Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.Arek piszesz ,że widziałeś dwie różne partie tej samej lornetki z różnymi powłokami? To co ja mam powiedzieć mając lornetkę Nikon EX 12x50 która ma powłoki na jednym obiektywie koloru zielonego a na drugim koloru fioletowego .Co prawda nie skutkuje jakimiś anomaliami między obiema połówkami ale już wygląd zewnętrzny lornetki widziany od strony obiektywów zakrawa na kpiny:!:
Uuuu... To jaja niezłe... Widocznie kupiłeś produkt z czasów przejściowych Część optyki masz ze starych modeli, a część z nowych. W sumie to koronny dowód na grzebanie w serii EX.
No cóż fotki nie pokażę z dwóch powodów , otóż mój Nikon D 90 z całym osprzętem do sierpnia jest poza granicami kraju u syna , próba zrobienia telefonem komórkowym spełzła na niczym (brak w miarę dobrego odzwierciedlenia kolorów !)
Pewnie Chińczyk miał zły dzień a kontrola była w lesie
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 15:24 ]
Z reklamacją to już musztarda po obiedzie jak ją zamawiałem to przed jej przyjściem wylądowałem na ponad miesiąc w szpitalu więc nie mogłem skorzystać z prawa zwrotu w ustawowym czasie .Teraz to nawet nie wiem czy jest jakaś możliwość reklamacji i gdzie ją reklamować!
Porro [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013
Ja bym próbował to reklamować.
Przeciekająca Leica, różnokolorowe warstwy w nie najtańszym mimo wszystko Nikonie - gdzie kontrola jakości? Moje zaufanie do znanych marek spada. Chyba zacznę polecać lidletki - tam przynajmniej wiadomo czego się spodziewać
do tej, w czasie produkcji której w skrzynce przy taśmie były tylko szkiełka z fabryki w Xizhou co napyla na zielono, a nie z Suzhou co napyla na fioletowo. Więc składacz w Ningdao sięgnąwszy ręka do skrzynki nie mógł się pomylić.
Działa? Zadowolonaś? To co więcej chcieć?
[ Dodano: Pon 03 Cze, 2013 21:24 ]
Porro napisał/a:
różnokolorowe warstwy w nie najtańszym mimo wszystko Nikonie - gdzie kontrola jakości?
No cóż kivirovi ja na swojego białego kruka ze strony optycznej nie narzekam .Do napisania tego posta zainspirował mnie Arek. Który takie jaja widział w dwóch niezależnych dostawach a ja to dostałem gratisowo w jednej sztuce więc się pochwaliłem .:grin:
Wysłany: Wto 04 Cze, 2013
W tych lornetkach kolor zmienia się z fioletu do zieleni zależnie od kąta patrzenia ale na obu obiektywach jednocześnie. Rozumiem, że zastosowano różne powłoki na kolejnych powierzchniach optycznych - widać to także przy odbijającej się od okularów żarówce lampy - jedna jest fioletowa a druga zielonkawa, jest jeszcze jedno odbicie - bezbarwne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12