Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 26 Gru, 2013 Sony alfa 350 - skaczący obraz
Witam!
Problem mojej alfy jest następujący: obraz na podglądzie, jak i w wizjerze (chyba tak to się nazywa - nie mój aparat) zdecydowanie różni się od tego na wykonanym zdjęciu. Jest to tak jakby skok o 10-20 cm tego co jest na podglądzie. Z czego to może wynikać? Jak to naprawić?
3backup, chodzi ci o to, że na wyświetlaczu masz więcej z lewej strony a na wykonanym zdjęciu masz "więcej prawej" ? Że kadr z wyświetlacza nie pokrywa się z tym co masz na zdjęciu?
Jeżeli tak, to się tym nie przejmuj, dotyka to także wyższe modele lustrzanek, o ile przyznaje się, że nie mam doświadczenia w patrzeniu na LV o tyle różne modele gdy patrze w wizjer zachowują się różnie pod tym względem.
Najbardziej denerwowało mnie zachowanie pentaxa k10, obraz był przesuniety jak sobie kiedyś wyliczyłem jeszcze bardziej niż u Ciebie. W d700 np. był przesuniety względem tego co zarejestrowała matryca bardziej w lewo i do góry, często gdy naraz robiłem zdjęcia 5d2 patrząc w wizjer nie potrafiłem się szybko przestawić, bo tam "bład" paralaksy był inny.
Musisz się przyzwyczaić
3backup, a nie miga Ci przypadkiem w wizjerze skala z prawej strony?
3backup [Usunięty]
Wysłany: Sob 28 Gru, 2013
W wizjerze coś miga na tym dolnym pasku w prawym rogu - początkowo myslalem ze to brak stabilizacji, ale kiedy postawilem na biurku dalej coś miga. Jest to trójkąt(?!) .
kozidron - tylko ze to dotyczy zarówno wizjera jak i wyświeltacza. Nie chodzi ze z prawej strony tylko jak zauważysz na live view widać jeszcze podłoge a na zdjęciu już nie - to jest jakies 30% zdjęcia jak raz to liczyłem
Hmm Nie wiem czy to jest drabinka - miga takie bardziej przypominające zasięg w telefonie - też dokładnie nie widzę. Schodki to przypomina w prawym dolnym rogu. Przepraszam że tak odpisuje co pare dni ale miałem ograniczony dostęp do internetu w ostatnich dniach.
Wycena w CSI jest gratis, ale moim zdaniem naprawa będzie nieopłacalna. Na allegro za jakieś niewielkie pieniądze powinno pójść.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Sty, 2014
MC a ja myślałem, że kolega może niedokładnie wykonał zdjęcie wyświetlacza a to jednak poważniejsza sprawa 3backup sorry za wprowadzenie w błąd dobrze że MC, prawidłowo to zdiagnozował.
kozidron, na zdjęciu nie ma podłogi, a na wyświetlaczu jest. Do tego migająca drabinka.
Swoją drogą wystarczy poczytać instrukcję, tam jest to opisane, niestety.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Sty, 2014
MC napisał/a:
kozidron, na zdjęciu nie ma podłogi, a na wyświetlaczu jest. Do tego migająca drabinka.
wiesz co ja myślałem, że kolega niedokładnie zrobił zdjęcie i że to zwykły błąd paralaksy ale oczywiście masz rację, powiem szczerze raz tylko czytalem instrukcję do A200
Najbardziej denerwowało mnie zachowanie pentaxa k10, obraz był przesuniety jak sobie kiedyś wyliczyłem jeszcze bardziej niż u Ciebie.
Nie było takiego modelu.
Był Pentax K10D ale czy miał w ogóle LIVE VIEW??? Bo ja nie znalazłem! A miałem go trochę! Jesteś pewien że miałeś Pentaxa???
W moim było to co w wizjerze a nawet odrobinkę więcej - na wyświetlaczu nic nie było , bo K10D LV nigdy nie miał. Na wyświetlaczu można było tylko zobaczyć gotowe zdjęcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9