Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam szukam aparatu cyfrowego/kompaktowego < - - nie wiem w czym różnica. Po prostu jestem zielony w aparacie ale zawsze chciałem mieć. zajmuje się grafiką. Poszukuje aparatu do 600 zł który będzie sobie radził do zdjec i filmików na ślubach w nocy jak i w dzien oraz szukam aparatu który bedzie sobie radził z dużym przybliżeniem oraz dobra jakościa obrazu bez rozmazów/szumów.
aha byłbym zapomniał wiem że duże nie znaczy lepsze. ale tak mi się podobają aparaty w stylu lustrzanki duże masywne że wybiorę tylko taki ;p.
Szwagier proponuje mi coś takiego
Canon PowerShot SX500 IS droższy niż 600
Canon PowerShot SX170 IS w tej cenie.
Ja znalazłem taki
Aparat SAMSUNG WB110
Możecie doradzić który najlepszy z tych 3 nie licząc raczej tego 1 bo droższy. Oraz dlaczego lepszy ten a nie inny. Chyba że znacie lepsze w tej cenie o tym parametrach co podałem. Proszę o pomoc
Poszukuje aparatu do 600 zł który będzie sobie radził do zdjec i filmików na ślubach w nocy jak i w dzien oraz szukam aparatu który bedzie sobie radził z dużym przybliżeniem oraz dobra jakościa obrazu bez rozmazów/szumów.
Nie da rady, żądasz niemożliwego, przyzwoite zoomy a'la lustrzanki kosztują co najmniej 1500zł...
Poszukuje aparatu do 600 zł który będzie sobie radził do zdjec i filmików na ślubach w nocy jak i w dzien oraz szukam aparatu który bedzie sobie radził z dużym przybliżeniem oraz dobra jakościa obrazu bez rozmazów/szumów.
To właściwie kryteria nie do przeskoczenia.
Jeżeli "odpuścisz" sobie :
azeliaz napisał/a:
bedzie sobie radził z dużym przybliżeniem
to może da się coś wymyśleć bo jeżeli kupisz jedno z tych "cudeniek" o których pisałeś to już chyba gorzej nie trafisz ( to już Pentax X 5 byłby lepszy bo ma wizjer ,ruchomy wyświetlacz i jest na CMOSie) .
Pierwsza kwestia to matryca - nawet jeżeli najmniejsza to nie typu CCD tylko CMOS bo te drugie są lepsze na wyższych czułościach (ISO) .
Druga kwestia to optyka - jaka przysłona i zakres . Tutaj przybliżyłem nieco temat : http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=25059 i tutaj : http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=25300 i tutaj : http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=25308
azeliaz napisał/a:
będzie sobie radził do zdjec i filmików na ślubach w nocy jak i w dzien
azeliaz napisał/a:
oraz dobra jakościa obrazu bez rozmazów/szumów.
W tym przypadku najlepiej sprawdzi się Fuji X F1 o ile uda ci się go dostać za jakieś 650zł (tyle gdzieś po przeliczeniu kosztuje nowy w UK http://www.ebay.co.uk/itm...ategoryId=31388 ). Ma dobrą matrycę (nieco większa niż "standard" w kompaktach ) , bdb jasną przysłonę f1,8 na szerokim kącie , co pozwoli trzymać ISO na rozsądnym poziomie 400 w gorszych warunkach oświetleniowych ( zresztą ISO 1000 też można zaakceptować - zdj4 )
PS kupiłem swego czasu jako prezent , nie omieszkałem przetestować osobiście i uważam , że DAJE RADĘ .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 16