Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Trudny wybor.
Autor Wiadomość
Cucek 
Uczestnik

Wysłany: Pon 21 Paź, 2019   

Wlasnie teraz z nim pohandlowalem. Fotki fotkami, ciekaw jestem w jakim jest stanie. Ma mi wyslac wtym tygodniu. Zobaczymy. Albo facet nie wie po ile chodza takie lornetki,albo ma deficyt finansowy i potrzebuje szybko pieniedzy.

Reklama

adaher 
Maniak

Ale te 450 to za tę 2-letnią czy tę ze zdjęcia?

Cucek 
Uczestnik

Tego ze zdjecia, rok produkcji 2001/2002

adaher 
Maniak

Ufff, to mi trochę ulżyło :grin: ale to i tak bardzo tanio... gdybym miał taką pod ręką to nie zawahał bym się ani przez chwilę:)

Cucek 
Uczestnik

Z tymi posiadaczami toroznie bywa. Ryzyko zawsze jest, zobaczymy w jakim stanie jest ta lornetka. Ludzie rozne zdjecia podsylaja. Jesli zdjecia sie pokrywaja z rzeczywistym stanem lornetki to sam bede w szoku, ze taki Swarovski poszedl za 450 €. Jak mi tylko przyjdzie to wrzuce kilka fotek. Facet zapewnial, ze stan od 1-10 to jakies 8/9, a co kto ma na mysli oceniajac taka lornetke to sam nie wiem. Ma jeszcze dwa Steinery na zbyciu.

Cucek 
Uczestnik

Tutaj link: https://www.ebay-kleinanz...203077-230-1089

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Wto 22 Paź, 2019   

Cucek napisał/a:
Nie inny, tego nawet nie widzialem. Wyhandlowalem z gosciem na 450 € :lol: :lol: :lol: Pacjent jest z pod Dortmundu to tez nie bede jechal. Ja robie tak, ze sie ugaduje na przedplate, oklo 1/4 wartosci lornetki, pacjent mi wysyla, ja sobie ja sprawdzam i jak jest ok to przelewam mu reszte pieniazkow. No chyba, ze okolice Hamburga to podjezdzam. Niektorzy ida na moja propozycje z przedplata, a niektorzy nie. Jakies zaufanie do ludzi jeszcze trzeba miec. Ja tez ryzykuje ze dostane w przesylce kamienie. Na szczescie idzie wszystko przez bank i w razie czego cofam przelew. Pozya tym wymagam od pacjenta kopii dowodu osobistego.

Z tym "pacjentem" to chodzi o to, że oni są chorzy na umyśle, że tak tanio sprzedają?

Cucek 
Uczestnik

Nie, nie chcialem nikogo obrazic czy sie ze sprzedajacych wysmiewac, jakos czasami zartobliwie uzywam sobie tego okreslenia. Niektorzy sprzedajacy posiadaja jakas tam lornetke i mysla, ze Bog wie co maja i ile za nia pieniedzy dostana. Nie oszukujmy sie panowie, lornetki nie sa warte tych pieniedzy, ktore za nie klienic placa. Mam znajomego optyka (dystrybucja Zeiss), ostatnio nawet zamowilem u niego dwie pary nowych okularow. Mialem do wyboru kilka rodzai soczewek od Zeiss. Po przeanalizowaniu za i przeciw, nie zdecydowalem sie na Zeissa tylko poprosilem o Hoya, ktore jakosciowo przewyzszaja soczewki Zeissa i sa tansze. Zapytalem go tak szczerze ile kosztuja takie soczewki w produkcji (poruszylem tez temat soczewekw lornetkach :smile: ), powiedzial ze okolo 1/10-15 ich wartosci w sprzedazy ale te, ktore sa produkowane w Niemczech o Chinach nawet zesmy nie wspomnieli. Zeiss swego czasu mial duzy problem z powlokami, ktore szybko sie wycieraly, a w niektorych przypadkach sie odklejaly - ale to soczewki do okularow. Soczewki do lornetek nie sa wystawione na takie dzialania jak soczewki w okularach. Nie ma sensu przeplacac za lornetki. Wszystko zalezy od zasobnosci portfela. Z jednej strony ciesze sie, ze sa rowniez klienci, ktorzy kupuja nowe lornetki bo poznie my mozemy je taniej odkupic i tez sie cieszyc super opryka :wink: :wink: :wink:

Cucek 
Uczestnik

Witam!
Panowie trafil sie Swarovski SLC 7x50 Habicht, wlasciciel chce 820,00 €. Stan idealny. Nie dla mnie, ja szukam 10x50 EL

RoboBat 
Optyczny

Wysłany: Sro 23 Paź, 2019   

Gdyby 7x50 miały pole chociaż z 9 stopni to byłyby fajne lornetki. A tak. Niestety nie są.

Cucek 
Uczestnik

Wysłany: Sro 23 Paź, 2019   

Nie mam wgladu na wartosci optyczne tego modelu. Wiem tylko tyle, ze rocznik 97, calkowicie odnowiona u Swarovskiego. Posiadacz zszedl z cane na 770,00 €. Tak tylko wrzucilem wiadomosc, moze ktos by mial sobie ochote taka sprawic. Ja nie jestem zaden handlarz czy posrednik. Ja szukam EL 10x50 lub powyzej.

Odpowiedz do tematu