Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Weź pójdź do jakiegoś sklepu, weź kilka modeli do rąk i zaglądnij w tunel.
muzyk, jak ja pstrykałem pentaxem to ty jeszcze nie miałeś 1 lustrzanki dslr
muzyk napisał/a:
I nie wmawiaj mi, że nie mam racji.
nie wmawiam ci, ja to otwarcie twierdze: nie masz racji, co gorsza zgadzam się z AndrzejM.Makuch (pójdę się zabić własną pięścią ) do tego momentu:
AndrzejM.Makuch napisał/a:
po pierwsze - ciemniej niż w "lusterkowie" C i N jakoś specjalnie nie jest, różnicy początkujący nawet nie zauważy, a ma możliwość mieć jaśniej przez wymianę matówki - w razie potrzeby, a u konkurencji już niczego w aparacie nie zmieni nawet wymieniając matówkę. A pryzmatu juz nie założy, pola pokrycia też nie zmieni.
jak ja pstrykałem pentaxem to ty jeszcze nie miałeś 1 lustrzanki dslr
no i?
Nie piszę o tamtych modelach sprzed lat, tylko to co teraz dostępne.
Cytat:
nie wmawiam ci, ja to otwarcie twierdze: nie masz racji, co gorsza zgadzam się z AndrzejM.Makuch (pójdę się zabić własną pięścią ) do tego momentu:
AndrzejM.Makuch napisał/a:
po pierwsze - ciemniej niż w "lusterkowie" C i N jakoś specjalnie nie jest, różnicy początkujący nawet nie zauważy, a ma możliwość mieć jaśniej przez wymianę matówki - w razie potrzeby, a u konkurencji już niczego w aparacie nie zmieni nawet wymieniając matówkę. A pryzmatu juz nie założy, pola pokrycia też nie zmieni.
\
No nie wiem, macie obaj chyba jasne matówki w oczach.
Tak czy inaczej... jeśli masz okazję, weź k30 itp. luknij w tunel, a zaraz do odpowiednika C i N.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Cze, 2014
muzyk napisał/a:
Tak czy inaczej... jeśli masz okazję, weź k30 itp. luknij w tunel, a zaraz do odpowiednika C i N.
muzyk dyskusja z kimś kto sam ze sobą jeszcze nie ustalił ostatecznej wersji to jedno. Drugie czy ty naprawdę myślisz, że ja nie robiłem zdjęć tymi modelami?
W końcu ostatecznie cię pytam, czy "gęstszy" raster na matówce pentaxów jest czymś co wcześniej nazwałeś "nie zaletą" czy w końcu wizjer pentaxa jest "bdb" jak twierdziłeś później.
Czy twoja nietykalna świętobliwość i ostoja spokoju rozumie czemu wizjery P sa minimalnie ciemniejsze?
Podkreślam minimalnie bo podobny(całkiem dobry chiński zamiennik) odpowiednik matówki do manualnego ostrzenia na wspomniane 40D wcale się nie różni mocno pod względem jasności od tej montowanej w P.
Czy ty w końcu zaczniesz się zachowywać jak rozgarnięty jegomość i zaczniesz porównywać przynajmniej porównywalne, czy masz w zwyczaju robić dokładnie to co ambasadorzy sony, bo witki opadają na twoją krótkowzroczność.
W końcu ostatecznie cię pytam, czy "gęstszy" raster na matówce pentaxów jest czymś co wcześniej nazwałeś "nie zaletą"
Oj kutwa NIE.
Jest zaletą, oczywiście (dla jasnych, zwłaszcza manualnych szkieł), ale nie w przypadku pakietu na start, który obejmuje ciemne zoomy AF.
kozidron napisał/a:
Czy twoja nietykalna świętobliwość i ostoja spokoju rozumie czemu wizjery P sa minimalnie ciemniejsze?
Od "N" postów piszę Ci to.
kozidron napisał/a:
Czy ty w końcu zaczniesz się zachowywać jak rozgarnięty jegomość i zaczniesz porównywać przynajmniej porównywalne,
a ja to w tym sklepie co robiłem?
Porównywalem 18-55 ciemnicę na k30 z 50 1.2 na Canonie 70D...
oj...
Pisałem.
Skoro dają do kitu dwa ciemne szkła z autofocusem, to nielogiczna jest matówka przy tym do ostrzenia ręcznego.
I odwrotnie. Jeśli by dawali (pisałem wcześniej) kit z jakimś jasnym manualnym, nielogiczne byłoby wyposażanie puszki w matówkę jasną.
Dobra. Napisz jeszcze raz. Do Ricocha. Że im biznes usprawnisz.
Ja nie widzę jakiejkolwiek potrzeby aby w tym systemie miałyby być lekko jaśniejsze matówki na wejściu. AF z ciemną matówką będzie działał. Kadrowanie będzie podobne. Na razie problem tu widzi... potencjalny nie-użytkownik sysytemu.
Witam! Mam zamiar kupić dobrą lustrzankę lecz nie wiem jaki model i jakiej firmy.
Potrzebuję aby robiła ładne zdjęcia oraz najważniejsze aby kręciła filmy w 1080p w 50kl/s - 60 kl/s
Koszt ---> do 2000 zł może ciut drożej!
P.S. W razie problemów proszę o przeniesienie tematu!
Wysłany: Sob 13 Wrz, 2014 Pierwsza lustrzanka w graniach 1500-2000 zł
Witam
Piszę na tym forum, ponieważ chciałbym sobie kupić aparat lustrzanym w cenie 1500 - 2000 zł, a kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę. Miałby to być pierwszy aparat tego typu w moich rękach.
Po pierwsze ograniczyłbym się do firm Nikon, Canon oraz Sony. Osobiście najchętniej bym wybrał jakąś Sony, ale rodzice mówią, abym dowiedział się też o te dwie inne.
Widziałem, że w sprzedaży są "zestawy" pod postacią lustrzanki i jednego obiektyw, albo samego aparatu - co jest lepszą opcją?
Sam aparat to raczej robienie hobbystycznych zdjęć - wakacje, wycieczki lub spontaniczne wyjście na miasto. Ale to nie znaczy, że na tym poprzestanę. Jeżeli mi się spodoba, to zapewne w przyszłości będę chciał kontynuować i kupić lepszy aparat, a więc liczyłbym aby w tym przedziale cenowym polecono mi coś co spróbuje wyciągnąć artystyczną duszę z mojej osoby
Dotychczas robiłem zdjęcia przy pomocy iPhone 5S, do niego miałem dokupione obiektywy Olloclip. Około roku. Moje "doświadczenie" najprościej może będzie przedstawić kilkoma zdjęciami tutaj
Z tego co chcesz fotografować wynika, że zamiast lustrzanki możesz wziąć też pod uwagę bezlusterkowce. Są małe i poręczne, a często dają takie same możliwości jak lustrzanki. Zawsze lepiej jest mieć większy wybór.
Rozumiem, jednak wolałbym się skupić jedynie na aparatach lustrzankowych, nawet jeśli to ograniczy zakres. Może to i lepiej. Łatwiej mi będzie dokonać wyboru.
Zobaczą tego Nikon D3200. Na ceneo.pl widzę, że są dwa zestawy - pierwszy zawiera aparat oraz 18-55 VR (obiektyw?) i jest za 1529zł, zaś drugi jest podobny do pierwszego, ale ma 18-55 VR II i cenę 1549zł. Czy jest jakaś różnica między tymi dwoma, który wybrać ewentualnie?
Dodatkowo przeglądałem internet i znalazłem na blogu http://wawrzoszek.com/jaka-lustrzanka-na-poczatek informację, jakoby Canon 1100D w zestawie z obiektywem EF 18-55 DSIII w cenie 1179zł byłby dobrym wyborem. Ale czy na pewno?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10