Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
generalnie na pierwszej wizycie są konsultacje i wtedy lekarz sprawdza, czy nie ma przeciwwskazań do zabiegu, czy wadę da się skorygować etc - tak jest w lexum. wtedy też mówi o ewentualnych skutkach ubocznych, chociaż one są praktycznie niemożliwe.
Witam, czy po korekcji chodzicie jeszcze na jakieś kontrole? Raz na rok starczy ?
Pewnie, że chodzimy:) raz w roku to przynajmniej - w mojej klinice muszę maksymalnie co 12 miesięcy mieć wizytę kontrolną, bo wtedy na kolejny rok przedłuża się gwarancja na zabieg. Gdyby więc wada mi powróciła, to mam za darmo powtórny zabieg. Tylko muszę raz na rok się zjawić i komplet badań zrobić za 200 zł. Na razie wszystko dobrze, wady brak:)
No to super sprawa, a jak się wzrok pogorszy? Były takie przypadki? Z tego co czytałem to jedynie na starość oczy wysiadają więc jeszcze wszystko przed nami. Ty byłeś w tym CMO?
No to super sprawa, a jak się wzrok pogorszy? Były takie przypadki? Z tego co czytałem to jedynie na starość oczy wysiadają więc jeszcze wszystko przed nami. Ty byłeś w tym CMO?
hehe... wiesz co ja robiłem w Weiss Klinik w Chorzowie, jestem już 2 lata po zabiegu i wszystko ok. nic się nie dzieje, widzę bardzo dobrze. Pytałem okulistkę jak to z wiekiem, to stwierdziła, że z wiekiem to każdemu wzrok się pogarsza i wada może wrócić, ale nie już taka jak była wcześniej. No i oczywiście choroby starcze grożą, jak zaćma czy jaskra. Ale jestem dobrej myśli, dlatego cały czas regualrnie badam oczy, bo szkoda byłoby tej kasy za zabieg:P
A ja chciałam się dopytać czy astygmatyzm też korykuje się tą metodą? mam wadę na -3 i -3,25 i na jedno oko astygmatyzm. Noszę soczewki ale i tak przeszkadza mi to jak cholera, bo jak widzę już dobrze z daleko to żle z bliska ;/
Ostatnio zmieniony przez hijax_pl Wto 03 Cze, 2014, w całości zmieniany 1 raz
A ja chciałam się dopytać czy astygmatyzm też korykuje się tą metodą? mam wadę na -3 i -3,25 i na jedno oko astygmatyzm. Noszę soczewki ale i tak przeszkadza mi to jak cholera, bo jak widzę już dobrze z daleko to żle z bliska ;/
Pewnie że astygmatyzm też się koryguje! ja miałem niewielki -1, ale korygują i większe. Tylko przy większym astygmatyzmie raczej zalecają starsze metody, PRK i LASIK. Najlepiej idź na konsultacje i wszystkiego się dowiesz. A naprawdę warto, nawet nieduży astgmatyzm mocno wkurza...
Pewnie że astygmatyzm też się koryguje! ja miałem niewielki -1, ale korygują i większe. Tylko przy większym astygmatyzmie raczej zalecają starsze metody, PRK i LASIK. Najlepiej idź na konsultacje i wszystkiego się dowiesz. A naprawdę warto, nawet nieduży astgmatyzm mocno wkurza...
A ile gdzieś około zapłaciłabym za korekcję astygmatyzmu na 1 oku?
A ile gdzieś około zapłaciłabym za korekcję astygmatyzmu na 1 oku?
Wszystkie kliniki mają podane na stronach internetowych cenniki - więc poszukaj:) w cennikach nie masz osobnej pozycji na astygmatyzm, bo to taka sama wada jak inne. Ale przy korekcji astygmatyzmu z reguły konieczny jest zabieg zindywidualizowany i to jest opcja dodatkowa. Przeszukaj net i strony klinik, na pewno znajdziesz:) Powodzenia!
Wszystkie kliniki mają podane na stronach internetowych cenniki - więc poszukaj:) w cennikach nie masz osobnej pozycji na astygmatyzm, bo to taka sama wada jak inne. Ale przy korekcji astygmatyzmu z reguły konieczny jest zabieg zindywidualizowany i to jest opcja dodatkowa. Przeszukaj net i strony klinik, na pewno znajdziesz:) Powodzenia!
Ja właśnie przeglądam takie cenniki jak to mówisz, ale wcale na stronach klinik nie są takie oczywiste, tylko w widełkach - bo z tego co wypytywałam jak na razie w jednej (sopocki blikpol) to nikt nie chce powiedzieć ceny na 100% pewnej tylko dlatego, że "to zależy od wyniku badań, skomplikowania wady i jeszcze innych czynnikow" blablabla...
Podobnie w innych. Więc cenniki o ile są, to czysto orientacyjne, a np uważam że jest spora różnica między "2000 do 4000 zł na jedno oko..." - różnica całej wypłaty;)
W cennikach są podawane ceny dla poszczególnych metod. Jeśli klinika odpowiada, że na cenę wpływają inne czynniki niż metoda, do której lekarz kwalifikuje, to coś ściemnia Na pewno usłyszycie w klinikach, że koszty zabiegu zależne są od metody, którą lekarz ustala na podstawia badań wstępnych. Nie jest uzależniona cena danej metody od wielkości wady czy innych czynników!!! Można przyjąć orientacyjny koszt najbardziej popularnych metod, czyli epi-lasik, femto-lasik i EBK.
Ja jestem 3 lata ponad od zabiegu i wszystko nadal OK:) polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13