Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test obiektywu Sigma 70-200 mm f/2.8 II EX APO DG MACRO HSM
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 06 Lip, 2008   

Ale to chodziło chyba o Pentaxa z tą gwarancją.

[ Dodano: Nie 06 Lip, 2008 22:48 ]
krisv740 napisał/a:
mavierk,
dawaj linka bo będę strzelał :twisted: :mrgreen:

Ale możesz tylko oddać 5 strzałow na sekundę i to tylko 8-9 w serii. Może być za słabo na Mavierka. :lol:

Reklama

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

Pstrykacz napisał/a:
Może być za słabo na Mavierka. :lol:
Na mnie to nie ma ... we wsi ;) I na mnie tylko porządnego kalibru (kaliber tylko maksymalnie 1.8 raza mniejszy niż długość lufy :D )

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

O to kupujemy 200/1.8. Nie uciekniesz nawet po jednym strzale. :mrgreen:

mavierk 
never knows best

to ja się uzbroję w dwururkę w postaci 58/1.2 i 85/1.2 w II wersji i jak w samo południe będę się bronić :] tzw dwusystemowa seria :D

sylb 
Nowy

aukcja na ebay canon ef 70-200 f2.8 is
co przy obecnym kursie daje jakies 4K pln.

mavierk 
never knows best

960funciaków to relatywnie nie jest dużo :)

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Lip, 2008   

tak , ale gwarancja wirtualna i ja z HK to nie mam zamiaru kupować :twisted:
mam w usa za 1574usd co daje ok 3500 + przesłanie do polski gratis.
ale to pieśń przyszłości
w chwili obecnej stoje przed dylematem c17-40L lub tamron 17-35 i mam zgryza
ale chyba jednak canon :roll:

mikos77 
Nowy

Wysłany: Nie 21 Wrz, 2008   

Witam
Chciałbym wymienić mój obecny zoom na coś z wyższej półki. Głównie myślę go wykorzystywać do zdjęć piłki nożnej, teraz pewnie w większości przy sztucznym oświetleniu, f 2,8 będzie najczęściej używaną przesłoną. Biorąc pod uwagę system i mój budżet wyboru niestety nie ma zbyt dużego, w zasadzie jedynie w/w sigma przychodzi mi do głowy. Pytanie brzmi, którą wersję wybralibyście jeśli v. I moglibyście kupić 500-600 zł taniej. W podsumowaniu testów różnice są niewielkie, czy warto w ogóle na nie zwracać uwagę? Mam na myśli głównie FF w v I i ew. konieczność wysyłki do Gdyni. Czy w II z tym nie ma problemu? Jeśli ktoś miał obydwa szkła w rękach byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi.

fafniak 
Entuzjasta
Tetenalu

Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008   

mikos77, w kazdym szkle sigmy moga byc problemy FF/BF - taka jest smutna rzeczywistosc
Wysylka do Gdyni to strata szkla na 3tygodnie do 3 miesiecy (z autopsji)
wersja pierwsza jest bardzo szybka
pozostaje ci jeszce tamron - podobno za nasza zachodnia granica juz sie pojawil (ale tam tez mozga byc klopoty z celnoscia AF - a nadal jest problem z kalibracja (maszynka)

Monastor 
Optyczny

fafniak napisał/a:
Cytat:
Wysylka do Gdyni to strata szkla na 3tygodnie do 3 miesiecy (z autopsji)

Jak widac nie zawsze. Z moim sprzętem uwinęli się w tydzień.

fafniak 
Entuzjasta
Tetenalu

Monastor, w takim razie ja mam ogromnego pecha

mikos77 
Nowy

Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008   

W Krakowie sprzedawca mi powiedział, że czasem przeciągają do 2 tygodni, nie miał przypadku dłuższego przetrzymywania. Ale nie to jest problemem... Sprawdzałem dzisiaj to szkiełko z moim Samsungiem GX10 i niestety NIE DZIAŁA AF :( . Sprawdziliśmy od razu ten sam egzemplarz z K20 oraz K200 i wszystko OK.
W serwisie w Gdyni nie znają tego problemu, więc telefonicznie poprosiliśmy o sprawdzenie tego samego zestawu w innym punkcie i niestety sytuacja powtórzyła się. Z czego to może wynikać ciężko wyczuć, jutro będę dzwonił ponownie do Gdyni, zobaczymy co poradzą.

Milosz 
Nowy

Wysłany: Sob 01 Lis, 2008   

czyli reasumując muszę wybierać miedzy nim a c 70-200 f4 wybieram miedzy światłem a ostrością... potrzebuje obiektywu do zamrażania ruchu - rajdy, konie- czyli jasnego ale szybkiego i ostrego czyli C nie mam więcej niż 2.5 tys wiec ślepy zaułek co lepiej wybrać mimo wszytko chyba ostrość świtało można ratować is a ostrości już niczym... ?

KUBAs 
Nowy

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008   

Ja osobiście użytkuję Sigmę 70-200/2,8II EX APO HSM Macro z Pentaxem K200d i nie żałuję wyboru. Szybki AF-S to jego najważniejszy plus. Do fotografii przyrodniczej jest po prostu świetna. Jego wadą jest to, że mam frontfocus, ale da się przeżyć. To najlepsze szkło jakie mam:)

[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 16:27 ]
Ja oddałem moją Sigmę z powodu frontfocusa i czekam. A czym może być spowodowany frontfocus z Pentaxem?

fafniak 
Entuzjasta
Tetenalu

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008   

KUBAs napisał/a:
A czym może być spowodowany frontfocus z Pentaxem?
dokladnie tym samym co w innych systemach - zestawieniem konkretnego korpusu z ta konkretna sigma

Odpowiedz do tematu