Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A wracając do tematu, kupiłem. Nie zgadniecie co 24-105 L 4f
Bawiłem się tymi sigmami, tamronami, wkońcu się wkurzyłem i wziołem ponownie do ręki 17-55 2.8 IS USM. Popstrykałem - było ok. Następnie 24-105. Może to subiektywne odczucie ale focus w tym obiektywie działał lepiej i szybciej niż 17-55. Fotki też jakoś ładniejsze wydawały się. Więc kupiłem go. (Za ok 2700 z fakturką i rokiem gwarancji).
Wiem że światło, wiem, że szeroki kont, ale i tak jestem zadowolony z zakupu
Póżniej najwyżej coś szerokiego się kupi i jakąś 50 (1,4 lub 1,8).
Pozdrawiam wszystkich
Wojtek
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008
Wojtek86 napisał/a:
szeroki kont
szeroki kąt Gratuluję wyboru - jedna z najlepszych możliwych decyzji ^^
Ja bym się bał brać Sigmę. Masz pewny FF lub BF. Tamron jest tu pewniejszy.
Po własnych doświadczeniach powiedziałbym wręcz odwrotnie! Na razie serwis Sigmy zapewnia darmowo wszelkie ewentualne poprawki. Serwis Tamrona podobno powstanie " w niedługim czasie". Dla mnie przynajmniej wnioski nasunęły się w oczywisty sposób.
Dwa posty i jakże odmienne zdania. Miałem Tamrona i próbowałem wcześniej tę Sigme. I co polecam? To co miałem wczesniej.
Nie bardzo rozumiem. Z poprzedniej wypowiedzi wynikało raczej, że skłaniasz się w stronę Tamrona. Z tej wynika jednoznacznie, że polecasz to co " miałeś wcześniej" czyli Sigmę.
Polecam nie to co wcześniej testowałem, ale nie kupiłem, tylko to co posiadałem bo bardziej spełniało moje oczekiwania. Czyli Tamron. I to jest prawidłowa interpretacja mojego wcześniejszego postu.
No! To doszliśmy do sedna. Przypuszczam, że jak trafiłbym na dobry model Tamrona to także byłbym zadowolony i chwalił, bo szkło dobrze oceniane i w testach i przez użytkowników, a to coś znaczy. Mnie podobał się ze wszystkich względów oprócz takiej drobnostki, że nie dało dopasować do body. Mydlenie tragiczne i jeszcze większy FF. Po dwukrotnym wysyłaniu byłem znużony i zniechęcony ( m.in. kolejnym pakowaniem paczki - nie mam możliwości kupowania bezpośrednio w sklepie), że zrezygnowałem na korzyść Sigmy - a może za wcześnie się poddałem...
Mój egzemplarz nie był wybierany, miał napis Made In China. Pracowałem nim ponad pół roku i odsprzedałem koledze który foci nim do dziś z bardzo dobrymi efektami. Zamieniłem go na C17-55 bo trafiła się okazja.
No cóż , czasem fajnie mieć szczęście, a może zwiększona produkcja wobec popularności i zapotrzebowania spowodowała niedokładności nowszych modelów?
Tak się mi wydaje, że o problemach czytałem raczej odnośnie nowych modelów, a może niedokładności w nowych body?
Trzeba jakoś z tym żyć ( i focić).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9