Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Pon 02 Lut, 2015
Lustrzanka - 300-400 zł
Autor Wiadomość
Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Sro 04 Lut, 2015   

Niby racja, ale ja drukuje fotki na A3 wiec przy 8Mpx bylo by o co powalczyc :) Przy makro robiac staka, tez przydaje sie ta informacja w optymalizacji serii.

Reklama

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wojmistrz, co z tego, że nie osiągasz limitu dyrakcyjnego, jak jakość wydruku z wyżej rozdzielczej matrycy (ograniczonej dyfrakcją) i tak będzie lepsza?

muzyk 

Co Wy z tym wydrukiem? Ilu tutaj piszących drukuje cokolwiek, a do tegi ilu w rozmiarach większych niż zwykłe zdjęcia np. 10x15? :razz:
Czyż nie jest tak, że większość ogląda zdjęcia na monitorze?
Owszem i tu wyższa rozdzielczość wychodzi lepiej, jednak gdy kasy ni ma, ti i 8 Mpx w lustrzance można się cieszyć.

jaad75 
Klub Pierdzieli

muzyk napisał/a:
a do tegi ilu w rozmiarach większych niż zwykłe zdjęcia np. 10x15? :razz:
10x15 nie robiłem z 10 lat. :razz:

duduszko 
Nowy

Dziękuje za tak wiele porad :) Postaram się znaleźć tego Canona 20D, na inne nie patrze nawet. Najbardziej liczyłem, że ten Olympus E400 da radę, ale rozumiem, że to jest najgorsza opcja z możliwych.
Dziś znalazłem jakiegoś faceta, co chce sprzedać alfe 330 z obiektywem 18-55 SAM (chyba.. bo jakość zdjęcia jest niewyraźna) za 450 zł, ale może utarguje 350 zł za to. Czy też ten aparat jest wart tyle co nic ?

muzyk 

duduszko napisał/a:
Postaram się znaleźć tego Canona 20D

Masz w linku bdb.
duduszko napisał/a:
Dziś znalazłem jakiegoś faceta, co chce sprzedać alfe 330 z obiektywem 18-55 SAM

Przy tym starym Canonie to nawet stanąć nie może...
duduszko napisał/a:
Czy też ten aparat jest wart tyle co nic ?

jest słaby.

lcf 
Rozmowny

duduszko napisał/a:
Dziękuje za tak wiele porad :) Postaram się znaleźć tego Canona 20D, na inne nie patrze nawet. Najbardziej liczyłem, że ten Olympus E400 da radę, ale rozumiem, że to jest najgorsza opcja z możliwych.
Dziś znalazłem jakiegoś faceta, co chce sprzedać alfe 330 z obiektywem 18-55 SAM (chyba.. bo jakość zdjęcia jest niewyraźna) za 450 zł, ale może utarguje 350 zł za to. Czy też ten aparat jest wart tyle co nic ?

Olympus E-400 to bardzo stara linia lustrzanek Olympusa, z dosyć mocno szumiącą matrycą CCD, więc niezbyt dobry wybór. Olympusy w miarę sensowne gdzieś od E-510 się zaczynały (Live MOS i stabilizacja w puszce).

To, że system już nie jest wspierany na tym poziomie wydatków moim zdaniem ma niewielkie znaczenie - straty przy odsprzedaży będą niewielkie, a jak będziesz kiedyś się przesiadał na sprzęt za chociaż 3k zł, to i tak pewnie wymienisz zarówno stare body, jak i kitowy obiektyw - więc żadna różnica czy to zrobisz ze zmianą systemu, czy zostając w tym samym.

muzyk 

lcf napisał/a:
a jak będziesz kiedyś się przesiadał na sprzęt za chociaż 3k zł,

To nie dla niego...

lcf 
Rozmowny

muzyk No to jak dziewczyna kiedyś się będzie przesiadać ;P.

muzyk 

Uuuu... :mrgreen:

lcf 
Rozmowny

muzyk napisał/a:
Uuuu... :mrgreen:

Aż mi się klasyk o Jasiu i toku myślenia przypomniał ;) .

Anyway, wracając do zakupów - koło 300-400zł na allegro/olx można w miarę często 400D spotkać, i czasem też od razu z kitem. Z nieprzekraczalnym budżetem 400zł chyba na coś takiego bym się skusił, bo dostanie za taką kwotę 20D w sensownym stanie z jakimkolwiek słoikiem może być dużo trudniejsze.

muzyk 

lcf napisał/a:
Aż mi się klasyk o Jasiu i toku myślenia przypomniał ;) .

Nawet nie wiesz co miałem na myśli :razz: :wink:
lcf napisał/a:
Anyway, wracając do zakupów - koło 300-400zł na allegro/olx można w miarę często 400D spotkać, i czasem też od razu z kitem. Z nieprzekraczalnym budżetem 400zł chyba na coś takiego bym się skusił, bo dostanie za taką kwotę 20D w sensownym stanie z jakimkolwiek słoikiem może być dużo trudniejsze.

enyłej, podałem w linku 20D z 18-55 IS w bdb stanie,tyle, że za 653 zł.

komor 
Moderator

Wysłany: Czw 05 Lut, 2015   

muzyk napisał/a:
enyłej, podałem w linku 20D z 18-55 IS w bdb stanie,tyle, że za 653 zł.

Dokładasz 253 zł do prezentu? ;)

muzyk 

komor napisał/a:
Dokładasz 253 zł do prezentu? ;)

Nie. Odmeldowuję się.

MaciekNorth 
Entuzjasta

muzyk napisał/a:
Canon 20D.
Najlepiej w komplecie z Nokią 3310... :roll:

jaad75 napisał/a:
A100 był chyba najbardziej szumiącym aparatem z 10MP CCD Sony (ta sama matryca była w Nikonach, Pentaksach i Samsungach)
Bo nie zawyżał ISO jak pozostałe, w rzeczywistości szumy były takie same. Pentax k7 ma gorszą matrycę, choć jest nowszy i jakoś zdjęcia da się robić.

Wojmistrz napisał/a:
Jak już musisz to kup tego 20D którego proponował muzyk, to chociaż kawał sprzętu z 2ma kółkami, pentapryzmatem wiec przynajmniej będzie się tym dobrze fotografować.
Mit dwóch kółek tak jak Lenin - wiecznie żywy, to nic że ma miniaturowy ekran o rozdzielczości kalkulatora, na którym nic nie widać :lol:

duduszko napisał/a:
Dziś znalazłem jakiegoś faceta, co chce sprzedać alfe 330 z obiektywem 18-55 SAM
muzyk napisał/a:
Przy tym starym Canonie to nawet stanąć nie może...
To pokaż mi w tym Canonie LV z szybkim AF, stabilizację i duży odchylany ekran na którym można ocenić ostrość zdjęcia :roll: Dla mnie to bardziej przydatne niż magnezowa obudowa i 2 kółka. Matryce prezentują podobny poziom. Ale osobiście wolałbym A300 bo ma lepszą baterię i możliwość podłączenia wężyka spustowego, też do wyrwania za 400,-

muzyk napisał/a:
jest słaby.
Dokładnie tak, jak dziesięcioletni 20D.

Odpowiedz do tematu