Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014 uniwersalna lampa do Canona
Cześć,
założyłem ten wątek bo chciałbym zapoznać się z Waszym zdaniem odnośnie dostępnych lamp w przedziale cenowym do 800PLN. Wydaje mi się, że z góry "skazany" jestem na zakup sprzętu firm trzecich, bo nawet Speedlite 430EX II (podstawowa lampa Canona) to wydatek ~1000PLN. Poszukuję uniwersalengo urządzenia, z ruchomym palinikiem i automatycznym pomiarem światła.
Ja jechałem na Yongnuo, teraz na MeiKe i jestem zdania, że wolę mieć 2 dobre klony, niż jeden oryginał - ale to tylko piszę o lampach
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014
kudlatypawelek, ogólnie wiadomo i wcale nie trzeba głeboko grzebać nawet po tej zakładce forum a co dopiero po necie, że każdy produkt YN jest udany więc wybór wcale nie jest trudny w tym budżecie
Wojmistrz napisał/a:
Ja jechałem na Yongnuo, teraz na MeiKe i jestem zdania, że wolę mieć 2 dobre klony, niż jeden oryginał - ale to tylko piszę o lampach
pewnie bym w ogóle nie zabrał głosu w tym watku, gdybym z ciekawości nie chciał Cię zapytać o jakieś takie subiektywne i szersze porównanie obu produktów poza tym wątkiem
I wiesz co kozidron, te MeiKe sprawują się lepiej niż myślałem. Aktualnie wszystkie YN spoczywają na półce i czekają na lepsze czasy... dla nich
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 08 Paź, 2014
Wojmistrz napisał/a:
I wiesz co kozidron, te MeiKe sprawują się lepiej niż myślałem. Aktualnie wszystkie YN spoczywają na półce i czekają na lepsze czasy... dla nich
napisz mi na priva coś więcej, wiadomo że nie zmienie swoich speedlightów na MeiKe'i bo akurat ten segment traktuje jako drugi buckup (pierwszy buckup to firmówki canona i nikona) ale może przestane kupować kolejne YN
Co mam napisać, walą jak opętane, nic mi się tak szybko nie ładowało, do tego powtarzalność błysku bez najmniejszych zarzutów, a ta środkowa plama światła okazała się w jednej sztuce i to chyba jedyna wada, pewnie zwykła niedoróbka. Nadal wyglądają jak nowe i przez włącznik oraz szybkie montowanie, są znacznie bardziej użyteczne.
Mnie właśnie też interesowało jak sprawuje się ta nowa lampa Meike MK600. Wygrzebałem jeszcze jedną kontrukcję: VOELOON V760 - trafiłem na pozytywną recenzję w sieci, chociaż padł też gdzieś zarzut o przegrzewaniu...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Paź, 2014
kudlatypawelek, myślę że niczego nie ryzykujesz jezeli kupisz jakiś produkt YN pod Ciebie
To żeby nie zaśmiecać forum ja się podepnę pod temat
Posiadam Canona 600D
Potrzebuję lampy do pomieszczeń - portretówka głownie
myślę nad YongNuo YN-560II....
to po co ci model bez? Modele YN560 nie posiadają TTL, dopiero YN565EX wzwyż z częściowym wykluczeniem YN600EX (nie mylić z YN600EX-RT), która ma tylko gorącą stopkę, ale TTL ze sterowania jako Slave.
Jak chcesz ultra uniwersalną lampę to zainteresuj się Pixel Mago. W tym dziale masz mój mały opis tej lampy.
to po co ci model bez? Modele YN560 nie posiadają TTL, dopiero YN565EX wzwyż z częściowym wykluczeniem YN600EX (nie mylić z YN600EX-RT), która ma tylko gorącą stopkę, ale TTL ze sterowania jako Slave.
Jak chcesz ultra uniwersalną lampę to zainteresuj się Pixel Mago. W tym dziale masz mój mały opis tej lampy.
Szkoda tylko ze ta lampa nie jest dostępna w Polsce koszta wysyłki powodują wzrost ceny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10