Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No to nareszcie się doczekałeś! I z opisu wyraźnie widzę, że nie tylko ja jestem zachwycony tym sprzętem... Co do gniazda kart pamięci, to nie zauważyłem problemów z wysuwaniem. Może przetestuj jeszcze jakieś inne karty? I sprawdź sobie firmware korpusu. Skoro tak długo czekałeś na przesyłkę, to może masz jeszcze w wersji 1.00? A 24 stycznia wyszła już wersja 1.20
Z kartą to taki grymas, ważne że jest równie szybka co aparat.
Reszta zaktualizowana i aparat i obiektywy
[ Dodano: Sro 28 Sty, 2015 19:40 ]
Zrobiłem na szybko 3 zdjęcia na ISO 6400, ponieważ zostałem o to poproszony, więc i tu wrzucę.
Z wtyczką tylko RAW wyeksportowany do JPG, osiedle 4 pliki - RAW > JPG
Moim zdaniem AF w złych warunkach oświetleniowych spisuje się bardzo dobrze. Na załączonych zdjęciach, ostrość łapana była na środku, na najwyższym piętrze z jasnym oknem.
Odszumianie w aparacie ustawione na "normal", można wybrać 4 tryby: brak, niskie, średnie wysokie.
Witam.Co prawda siedze w innym systemie, ale nowosci samsunga nx1 czy nx500 przynajmniej na papierze wygladaja zachecajaco.Kiedys, pare lat temu nie moglem sie oprzec i kupilem dwa obiektywy samsunga 20/2.8 oraz 30/2 (tak na zapas)))) tzw. 1-szej generacji.i leza sobie w pudelku.Czy te obiektywy beda wspolopracowac bezproblemowo z nowymi korpusami, gdzie AF jest i kontrastowy i z detekcja fazy, czy moga byc problemy ?Nie znam systemu Samsunga zupelnie, ale moze powoli bedzie okazja by sie z nuim zapoznac.Za wszelkie porady z gory dzieki.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015
Nie ma drugiej generacji tych obiektywów.
Będą działać tak, jakbyś je kupił dzisiaj.
andrzejek, Działają bez problemu z NX1, co najwyżej trzeba zaktualizować FW.
Z pośród tych, które teraz mam najwolniej działa 85mm, 60mm po przełączeniu ostrzenia poza makro, działa bardzo szybko.
U mnie przybyło trochę zdjęć:
https://www.flickr.com/ph...57649908912507/
Po miesiącu używania, jestem cały czas pod wrażeniem
Nie odkryłem nadal filmowania, ale pod względem fotograficznym jestem od nowa zafascynowany
[ Dodano: Sob 07 Mar, 2015 13:37 ]
Nie wiem, czy kogoś zainteresuje, ale wklejam coś takiego.
Zdjęcie w RAW wykonane raczej średnio źle, ale jak widać wyciągnąć można sporo z niego.
Niestety jak się pójdzie do sklepu to najnowszy model Canona już się na półce zakurzyć zdążył podobnie wygląda Sony A7 w różnych wersjach a z Samsunga widzę tylko NX20 i NX300 oraz te najtańsze badziewia.
Z taka dystrybucją marnie to widzę.
Import z USa też marnie wygląda przy zdołowanej do dna walucie rodzimej, która jeszcze może się wkopać głębiej.
Ech fatalne czasy dla Polaków na cieszenie się nowościami.
Dystrybucja jest poniekąd pochodną realnego zainteresowania u nas produktami fotograficznymi Samsunga. A w niekolekcjonerską sprzedaż najwyżwzych modeli u nas to zupełnie nie wierzę (taki rynek bezlusterkowców jest jaki jest). Nie ujmując nic oczywiście mozliwościom tych i innych modeli f-my Samsung.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10