Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
z jakis rok temu stalem przed podobnym dylematem i wybralem sony. oba apatary sa porownywalne. oba maja podobne funkcje z tym ze olek jest lepiej fizycznie wykonany... mniejszy ale czuc go jako solidnego. dzis znow bym wybral sony. szybciej sie firma rozwija na rynku foto. niestety wielu ma nia alergie ale ja to rozumiem bo mam taka sama na auta francuskie ktorymi jezdzilem... ja bym wybral sony. LV duzo szybszy bardziej precyzyjny. odchylany monitor. oczywiscie ze to gadzet, ale ulatwia czasem zycie z tym ze obiekty kitowy proponuje zaraz zmienic na sigme lub tamrona.
tzn nie da sie nim zdjęć robić???aż tak żle wychodzą ???gorzej niż na kompakcie???
kase na nowy miałbym pod koniec roku...
[ Dodano: Pią 13 Cze, 2008 15:53 ]
w ręce miałem już oba +nikon d60,pentax k20d,canon 400d,chciałbym aparat z live view...
sony i olek tak samo sie w ręce trzyma(wielkość ,ciężar ten sam)
do 2 tyś masz olka z dwoma obiektywami, nad czym tu się zastanawiać, w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz, mówie oczywiście o zakupie nowego sprzętu w sklepie
Wysłany: Sob 14 Cze, 2008 Re: Sony Alpha 300 vs Olympus e-510
szymek_26 napisał/a:
Witam wszystkich!
fotografuje od paru lat kompaktami-wszystko co sie da,teraz planuje zakup lustra do 2 tyś..
poczytałem troche w temacie i jestem zdecydowany na któryś z tych 2 aparatów(chociaż przy większym budżecie brałbym canona 450)...
który polecacie na dobry początek?byłem w paru sklepach(fotojoker,vobis,saturn) i większość uważa sony za lepszy aparat...
czekam na wasze porady
pozdrawiam
Polecają Sony bo jak napisał jeden z forumowiczów Sony płaci sprzedawcom za każdy sprzedany aparat lustrzany tej marki. Dlatego takie sugerowanie nie dziwi. Sam się o tym przekonałem a dodam, że argumentów sprzedawcy użyli nadzwyczaj nieobiektywnych.
Jeżeli budżet jest ograniczeniem a nie masz zamiaru wydawać mnóstwa pieniędzy w przyszłości na obiektywy to ja bym brał Olympusa w zestawie z dwoma obiektywami (tj. także z teleobiektywem). Optykę w kicie Olek ma lepszą a po kompakcie przeskok jakościowy będzie i tak ogromny.
Jeżeli ambicje są duże i takie też wymagania to zastanowiłbym się wtedy nad korpusami Nikona i Canona, ale to generuje od razu większe wydatki.
Jeżeli chodzi o matrycę to faktycznie w tym segmencie Canon będzie miał najlepszą.
Aparat jak aparat, wodotrysków mieć nie będzie. Będzie tylko robił bardzo dobre zdjęcia. Niektórym to wystarcza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11