Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Wsparcie wydania książki W. Dederki
Autor Wiadomość
Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Czw 22 Gru, 2016   

A jak jest z książkami? Tak samo. Książki to też nie tylko same perełki.
Preskaler napisał/a:
Spójrzmy na nasze podwórko (wybaczcie że się wcinam) co jeden temat lub problem to przynajmniej kilka różnych zdań.
Informacja Internetowa to nie tylko kłótnie na forach. Fora co najwyżej wskażą kierunek, albo rozwieją wątpliwość.
Preskaler napisał/a:
W internecie każdy w zasadzie może się wypowiadać a zauważyłem wśród niektórych, że pisanie głupot wyraźnie im sie podoba.
Oddzielić ziarno od plew jest stosunkowo łatwo :)

Reklama

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Wątek jest o tym:
https://polakpotrafi.pl/projekt/wydanie-ksiazki-elementy-kompozycji-fotograficznej

To informacja dla takiej osoby, która wejdzie tu pierwszy raz i od razu odechce jej się zaglądać na pierwszą stronę.

TS
[Usunięty]

T.B. napisał/a:
To informacja dla takiej osoby, która wejdzie tu pierwszy raz i od razu odechce jej się zaglądać na pierwszą stronę.

Kłopot w tym, że już pierwsze zdanie opisu projektu zniechęca: ,,Zniesmaczony poziomem przedruków...''. Jeśli motywacja do pracy jest negatywna... to naprawdę szkoda czasu wszystkich. A co do treści - nie wiadomo nawet czy będzie e-book.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Pozwolisz, żeby każdy wyrobił sobie własne zdanie?

Na razie idzie całkiem nieźle (puk,puk w niemalowane) i to mnie cieszy. Chciałbym mieć tę książkę - i tyle.
Jeśli ktoś też chce mieć tę książkę, niech wysupła pięćdziesiąt złociszy - i tyle.

Reszta nikogo nie obchodzi, a zwłaszcza to, dlaczego ktoś tam nie chce, nie da, hejtuje.

PDamian 
Optyczny

T.B. napisał/a:
Chciałbym mieć tę książkę - i tyle.

To sobie kup http://allegro.pl/dederko...6654315086.html
https://www.olx.pl/oferty...fotograficznej/ za 25zł

Albo ją przeczytaj http://docslide.pl/docume...cznej-1960.html

Wydawca sprytnie i nie wykazując się wielkim szacunkiem do dokonań Witolda Dederki zmienia tytuły wznawianych książek.
Zacząłem od unowocześnionej wersji Oświetlenia w fotografii, wydanej pod tytułem Światło i cień w fotografii.

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Jeśli akcja się uda, to będę miał 10,- PLN taniej. Na ulicy nie leży.
Kradzione nie tuczy, a ja zresztą jestem i tak za gruby.
"Światło i cień w fotografii" nie jest Witolda Dederki, tylko Szymona - więc bredzisz.
http://www.fotopolis.pl/n...ografii-dederki

PDamian 
Optyczny

A „O kompozycji w fotografii” Witolda Dederko, to nie jest nowe wydanie książki o tytule „Elementy kompozycji fotograficznej" :?:

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Nie jest.
Jeśli dobrze zrozumiałem, nie będzie zdjęć W. Dederki (co nie znaczy, że nie będzie ich wcale). Ale nie wiem, czy dobrze to wszystko rozumiem. Najlepiej skontaktuj się z prokuraturą i spadkobiercami W. Dederki (bo na powiedzenie tego wszystkiego wydawcy nie masz odwagi).

PDamian 
Optyczny

T.B. napisał/a:
Nie jest.

1. Witold Dederko nigdy nie opublikował książki pt. „O kompozycji w fotografii”.
2. Nigdzie nie piszą, że to pierwsze wydanie.

T.B. napisał/a:
"Światło i cień w fotografii" nie jest Witolda Dederki, tylko Szymona - więc bredzisz.

Wydawca próbował skrzętnie ukryć autora tej książki.

1. Okładka "Dederko" bez imienia http://www.fotopolis.pl/i..._i_cien_okl.jpg
2. Nawet w linkowanej przez ciebie akcii na PolakPotrafi.pl wydawca Dybowski pisze:
...powołałem w 2006 r. Polskie Wydawnictwo Fotograficzne, którego celem miało być propagowanie twórczości rodzimych autorów. W szczególności skupiłem się na najbardziej płodnym reprezentancie znanego rodu fotografów, kultowej postaci w polskiej fotografii – Witoldzie Dederko.
Zacząłem od unowocześnionej wersji Oświetlenia w fotografii, wydanej pod tytułem Światło i cień w fotografii.

3. Na aukcji Światło i cień w fotografii http://archiwum.allegro.p...6150799160.html imię Szymon pada jeden raz, a Witold trzy razy.
Ostatnio zmieniony przez PDamian Czw 22 Gru, 2016, w całości zmieniany 2 razy  

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

PDamian, czy jak Ci tam jest dcs,
Ty czegoś chcesz ode mnie?

Arek 
Redaktor

TS napisał/a:
Kłopot w tym, że już pierwsze zdanie opisu projektu zniechęca: ,,Zniesmaczony poziomem przedruków...''. Jeśli motywacja do pracy jest negatywna...

To mnie też uderzyło. Z tego całego opisu zieje mocą negatywnych emocji. A jak się wejdzie na profil Pana realizującego projekt, to wcale nie jest lepiej. Pan robi tylko analogowym średnim formatem i koniecznie cz-b. Zdjęcia pokazuje tylko na wystawach i galeriach, nie są one godne internetu. Itp. Itd.

Usjwo 
Optyczny

T.B. napisał/a:
Jeśli akcja się uda, to będę miał 10,- PLN taniej. Na ulicy nie leży.
Kradzione nie tuczy, a ja zresztą jestem i tak za gruby.

Moze to atmosfera przedswiateczna, ale czegos tu nie chwytam, te 10PLN to kradzione? czy nie?

T.B. 
Optyczny
Bez tutułu

Arek napisał/a:
Pan robi tylko analogowym średnim formatem

Wielkim formatem. I głównie - nie tylko.

[ Dodano: Czw 22 Gru, 2016 18:49 ]
Usjwo napisał/a:
czegos tu nie chwytam,

I myślisz, że ja mogę Ci w czymś pomóc? No nie, bez przesady.
(Dcs chwycił, jeśli się nie mylę - i to wystarczy.)

[ Dodano: Czw 22 Gru, 2016 19:48 ]
Arek napisał/a:
zieje mocą negatywnych emocji.

Ja tak histerycznie reaguję na wegetarian, ale to jest co innego, bo oni są szkodliwi dla zdrowia.

Odpowiedz do tematu