Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Z porównaniem to dobry pomysł nie ukrywam że chętnie bym zobaczył inne lornetki zobaczył różnice, wiele wad o których wspominaliście , albo o których czytałem na forum są dla mnie czystą teorią i bardzo trudno mi to było Czasem weryfikować ciężko szukać było zdjęć z konkretnymi wadami w internecie i nie zawsze dokładnie rozumiałem co czytałem. Więc sama możliwość zobaczenia całego spektrum tego sprzętu na pewno jest nie tylko pouczająca bo zabrzmie jak doktor rehabilitowany ale po prostu jest to duża frajda.
Co do maja to wspominałem że właśnie na ten okres szukam prezentu dla siebie w postaci właśnie lornetki ponieważ lecę na tygodniowy pobyt na Maderę i bez chwalenia chodzi o to że tam jest mnóstwo Górek na które pewnie nie dam rady wejść i to nie tyle że nie dam rady z powodu braku kondycji ale po prostu albo czasu albo z innego powodu bo się nie da. Ale lece tam nie po to żeby się opalać Czy kąpać bo to mogę robić na miejscu Lecę tam bo chcę zobaczyć tą słynną przyrodę i słynny na całym świecie szlaki. I oczywiście jak dam radę w maju ale po połowie maja raczej po 20 No i jeszcze pytanie czy dobrze pamiętam chyba te zloty optyczne mieliście w Warszawie co.
Jak już się pogoda poprawi za oknem w stawie kilka zdjęć z ten to postaram się zrobić te same ujęcia w tym samym czasie z razora No i rzucę zdjęcie z telefonu miejsca w którym to wszystko będzie robione żeby było widać czy tam była przestrzeń czy to były dalekie czy bliskie krajobrazy ale od razu mówię że u mnie to jest daleko bo do bliskiego używam najfajniejszej apteki jaką każdy z nas ma czyli własne oczy
O i jeszcze jedno czyli tak masz rację wybór tayloretki to suma wszystkich waszych wypowiedzi ale też uczestnika z którym pisałem prywatnie i pomagał mi wyjaśnić kilka zagadnień Nie zaśmiecając tego wątku
Ostatnio zmieniony przez Wersacze Sro 18 Lut, 2026, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam na myśli zlotu Optycznych, tylko małe, kameralne spotkania samych "binoholików" z tutejszego forum. Ja jeszcze na żadnym nie byłem, ale pamiętam że były organizowane nad jeziorem Jeziorsko, w woj. łódzkim. Chętnie bym też się kiedyś wybrał i zabrał swoje "mataklojty" dla porównania.
Ps: w jakim sklepie kupiłeś?
No to trzeba byłoby ustalić jakieś miejsce w miarę bliskie dla wszystkich a Ja kupowałem w Media Expercie to było drożej niż w innych ale chciałem mieć możliwość łatwego zwrotu ponieważ zastanawiałem się jeszcze nad tą samą lornetką ale 10 x 50 ale jeden z forumowiczów zauważył że większość parametrów ma pogorszone względem x 42 i jak już przyszło A ta obecna No to się okazało że jest bardzo jasna za dnia a i wcale nie jakoś bardzo ciemniejsza od mojej starej poczciwej mała różnica ale za to przewyższa ją ostrością i wyrazistością po ciemku wszystko co widziałem było naprawdę no bez jakiejś tam widocznej wady optycznej a zaciemnienie względem x 50 No powiedziałbym może kilka procent ale ja miałem naprawdę stalą lornetkę
Zapraszamy wszystkich z lornetkami, a nawet w drodze wyjątku tych, którzy ich nie mają
Jest potężnym błędem myśleć, że spotkania mają na celu uzmysławiać wady.
To myślenie jest wadą.
Spotkania uzmysławiają, że źle rozumiemy się na forum, a przyroda w cudowny sposób te nieporozumienia rozwiązuje.
Zapraszamy wszystkich z lornetkami, a nawet w drodze wyjątku tych, którzy ich nie mają
A mi się marzy spotkanie z Wami wszystkimi...z Wami - bez Waszych i moich lornetek.
Wspaniale słyszeć, nam również.
Gdybyś chciał się spotkać jutro w godzinach popołudniowych i pogadać o binoholiźmie (uwaga; co nie oznacza tylko o lornetkach), to jestem otwarty w godzinach popołudniowych. Powinno być kilka osób.
Gdybyś chciał się spotkać jutro w godzinach popołudniowych i pogadać o binoholiźmie (uwaga; co nie oznacza tylko o lornetkach), to jestem otwarty w godzinach popołudniowych. Powinno być kilka osób.
W tygodniu, po południu, nie dam rady, ale w jakiś weekend, na bulwary wiślane, chętnie wpadnę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9