Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Którą drogą podążyć, czyli zestaw body+obiektyw do 4,5 tys.
Autor Wiadomość
muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 10 Gru, 2014   

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
i Twoje natarczywe wciskanie Pentaxa

Robi Pentaxowi antyreklamę...

Reklama

vagabond
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Gru, 2014   

AndrzejM.Makuch napisał/a:
z canonami nie bardzo się lubiły
Tak, wiem o tym, ale jeśli kupie Canona, to pojadę do Poznania, przymierzę kilka sztuk i mam nadzieję, że znajdę obiektyw który zgra się z aparatem.

WueN napisał/a:
Cześć Kolego
Ohohoho! Ukłony!
Te wszystkie eLki, pełne klatki i stałki pewnie nie stanowiłyby wyzwania dla nóg*, za to dla portfela wręcz przeciwnie ;)

* - nawet już mierzyłem czy do torby wejdzie mi na sztorc Tamron 70-200 2.8 ;)

Sunders 

Wysłany: Czw 11 Gru, 2014   

vagabond napisał/a:
wiem o tym, ale jeśli kupie Canona, to pojadę do Poznania, przymierzę kilka sztuk i mam nadzieję, że znajdę obiektyw który zgra się z aparatem

Gdyby się to nie udało, to zawsze pozostaje droższa, ale z reguły bezproblemowo zgrywająca się z body APS-C Canona i nieco lepsza opcja: Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM.

WueN 
Bywalec

Wysłany: Czw 11 Gru, 2014   

vagabond napisał/a:
Te wszystkie eLki, pełne klatki i stałki pewnie nie stanowiłyby wyzwania dla nóg*, za to dla portfela wręcz przeciwnie ;)

Nie chodzi ani o portfel, ani o nogi. Miejsca szkoda. Po władowaniu do największej torby ortlieba Canona 5D z 24-70/2.8, zostaje w niej miejsce na waciki, no może jeszcze buffa i rękawiczki.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Pią 12 Gru, 2014   

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Miałem pół roku 5II i nie mogłem dopasować optyki.

Ja mam już trzeciego pentaxa - a właśnie czekam na czwartego - i optykę jakoś dopasowałem - może dlatego że olewam modę na superjasne stałki - te były dobre w czasach analogowych , zwłaszcza kiedy ciężko było dostać dobry materiał czulszy niż 24 DIN ... Wtedy takie 50/1,4 pozwalało w ogóle zrobić zdjęcia. Teraz i tak wypada nieco domknąć - więc 2,4 jeśli daje ostry obraz jest zupełnie dobre. Tak na 35mm jak i na 70mm. Możliwe że pobawię się sigmą 18-35/1,8 - skoro taka ostra jest - i co ważne - jest również do Pentaxa. Z k-3 powinna nieźle się sprawować. :wink:
Cytat:
wciskanie Pentaxa
zwyczajnie - jestem konsekwentny. Nadal niektórzy wciskają Canony inni Nikony - a przecież w 60D czy D7100 nic się nie zmieniło. To raczej Pentax poszedł nieco do przodu zarówno w AF tak kiedyś ganionym jak i w podniesieniu rozdzielczości i innowacyjnym systemie symulacji filtra AA czy wielostrefowego WB. Ale niektórzy i tak nie będą tego umieli docenić ani wykorzystać bo dla nich liczyć się będzie tylko FF. Jak ktoś lubi przepłacać i targać klamoty - nie można mu zabronić. :cool:

zbig75 
Rozmowny

Ale niektórzy i tak nie będą tego umieli docenić ani wykorzystać bo dla nich liczyć się będzie tylko FF.

Jak Pentax nie ma FF to tylko aps-c trzeba chwalić :zalamany:

dcs
[Usunięty]

a przecież w 60D czy D7100 nic się nie zmieniło. To raczej Pentax poszedł nieco do przodu zarówno w AF tak kiedyś ganionym jak i w podniesieniu rozdzielczości
.

Na pewno Nikon poszedl dalej w usprawieniu AF.

Pentax zawsze miał cienki AF na tle konkurencji

i nic się nie zmieniło.

.

muzyk 

Wysłany: Sob 13 Gru, 2014   

Cytat:
zwyczajnie - jestem konsekwentny

Robisz antyreklamę Pentaxowi. Czas, żebyś to sobie uzmysłowił jeśli lubisz tą markę.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 14 Gru, 2014   

I Nikon i Canon poszli sporo dalej w usprawnieniu AF niż jakikolwiek Pentax, którego AF jest niewiele lepszy jak w parenastoletniej Minolcie, jeszcze analogowej :razz:

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Gru, 2014   

zbig75 napisał/a:
Jak Pentax nie ma FF to tylko aps-c trzeba chwalić :zalamany:

Nie trzeba , wystarczy pamiętać że ma całkiem przyzwoity MF. O tym nie piszę bo to chyba nie temat na te strony... :razz:

[ Dodano: Pon 15 Gru, 2014 15:12 ]
muzyk napisał/a:
jeśli lubisz tą markę.

Nie lubię żadnej marki, to tylko aparaty. :lol:

[ Dodano: Pon 15 Gru, 2014 15:14 ]
muzyk napisał/a:
Robisz antyreklamę Pentaxowi.

Wmawiasz mi to ze trzy lata...

[ Dodano: Pon 15 Gru, 2014 15:23 ]
dcs napisał/a:
Na pewno Nikon poszedl dalej w usprawieniu AF.

A canon też? Jak można udoskonalać coś co jak twierdzicie od zawsze " jest doskonałe"?
Wiem jaki AF ma Pentax i mnie to wystarcza , i śmiem twierdzić że 98% amatorów również. Dlatego onanizowanie się przez niektórych parametrami AF w puszkach których NIGDY nie będą mieć - jest bzdurą. Wolę mieć dobrą puszkę nawet ze słabszym AF ale pewną i własną, niż kiepskie EL i podziwać AF w D4s... Zresztą koledzy zachwycający się 5DmkII jakoś na kiepski AF nie narzekają... Czy ci którzy używają 6D z praktycznie jednym punktem AF... No cóż dałem się sprowokować , ale będzie się działo! ... :lol: Zaraz wsiądą na mnie wszyscy wywołani do tablicy... :zalamany:

muzyk 

Wysłany: Pon 15 Gru, 2014   

Wmawiasz mi to ze trzy lata...

Być może.
Jak można udoskonalać coś co jak twierdzicie od zawsze " jest doskonałe"?

To chyba taki fanboy Canona jak Ty Pentaxa tak twierdzi. Świadomy użytkownik Canona zna jego ograniczenia w temacie DR, czy też AF w niektórych modelach i nie będzie w kółko wszystkim wmawiał, jak to Canon to czy tamto.

Dlatego onanizowanie się przez niektórych parametrami AF w puszkach których NIGDY nie będą mieć - jest bzdurą.

Cóż, zawsze mają wyjście, kupić Pentaxa...
Zresztą koledzy zachwycający się 5DmkII jakoś na kiepski AF nie narzekają...

Nie znam żadnego świadomego użytkownika 5dII, który by nie powiedział coś o kiepskim AF ...
Nie lubię żadnej marki, to tylko aparaty. :lol:

Bingo. Więc nie onanizuj się Pentaxem, to wtedy uwierzymy.

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Gru, 2014   

muzyk napisał/a:
Świadomy użytkownik Canona

Do takich osób swoich postów nie adresuję, gdyż nie potrzebują oni ani mojej porady ani innych kolegów - po prostu wiedzą czego potrzebują. Tak samo jak nie zachwycają się FF - po prostu używając tego czy tamtego. Takie osoby nie beda też wypisywać głupot o wyższości AF jednych puszek budżetowych nad innej marki. Po prostu poziom AF w tym segmencie jest zwyczajnie podobny. Natomisat gdyby któremuś z kolegów - świadomych użytkowników chciało się zrobić rzetelne porównanie AF puszek np. Canona - tak by wiadomo było czemu i w jakich sytuacjach oraz dlaczego -np. AF 5DmkII zawodzi , co jest lepiej w mkIII , albo 1Dx/s - to sam bym poczytał. :grin:

P.S. ani Pentax ani Hasselblad ani Mamiya czy inna marka nie wywołuje u mnie od bardzo dawna ekscytacji. Jeśli już to dobre zdjęcie. :razz:

Odpowiedz do tematu