Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tamron 17-50/2.8 czy Sigma 17-70 DC MACRO
Autor Wiadomość
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008   

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Ostatnio w Pabianicach w fotoaparacikach.pl

Ty też? :shock:
To chyba jakaś choroba :lol:
Będziesz tam kupował tego 300/2.8 IS L? Bo jeżeli tak to pewnie śmigniemy we wspólny lotniskowy plener z tym szkiełkiem :mrgreen:

Reklama

k1caj_ns 
Optyczny

Kilku ludzi z optycznych się tam zaopatruje więc jakieś prowizje by mogli na konto portalu odprowadzać :grin:

btw. Chłopaki z tego sklepu są bardzo mili i mają profesjonalne podejście (kryptoreklama wiem :smile: ) może mnie nikt nie potępi za to .

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Profesjonalne podejście do klienta mają - to fakt. Tylko wiedzy im o takim sprzęcie jeszcze brakuje, ale od tego to mają kogoś innego :lol:

k1caj_ns 
Optyczny

Cóż za skromność :razz: Jeśli to faktycznie aluzja co do własnej osoby heh

Wojtek86 
Początkujący

Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008   

A wracając do tematu, kupiłem. Nie zgadniecie co :) 24-105 L 4f :)

Bawiłem się tymi sigmami, tamronami, wkońcu się wkurzyłem i wziołem ponownie do ręki 17-55 2.8 IS USM. Popstrykałem - było ok. Następnie 24-105. Może to subiektywne odczucie ale focus w tym obiektywie działał lepiej i szybciej niż 17-55. Fotki też jakoś ładniejsze wydawały się. Więc kupiłem go. (Za ok 2700 z fakturką i rokiem gwarancji).

Wiem że światło, wiem, że szeroki kont, ale i tak jestem zadowolony z zakupu :)
Póżniej najwyżej coś szerokiego się kupi i jakąś 50 (1,4 lub 1,8).

Pozdrawiam wszystkich :)
Wojtek

mavierk 
never knows best

Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008   

Wojtek86 napisał/a:
szeroki kont
szeroki kąt ;) Gratuluję wyboru - jedna z najlepszych możliwych decyzji ^^

Jasper 
Rozmowny

Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008   

Ja bym się bał brać Sigmę. Masz pewny FF lub BF. Tamron jest tu pewniejszy.

Po własnych doświadczeniach powiedziałbym wręcz odwrotnie! Na razie serwis Sigmy zapewnia darmowo wszelkie ewentualne poprawki. Serwis Tamrona podobno powstanie " w niedługim czasie". Dla mnie przynajmniej wnioski nasunęły się w oczywisty sposób.

tkosiada 
Rozmowny

miałem oba Tamrona 17-50/2.8 i Sigmę 17-70 DC MACRO
bardziej byłem zadowolony z tamrona i polecam

fatman 
Optyczny

miałem oba Tamrona 17-50/2.8 i Sigmę 17-70 DC MACRO
bardziej byłem zadowolony z Sigmy i dlatego ze mną została. Polecam !

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Dwa posty i jakże odmienne zdania. Miałem Tamrona i próbowałem wcześniej tę Sigme. I co polecam? To co miałem wczesniej. :grin:

Jasper 
Rozmowny

Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008   

Dwa posty i jakże odmienne zdania. Miałem Tamrona i próbowałem wcześniej tę Sigme. I co polecam? To co miałem wczesniej.

Nie bardzo rozumiem. Z poprzedniej wypowiedzi wynikało raczej, że skłaniasz się w stronę Tamrona. Z tej wynika jednoznacznie, że polecasz to co " miałeś wcześniej" czyli Sigmę.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Polecam nie to co wcześniej testowałem, ale nie kupiłem, tylko to co posiadałem bo bardziej spełniało moje oczekiwania. Czyli Tamron. I to jest prawidłowa interpretacja mojego wcześniejszego postu.

Jasper 
Rozmowny

No! To doszliśmy do sedna. Przypuszczam, że jak trafiłbym na dobry model Tamrona to także byłbym zadowolony i chwalił, bo szkło dobrze oceniane i w testach i przez użytkowników, a to coś znaczy. Mnie podobał się ze wszystkich względów oprócz takiej drobnostki, że nie dało dopasować do body. Mydlenie tragiczne i jeszcze większy FF. Po dwukrotnym wysyłaniu byłem znużony i zniechęcony ( m.in. kolejnym pakowaniem paczki - nie mam możliwości kupowania bezpośrednio w sklepie), że zrezygnowałem na korzyść Sigmy - a może za wcześnie się poddałem...

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Mój egzemplarz nie był wybierany, miał napis Made In China. Pracowałem nim ponad pół roku i odsprzedałem koledze który foci nim do dziś z bardzo dobrymi efektami. Zamieniłem go na C17-55 bo trafiła się okazja.

Jasper 
Rozmowny

No cóż , czasem fajnie mieć szczęście, a może zwiększona produkcja wobec popularności i zapotrzebowania spowodowała niedokładności nowszych modelów?
Tak się mi wydaje, że o problemach czytałem raczej odnośnie nowych modelów, a może niedokładności w nowych body?
Trzeba jakoś z tym żyć ( i focić).

Odpowiedz do tematu