Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W D5100 tez jest na wysokim poziomie, oczywiście nie mówimy o trybie LV bo wtedy jego skuteczność/szybkośc spada do poziomu porównywalnego ze zwykłymi kompaktami.
Jeśli będę kiedyś znowu planował zmienić body, to D5100 jest ostatnim przystankiem przed FF
Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem i za kilka odpowiedzi, dzięki którym skłaniam się co raz bardziej ku D5200.
Wiem, że dla wielu z was zejście poniżej poziomu Canona xxD czy Nikona D7xxx wydaje się niemożliwe ale pamiętajcie, że moje wymagania nie są wygórowane a zastosowanie amatorskie (zdjęcia produktów do Allegro + wakacje, imprezy, kilka portretów) , jak to świetnie ujął:
dcs napisał/a:
Nie szukał "lustrzanki z obiektywami do fotogtafowania: architektury, dzikich zwierząt w naturze, spotu, makro i zdjęć nocnych za 3tys.
Moje pytanie brzmi teraz: czy za kwotę 2000-2400 można dostać coś lepszego (wyłącznie nowego) niż D5200 z 18-105 ? W tej cenie można mieć Canona 700D ale tylko z 18-55. Jak wypada ich porównanie.
I pytanie drugie: jak w stosunku do D5200 wypada D3200 (z tym samym AF-S 18-105 VR) - wiem, że to znacznie uboższy model ale czy ich różnice (takie jak większe szumy przy wysokim ISO) są w praktyce dostrzegalne dla amatora ?
Raz jeszcze dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Andrzej.M. [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Gru, 2014
Wojmistrz napisał/a:
Jak dla mnie zabrakło w tej "konkurencji" Pentaxa np K-50.
Jak dla mnie - też , bo ma ergonomię z wyższej półeczki i matrycę jak nikon D7000 ...
Do potrzeb pytającego - aż nadto.
Chyba nikt też jeszcze nie wspomniał o uszczelnionym korpusie siódemki.
A to jest cenna sprawa nie tylko dla tych, którzy fotografują kaczki.
(Uwaga na marginesie: jeśli porównuję np. serię 7xxx z serią 5xxx, to biorę do porównania ostatnie modele, a nie takie, jakie mi pasują do wykazania czegoś tam.)
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Gru, 2014
mjr088, D5200 z 18-105mm będzie lepszym wyborem.
Od D3200 wolałbym D5100 -oba jednak mają słabszy autofokus od D5200.
To ja opiszę dzisiejszą akcję wybierania aparatu. To miała być mała lustrzanka dla kobiety - jej pierwsza lustrzanka, więc wymagania niezbyt wygórowane.
Po przejrzeniu ofert wybór padł na Nikona D3200 albo Canona 100D. Nikona obecnie można kupić za ok. 1500 zł, a Canona za 1900. Po pomacaniu dziewczyna ostatecznie wybrała 100D ze względów ergonomicznych. Mianowicie w Nikonie położenie rolki zupełnie jej nie pasowało. Canon, mimo że mniejszy, okazał się wygodniejszy. W dodatku w Media Markecie (pewnie w innych sklepach też, ale nie wiem) przy zakupie 100D (pewnie innych modeli też) można dostać zestaw startowy - torba i karta 8 GB - za 20 zł.
Wniosek: przed zakupem warto pomacać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11