Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wlasnie teraz z nim pohandlowalem. Fotki fotkami, ciekaw jestem w jakim jest stanie. Ma mi wyslac wtym tygodniu. Zobaczymy. Albo facet nie wie po ile chodza takie lornetki,albo ma deficyt finansowy i potrzebuje szybko pieniedzy.
Z tymi posiadaczami toroznie bywa. Ryzyko zawsze jest, zobaczymy w jakim stanie jest ta lornetka. Ludzie rozne zdjecia podsylaja. Jesli zdjecia sie pokrywaja z rzeczywistym stanem lornetki to sam bede w szoku, ze taki Swarovski poszedl za 450 €. Jak mi tylko przyjdzie to wrzuce kilka fotek. Facet zapewnial, ze stan od 1-10 to jakies 8/9, a co kto ma na mysli oceniajac taka lornetke to sam nie wiem. Ma jeszcze dwa Steinery na zbyciu.
Nie inny, tego nawet nie widzialem. Wyhandlowalem z gosciem na 450 € Pacjent jest z pod Dortmundu to tez nie bede jechal. Ja robie tak, ze sie ugaduje na przedplate, oklo 1/4 wartosci lornetki, pacjent mi wysyla, ja sobie ja sprawdzam i jak jest ok to przelewam mu reszte pieniazkow. No chyba, ze okolice Hamburga to podjezdzam. Niektorzy ida na moja propozycje z przedplata, a niektorzy nie. Jakies zaufanie do ludzi jeszcze trzeba miec. Ja tez ryzykuje ze dostane w przesylce kamienie. Na szczescie idzie wszystko przez bank i w razie czego cofam przelew. Pozya tym wymagam od pacjenta kopii dowodu osobistego.
Z tym "pacjentem" to chodzi o to, że oni są chorzy na umyśle, że tak tanio sprzedają?
Nie, nie chcialem nikogo obrazic czy sie ze sprzedajacych wysmiewac, jakos czasami zartobliwie uzywam sobie tego okreslenia. Niektorzy sprzedajacy posiadaja jakas tam lornetke i mysla, ze Bog wie co maja i ile za nia pieniedzy dostana. Nie oszukujmy sie panowie, lornetki nie sa warte tych pieniedzy, ktore za nie klienic placa. Mam znajomego optyka (dystrybucja Zeiss), ostatnio nawet zamowilem u niego dwie pary nowych okularow. Mialem do wyboru kilka rodzai soczewek od Zeiss. Po przeanalizowaniu za i przeciw, nie zdecydowalem sie na Zeissa tylko poprosilem o Hoya, ktore jakosciowo przewyzszaja soczewki Zeissa i sa tansze. Zapytalem go tak szczerze ile kosztuja takie soczewki w produkcji (poruszylem tez temat soczewekw lornetkach ), powiedzial ze okolo 1/10-15 ich wartosci w sprzedazy ale te, ktore sa produkowane w Niemczech o Chinach nawet zesmy nie wspomnieli. Zeiss swego czasu mial duzy problem z powlokami, ktore szybko sie wycieraly, a w niektorych przypadkach sie odklejaly - ale to soczewki do okularow. Soczewki do lornetek nie sa wystawione na takie dzialania jak soczewki w okularach. Nie ma sensu przeplacac za lornetki. Wszystko zalezy od zasobnosci portfela. Z jednej strony ciesze sie, ze sa rowniez klienci, ktorzy kupuja nowe lornetki bo poznie my mozemy je taniej odkupic i tez sie cieszyc super opryka
Nie mam wgladu na wartosci optyczne tego modelu. Wiem tylko tyle, ze rocznik 97, calkowicie odnowiona u Swarovskiego. Posiadacz zszedl z cane na 770,00 €. Tak tylko wrzucilem wiadomosc, moze ktos by mial sobie ochote taka sprawic. Ja nie jestem zaden handlarz czy posrednik. Ja szukam EL 10x50 lub powyzej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10