Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 24 Sie, 2015
A ja bym się zastanowił, po co robię te zdjęcia. Co chcę powiedzieć. To oczywiście moje skromne zdanie - ale po co fotografować ruiny (jeśli nie ściśle dokumentacyjnie)? Co z tego ma być? Potem cel wskaże środki. Masa ludzi fotografuje pustostany i rudery, ponieważ wydaje się to świeże i nęcące swym dramatyzmem, ale tylko bardzo nieliczne z tych zdjęć chce się zobaczyć drugi raz... W końcu destrukcję, podobnie jak głupotę, można napotkać na każdym kroku...
Dziękuję za opinie.
maziek, pewna w tym symbolika ma być. Pałac z 1892 roku. Przetrwał dwie wojny światowe, a wykończy go demokracja. Wspomniana przez Ciebie głupota idzie w parze z popadaniem w ruinę tego co dookoła nas i dzieje się to hurtowo. W drugą stronę niestety już tylko detalicznie.
Wysłany: Pon 24 Sie, 2015
Symbolika, OK. Trzymając się tego - czy z tych zdjęć wynika jakakolwiek symbolika? Są to bardzo dobre techniczne zdjęcia jakiegoś pustostanu (choć sepia manierystyczna). Ty wiesz jakiego i znasz jego historię a ja nie i z tych zdjęć jej nie wyczytam. Mogły być zrobione w XIX wieku, w międzywojniu, po wyzwoleniu a nawet w 2015 roku - wyglądałyby dokładnie tak samo, jak zrobione w 2050, jeśli nic się nie zmieni.
Zawiesiłem oko na tym z krzesłem na pierwszym planie i schodami. To jedno coś trąciło w mej skarlałej duszy .
Cieszę się, że udało mi się wzbudzić w Tobie ferię emocji A na poważnie cieszę się, że widzicie w tych zdjęciach poprawność techniczną. Jestem na etapie niedowierzania sobie. Pewnie wynika to z braku pewności co do poprawności kompozycji.
kojut,
88 - urokliwa ta droga, ale konwersja do BW tylko zaszkodziła temu zdjęciu. Poszczególne plany złaly się w jeden i wzrok zamiast podążać za droga, ucieka chaotycznie w każdym kierunku i nie może przestać Dodatkowo, trochę mniej asfaltu pokazałbym na pierwszym planie.
90-92 - to samo, po co psuć ciepłe promyki słońca przebijające się przez gęstwine soczysto zielonego lasu? Jak dla mnie kompozycyjnie OK tylko 91, 92 jest poruszone.
Jakob_K
Ładna gra świateł, kompozycyjnie jest dobrze, na 94 podobba mi się zderzenie pustej podłogi z zabudową sufitu, kadry z krzesłami można by wykorzystać to stylizowanej sesji portretowej. Natomiast wariację ograniczyłbym do 99 (szeroki plan jest na 97).
Fredas_147, dzięki za opinię. Jak miałbym cokolwiek konwertować, to raczej z cz.-b. do koloru Poruszen nie dało się uniknąć, mi jednak nie przeszkadzają.
Prawie codziennie przechodzę koło opuszczonej zajezdni autobusowej i ostatnio mnie natchnęło, żeby tam wskoczyć i spróbować coś uchwycić w kadrze. Niestety brakło mi czasu i palce mi prawie zamarzły. Na pewno tam jeszcze wrócę bo można napotkać ciekawe rzeczy
bassotronic, fajna seria. Lubię takie klimaty.
Przypominają mi lata siedemdziesiąte....
Wtedy było to ładnie pomalowane i były białe krawężniki jak sekretarz przyjeżdżał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 16