikon wypuści następcę D300s? Siedzę obecnie na D90, który zdecydowanie zasługuje na aktualizację, D7100 wydaje się wlasciwym krokiem naprzod, choć wcześniej myślałem o najwyższej półce w DX, czyli potencjalnym D400. Teraz jednak, oglądając specyfikację D7100, zastanawiam się, czy to faktycznie najwyższa półka czy też nie? Co tak naprawdę Nikon mógłby potencjalnie ulepszyć w D400 w porównaniu do D7100? Póki co, D7100 wygląda na hybrydę obydwu linii i wydaje się mieć znacznie solidniejszą specyfikację niż D300s.
elijah, od czasu do czasu spekuluja, ze bedzie, a potem przez miesiace cisza... w miedzyczasie moze d600? jak wyjdzie d400 to nie bedzie jakos specjalnie tanszy na starcie niz obecnie kosztuje d600
Moronica,
nie chciałbym zamieniac tego wątku w dyskusje, jaki aparat wybrać
Zastanawia mnie raczej, czy D7100 to faktycznie topowa lustrzanka DX Nikona czy tez zostawia jeszcze miejsce na ulepszenia, jakie moglyby potencjalnie pokazac sie w D400?
Teoretycznie, nieco wieksze body i lepsza ergonomia, wiekszy bufor... to dwie rzeczy, ktore przychodza mi na mysl. Poza tym, jakos nie wiem, co tam mozna by jeszcze dodac?... Moze mniejsza matryca z wiekszym uzytecznym ISO?
elijah, ja tez zastanawiam sie nad D7100.
Ukazalo sie juz kilka komentarzy posiadaczy tego aparatu i ktos juz pisze o problemie z Af.. jak przy d7000. Chociaz nie bardzo chce mi sie wierzyc w to. Poczekam jeszcze troche...
''The camera is having focus issues. When set to single point focus, it will attempt to lock, then often overshoot and stop. It is doing this about 1/4 of the time, but when it does lock the focus is excellent.''
toż to sama kaszka, może nie ma szumu ale na zdjęciu jest KOSZMARNE ziarno, groszek, trudno to nazwać, czy to jest kwestia braku filtra?
Wychodzi na to że ten aparat produkuje fajne zdjęcia tylko na 100ASA
tutaj porównanie D800 z D7100 - http://forums.dpreview.com/forums/post/51125005
Proszę o opinie bo jak dla mnie ten aparat to jakaś pomyłka!
Rad, sprawdź exify i nie pisz bredni, zdjęcia wołane z rawów i mają 15mpx a nie 24, zdjęcie z chłopcem nr.2 rzekome iso 400 to jest tak naprawdę iso 900.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14