Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hijax_pl
Nie 07 Lip, 2013
Olympus OM-D E-M5 czy Canon 650D? - którego wybrać
Autor Wiadomość
storn2008 
Początkujący

Wysłany: Sro 10 Lip, 2013   

No i wlasnie ludzie to tak ni ebardzo umieja czytac ze zrozumieniem, nie zakladam tematu po to zeby sie dowiedziec o gumowatych przyciskach czy ,ze pentax to najlepsze lustro itp.
Sorry wszystkich za moje wnioski, ale wiekszosc dyskusji do tego zmierza:)
Ja tylko pytam , jako amatorzyna, ktory aparat z w/w daje lepszy obrazek i wysokie uzyteczne ISO :)
EP 5 za droga zabawka, E PL5 spoko,ale brak wizjera, i wogole wyglada jak ten co mam.OMD jak dla mnie wygrywa, ma wizjer ktorego mi brak, kolka do ustawien, grip w ktory sie bankowo zaopatrze, solidna obudowa (tak podejzewal) moj epl 3 jest pancerny po upadku nawet na farbie nie ma sladow :P gruba warstwa lakieru hmm w sumie to na srebrym bo jak macalem czarnego to jakas taka cienka matowa farba byla polozona, nie wygladalo to tak solidnie jak na moim srebrym:).Mysle , ze po przeskoku na omd bede zadowolony, szczegolnie ,ze epl3 jest w miare, ale tylko dlatego ,ze mam na nim dobre obiektowy bo np ten kitowy to nie wiem po co stworzyli, plastikowe cus dodane tylko zeby zadowololic nowego nabywce.
OMD nawet nie macam, bedzie jaki bedzie przyzwyczaje sie :) napewno nie bede dyskwalifikowal go za gumowate przyciski bo dla mnie to smiech.
Jak sie nie spodoba ( w co watpie) to sprzedam i kupie FF w co rowniez watpie bo nie wyobrazam sobie wielkiej torby z paroma obiektywami i statywem i wielka cegla na szyi na wycieczce z zona :P

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

storn2008, pytasz o lepszy obrazek i wyzsze uzyteczne iso a zaraz potem rozwodzisz sie nad wizjerem, kolkiem ustawien, cena, gripem i lakierem

obrazek lepszy da ci Olympus
http://goo.gl/rZb86
jesli faktycznie o to pytasz no to juz masz odpowiedz, nie sledzilam tego watku ale zaloze sie ze ta odpowiedz dostales juz dawno

storn2008 
Początkujący

Po prostu uczestniczylem w dyskusji:)
Wyzej wyjasnilme,ze kazdy temat schodzi na inne tematy o bzdetach :)
Owszem uzyskalem odp, ale chcialem opini od wiekszosci uzytkownikow:) poczatkowo mialem wrazenie,ze nie ma tu nikogo od canona:P

[ Dodano: Sro 10 Lip, 2013 21:01 ]
obrazek lepszy da ci Olympus
http://goo.gl/rZb86
jesli faktycznie o to pytasz no to juz masz odpowiedz, nie sledzilam tego watku ale zaloze sie ze ta odpowiedz dostales juz dawno[/quote]

Dzieki za link:) tez przegladalem pare testow/porownan :) rozne wyniki, ale zazwyczaj na storne olka :)

Czy posiadasz moze nikona d600? kieeeedys rozwazalem jego zakup, ale jakies takie opinie o zabrudzeniach iolejem mnie odstraszyly.To jakis mit czy cos w trawie piszczy?

[ Dodano: Sro 10 Lip, 2013 21:03 ]
Teraz smieszna sprawa zostala... mianowicie wybor kolory czarny/srebrny czarny/srebrny hmmm czarny? :P :P:P:P:P:P:P:P

moronica 

Pomogła: 106 razy

storn2008 napisał/a:
Czy posiadasz moze nikona d600? kieeeedys rozwazalem jego zakup, ale jakies takie opinie o zabrudzeniach iolejem mnie odstraszyly.To jakis mit czy cos w trawie piszczy?

owszem, posiadam i jestem bardzo zadowolona. wiekszosc problemow z nim zglaszanych nie wynikala z plam oleju tylko ze zbytniej ilosci kurzu. kurz to problem mniejszej wagi niz olej gdyz da sie go latwo usunac na sucho, olej trzeba czyscic na mokro. poza tym kazda lustrzanka predzej czy pozniej nabawi sie jakiejs tam ilosci kurzu na matrycy, wynika to z jej budowy (wymienne obiektywy, wachlujace lustro). kupilam go w pelni swiadoma tego problemu i nie zaluje, przez pewien czas posilkowalam sie takim patyczkiem a teraz to juz w ogole o tym nie mysle i czyszcze tylko gdy musze sfilmowac cos waznego. jakoscia obrazka to on rozklada na lopatki oba korpusy, ktore tu bierzesz pod uwage http://goo.gl/I5qjF zauwaz przede wszystkim gigantyczna roznice w uzytecznych wartosciach ISO. w rankingu DxO tylko d800e i d800 sa od niego lepsze

TS
[Usunięty]

moronica napisał/a:
zaloze sie ze ta odpowiedz dostales juz dawno

Zgadza się, już w pierwszej odpowiedzi :)

storn2008 napisał/a:
poczatkowo mialem wrazenie,ze nie ma tu nikogo od canona:P

Ale to nie jest temat, na który można mieć różne opinie. Matryca w E-M5 pracuje lepiej, bo tak wynika z pomiarów.
Chyba, że chodzi Ci o zdjęcia jpg, ale to jest kwestia ustawienia np. odszumiania czy wyostrzania, no i przede wszystkim własnych upodobań, o których rozmawiać nie chcesz.
Nie liczyłbym też, że ktokolwiek dobrze zna z własnych doświadczeń oba te aparaty.

storn2008 
Początkujący

Domyslam sie,ze jestes zadowolona bo to swietny aparat.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Lip, 2013   

storn2008 napisał/a:
No i wlasnie ludzie to tak ni ebardzo umieja czytac ze zrozumieniem, nie zakladam tematu po to zeby sie dowiedziec o gumowatych przyciskach czy ,ze pentax to najlepsze lustro itp.

Dyskusja zmierza tam dokąd ja sam prowadzisz, skoro otrzymałeś odpowiedzi i stosowne linki - to wnioski są proste. Sam zacząłeś dywagacje co za drogie a jaki kolor - nie wszyscy odpowiadają na ten sam twój post - bo w tej dyskusji ich jest więcej. A że napisał kolega mający podobny dylemat - nic dziwnego.

storn2008 
Początkujący

Wysłany: Czw 11 Lip, 2013   

Amen

muzyk 

Wysłany: Pią 12 Lip, 2013   

AndrzejM.Makuch napisał/a:
a jaki kolor

Martwienie się o kolor z puszki to bzdura. Warunek: trzeba kupić LR np. 5 czy podobny wartościowy program.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Lip, 2013   

muzyk napisał/a:
Martwienie się o kolor z puszki to bzdura.

A jeszcze większą bzdurą jest martwienie się o ... kolor puszki! :cool:

storn2008 
Początkujący

Wysłany: Nie 04 Sie, 2013   

,,,

[ Dodano: Nie 04 Sie, 2013 23:47 ]
heh, no i jest OMD specjalnego szalu nie ma , ale zobaczymy po paru dniach.Jak narazie najbardziej zachwycil mnie grip :) super sprawa, a najbardziej zawiodl wyswietlacz po jednym dniu stwierdzam ,ze wyswietlacz w epl3 jest duzo lepszy jasniejszy i wyrazniejszy.Moze jakos to ustawie , ale watpie:P w wizjerze jest juz lepiej, jasniej ostrzej... poczpykamy zobaczymy

Namor1 
Początkujący

Wysłany: Pon 05 Sie, 2013   

A z jakości zdjęć jesteś zadowolony?

muzyk 

storn2008 napisał/a:
a najbardziej zawiodl wyswietlacz po jednym dniu stwierdzam ,ze wyswietlacz w epl3 jest duzo lepszy jasniejszy

Dziwne. Najlepszy dotychczasowy model m4/3 Olympusa miałby mieć gorszy wyświetlacz niż jakiś tam podrzędny szeregowy starszy aparat. :neutral: :roll:

TS
[Usunięty]

One są inne, E-M5 ma OLED, E-PL3 - tradycyjny LCD. Rzecz osobista, ja bym nie kupił aparatu w ciemno bez wcześniejszego obejrzenia i włączenia...

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

W tej chwili jedne z lepszych wyświetlaczy (jeśli nie najlepsze) są w EOS-M oraz EOS 70D.

Odpowiedz do tematu