Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
uniwersalna lampa do Canona
Autor Wiadomość
kudlatypawelek 
Bywalec

Wysłany: Sro 08 Paź, 2014   uniwersalna lampa do Canona

Cześć,

założyłem ten wątek bo chciałbym zapoznać się z Waszym zdaniem odnośnie dostępnych lamp w przedziale cenowym do 800PLN. Wydaje mi się, że z góry "skazany" jestem na zakup sprzętu firm trzecich, bo nawet Speedlite 430EX II (podstawowa lampa Canona) to wydatek ~1000PLN. Poszukuję uniwersalengo urządzenia, z ruchomym palinikiem i automatycznym pomiarem światła.

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Sro 08 Paź, 2014   

Ja jechałem na Yongnuo, teraz na MeiKe i jestem zdania, że wolę mieć 2 dobre klony, niż jeden oryginał - ale to tylko piszę o lampach :)

kozidron
[Usunięty]

kudlatypawelek, ogólnie wiadomo i wcale nie trzeba głeboko grzebać nawet po tej zakładce forum a co dopiero po necie, że każdy produkt YN jest udany więc wybór wcale nie jest trudny w tym budżecie ;)

Wojmistrz napisał/a:
Ja jechałem na Yongnuo, teraz na MeiKe i jestem zdania, że wolę mieć 2 dobre klony, niż jeden oryginał - ale to tylko piszę o lampach :)

pewnie bym w ogóle nie zabrał głosu w tym watku, gdybym z ciekawości nie chciał Cię zapytać o jakieś takie subiektywne i szersze porównanie obu produktów ;) poza tym wątkiem

Wojmistrz 
Obserwator

I wiesz co kozidron, te MeiKe sprawują się lepiej niż myślałem. Aktualnie wszystkie YN spoczywają na półce i czekają na lepsze czasy... dla nich :)

kozidron
[Usunięty]

Wojmistrz napisał/a:
I wiesz co kozidron, te MeiKe sprawują się lepiej niż myślałem. Aktualnie wszystkie YN spoczywają na półce i czekają na lepsze czasy... dla nich :)

napisz mi na priva coś więcej, wiadomo że nie zmienie swoich speedlightów na MeiKe'i bo akurat ten segment traktuje jako drugi buckup (pierwszy buckup to firmówki canona i nikona) ale może przestane kupować kolejne YN ;)

komor 
Moderator

Czemu na priva? Dawać tu!

kozidron
[Usunięty]

komor napisał/a:
Czemu na priva? Dawać tu!

nie, lepiej nie.

Wojmistrz 
Obserwator

Co mam napisać, walą jak opętane, nic mi się tak szybko nie ładowało, do tego powtarzalność błysku bez najmniejszych zarzutów, a ta środkowa plama światła okazała się w jednej sztuce i to chyba jedyna wada, pewnie zwykła niedoróbka. Nadal wyglądają jak nowe i przez włącznik oraz szybkie montowanie, są znacznie bardziej użyteczne.

kudlatypawelek 
Bywalec

Mnie właśnie też interesowało jak sprawuje się ta nowa lampa Meike MK600. Wygrzebałem jeszcze jedną kontrukcję: VOELOON V760 - trafiłem na pozytywną recenzję w sieci, chociaż padł też gdzieś zarzut o przegrzewaniu...

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 09 Paź, 2014   

kudlatypawelek, myślę że niczego nie ryzykujesz jezeli kupisz jakiś produkt YN pod Ciebie

kudlaty00 
Nowy
mr nobody

Wysłany: Czw 13 Lis, 2014   

To żeby nie zaśmiecać forum ja się podepnę pod temat
Posiadam Canona 600D
Potrzebuję lampy do pomieszczeń - portretówka głownie
myślę nad YongNuo YN-560II....

Wojmistrz 
Obserwator

kudlaty00, ttl nie potrzebny?

kudlaty00 
Nowy
mr nobody

Wojmistrz napisał/a:
kudlaty00, ttl nie potrzebny?

eh no właśnie potrzebny ...

Wojmistrz 
Obserwator

kudlaty00 napisał/a:
to po co ci model bez? Modele YN560 nie posiadają TTL, dopiero YN565EX wzwyż z częściowym wykluczeniem YN600EX (nie mylić z YN600EX-RT), która ma tylko gorącą stopkę, ale TTL ze sterowania jako Slave.
Jak chcesz ultra uniwersalną lampę to zainteresuj się Pixel Mago. W tym dziale masz mój mały opis tej lampy.

kudlaty00 
Nowy
mr nobody

Wojmistrz napisał/a:
kudlaty00 napisał/a:
to po co ci model bez? Modele YN560 nie posiadają TTL, dopiero YN565EX wzwyż z częściowym wykluczeniem YN600EX (nie mylić z YN600EX-RT), która ma tylko gorącą stopkę, ale TTL ze sterowania jako Slave.
Jak chcesz ultra uniwersalną lampę to zainteresuj się Pixel Mago. W tym dziale masz mój mały opis tej lampy.

Szkoda tylko ze ta lampa nie jest dostępna w Polsce koszta wysyłki powodują wzrost ceny...

Odpowiedz do tematu