Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Potrzebuję dobrego aparatu na parę lat i do szkoły, ale nie mam do wydania zbyt wiele. Cena max. = 2000zł.
Zależy mi, by było jak najwięcej ustawień manualnych przy robieniu zdjęć jak i przy nagrywaniu. Nienawidzę automatu. Minimalna rozdzielczość: 14MP. Zależy mi na szczegółowości i jakości obrazu.
Przeglądam aparaty i przeglądam, ale nie wiem jaki wybrać. Odpadają te bez manuala przy funkcji nagrywania. Aparat nie musi mieć durnych gadżetów typu ,,ruchomy wyświetlacz" itp.
No to pochwal się jeszcze, jakie to aparaty przeglądałeś, które mieszczą się w założonym budżecie..
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Sro 18 Wrz, 2013
1. te 2000 to max z obiektywami czy sam korpus?
2. używane czy nowe?
Andrzej.M. [Usunięty]
W tej cenie niewiele można zwojować - choć jest jeden bardzo dobry model Pentax K-500 z "kitem" 18-55 da się kupić.
Jakie ma zalety? Już parę razy pisałem o wizjerze jasnym i pryzmacie pentagonalnym - co się przekłada na większy i jaśniejszy obraz ze 100% pokryciem kadru, regulacjach , stabilizacji, ergonomii i wielu innych - w wątkach podobnych (np lustrzanka do 2500 ) są przeze mnie wymienione - przeczytaj. W tej kwocie tylko gorzej możesz trafić. Pomijam kwestie związane z rozwojem systemu , bo pewnie nieprędko będziesz coś droższego dokupował ( np. taki Tamron 17-50/2,8 - to ok. 1300zł, a stałki budżetowe typu 35mm czy 50mm w cenie 700-1000zł do każdego systemu dostaniesz.
Wymieniać więcej? Widzicie - tyle jest, a która najlepsza?
Andrzej.M. [Usunięty]
http://www.fotoplus.pl/of...-55mm-f-3-5-5-6
Ta jest najlepsza w tej cenie. Korpus z półki nieco wyższej (tyle że bez górnego wyświetlacza i uszczelek). Na anglojęzycznych forach Pentaxy porównują z D7000 a nie D5100...
Wymień więcej - może jeszcze coś się znajdzie. A obiektywy kitowe - teraz nie są takie złe jak przed laty.
Ostatnio zmieniony przez Andrzej.M. Sro 18 Wrz, 2013, w całości zmieniany 1 raz
W tej cenie niewiele można zwojować - choć jest jeden bardzo dobry model Pentax K-500 z "kitem" 18-55 da się kupić.
Listę podobnie bardzo dobrych modeli za te pieniądze podał też kolega autor... jest zdecydowanie dłuższa.
AndrzejM.Makuch napisał/a:
Jakie ma zalety? Już parę razy pisałem o wizjerze jasnym i pryzmacie pentagonalnym - co się przekłada na większy i jaśniejszy obraz ze 100% pokryciem kadru,
Tak a propos akurat tych zalet to... w a58 może być jeszcze jasniej jak se podkręcisz, jest 100% pokrycie, obraz jeszcze większy, w wizjerze to Ci może nawet histogram live wyświetlić :Jak ktos niekonieczne OVF musi miec... offkoz
Robert, moje zdanie jest takie: weż odrzuć 600d, przejdź sie do sklepu, zobacz, który Ci najbardziej odpowiada. Nie wtopisz z żadnym z tych aparatów (zastrzegam, pojęcia nie mam o filmowaniu, tak wiec w zakresie video na moim zdaniu nie polegaj...). Z tym Pentaxem tyż, nie bój się, Andrzej jest hmmm.. dośc natarczywy..., ale to tez dobre korpusy są, Pentaxa też se obejrzyj... jak go zdołasz gdziekolwiek dotknąc. W sumie licytacja co który ma lepszego sensu większego nie ma.
Andrzej.M. [Usunięty]
RB napisał/a:
dośc natarczywy...,
W końcu mam napisane - Entuzjasta...
Aaaa, byłbym zapomniał - o bezprzewodowym sterowaniu fleszami nigdzie nie pisałem , ale to dlatego że założyłem że wszystkie to mają. Może niesłusznie. Zresztą - co tam, idę na zdjęcia , bawcie się dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Andrzej.M. Sro 18 Wrz, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13