Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Powiedzcie jak się ma 40D z bezprzewodowym sterowaniem lampami?
[ Dodano: Nie 24 Sie, 2008 13:40 ]
Przyznam, że jakoś dalej nie mogę sie przkonać do Tamrona, gdyż Canon powalił mnie Ultrasoniciem, a różnica światła 2.8 do 4, to tylko 1 EV co mogę zniwelowań stosując 200 ISO.
Wiem, że to brzmi głupio, ale jakoś nie wiem czemu sie wszyscy zachwycają Tamronem.
Witam.
JA też mam dylemat czy kupić 450D czy 40D. Mam do wyboru takie zestawy
Canon 40D+Sigma 28-70mm f2.8-4 HIGH SPEED+Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro +Canon EF 50mm f/1.8 II Telephoto plus dodatki typu karty, filtry za okło 1200$,
drugi zestaw to
Canon 450D+Canon EF-S 18-55mm F/ 3.5~5.6 IS+Canon EF-S USM 55-250mm IS Telephoto+Canon 50mm F1.8 Normal+ filtry i inne dodatki za 1400$,
trzeci zestaw
Canon 40D+Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS EF-S+Canon 70-300mm f/4-5.6 EF USM IS plus filtry karty pamięci za 1600$,
jeszcze mam do wyboru
Canona 40D+17-85 IS+70-300IS za 1700$. MOje pytanie, który z tych zestawów jest najlepszy moge wysłać linka do aukcji na ebayu żeby zobaczyć co w tych zestawach się znajduje. Pozdrawiam
Jeżeli zaczynasz, chcesz przyswoić sobie lustrzankę i po jakimś czasie wymienić body na lepsze, to zestaw z 450D może być dobry. Jeżeli myślisz o bardziej dłuższym zatrzymaniu sprzętu to najbardziej odpowiedni wydaje mi się ostatni zestaw ale tak w ogóle to zaniechałbym kupowania zestawów. Przyzwoite body ( jakim jest na pewno 40D ) i dobieranie szkieł do tego co chcę robić ( a nie odwrotnie) jest moim skromnym zdaniem najrozsądniejsze. Pozdrawiam.
No wlaśnie chodzi o to że to bedzie pierwszy taki aparat. Mam możliwość kupienia na miejscu w stanach sprzętu i póki mam fundusze to chciałbym coś zainwestować tez myslalem o tym ostatnim zestawie tylko dorzucic sobie 50 canona. Tylko ta cena i tak w tej chwili tego ostatniego zestawu jest troche za wysoka wolałbym wydać mniej ale wziąć 40D tylko zestawy 40D z obiektywem 70-300 sa bez stabilizacji ;/
Witam wszystkich serdecznie. (pierwszy pościk).
Nie myślałem że aż tyle ludzi będzie miało ten sam dylemat co ja...
a mianowicie wybór pomiędzy 40D a 450D !
Chciałbym wam przedstawić moją sprawę , bo nie jest aż tak prosta i od tygodni zaprząta mi głowę. Widzę także że wasze opinie są bardziej w stronę 40D , choć ja skłaniam się bardziej ku 450D , choć sam nie wiem dlaczego ...
40D jest u mnie troszkę drogawy , sama puszka 990 euro, a CANON EOS 450D 2Kit (18-55 IS & 55-250 IS mm - 890 euro. (Mam też okazję od znajomego wziąć nówkę 40D body fabrycznie zapakowane , ale bez gwarancji za 750 euro)
o fotografii mam amatorskie pojęcie mam ultrazooma lumixa fz-8 , ale od pewnego czasu (miesiąc) mam też nikona D300 , od tego samego znajomego .. pożyczony.
Samo body w 40D trochę mnie przeraża , bo już widzę ile będę musiał wyładować na szkła , a w 450D mam już 2 w kit-cie i z tego co wynika z waszych testów , nie są to takie ostatnie obiektywy , dla takich "pro" jak ja .
Nie mam wygórowanych ambicji super fotoreportera , chcę tylko robić zdjęcia rodzinie , może jakieś krajobrazy na wycieczkach , ale jak 450D to kaszanka i lepiej wziąć 40D to prosiłbym o napisanie. Napaliłem się na tego 450D tylko z waszego powodu czytając reckę , z której wynika że wypada całkiem przyzwoicie , a foty to już całkiem powalają , chociaż z 40D tak samo . Nie wiem , głowa mnie już boli w piątek muszę mieć któryś z tych aparatów , bo muszę nikona oddać
..help..
xagon, wszystko zależy czy chcesz się rozwijać fotograficznie. Piszesz, że „już widzę ile będę musiał wyładować na szkła”. Kupowanie szkła to esencja fotograficznego hobby więc jeśli nie chcesz tego zrobić, to nie wykorzystasz potencjału 40D, będziesz tylko miał ciężką i dużą puszkę do noszenia. W takim wypadku lepiej kupić 450D z dual-kitem i cześć. Tylko istnieje ryzyko, że zabawa Ci się spodoba i w końcu i tak zaczniesz się rozglądać za lepszym obiektywem niż kitowy...
Tak było ze mną. Ja nie zamierzałem kupować nic ponad 400D + kit.
Ok zrobię tak : (chyba że ktoś mi odradzi , bo nie będzie to miało sensu waszym zdaniem)
Utargowałem body 40D i spuścił do 700 euraków a że mnie na razie nie stać na dobry obiektyw to wynalazłem Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS za 249.00EUR . dołożyłbym tylko 50 euro i zamiast dwukitowego 450D miałbym 40D +EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. ciemny obiektyw co prawda , ale na inny mnie na razie nie stać . TU(allegro odpada i inne polskie sklepy , bo do aten to chyba nie dowiozą) jest od groma szkieł i nie mam pojęcia czy może jest jakieś lepsze w tej granicy cenowej , jeśli ktokolwiek mógłby zerknąć i doradzić , to z wdzięczności wyślę mu moje pierwsze wspaniałe zdjęcie moim nowym 40D [no i musi mieć IS , bo czasem mi się ręce trzęsą w pierwsze dni tygodnia
Ostatnio zmieniony przez xagon Sro 10 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 10 Wrz, 2008
xagon napisał/a:
[no i musi mieć IS , bo czasem mi się ręce trzęsą w pierwsze dni tygodnia
no! pierwszy sensowny powód na stabilizację Mam tak samo...
nabyłem w końcu jednak CANON EOS 450D 2Kit (18-55 IS & 55-250 IS mm) , bo znalazłem za śmieszne pieniądze ...750 euro . wiem że nikogo to nie interesuje , ale i tak za kilka dni opiszę wrażenia Na razie testowałem bateryjkami AF w obu obiektywach i wyostrzają idealnie w punkt
Witam. Orientujecie sie moze czy ta wersja tego Canona jest Japońska Canon EOS Kiss X2 / Digital Rebel xSi (EOS-450D), 12.2 Megapixel, SLR, Digital Camera w/ 18-55mm IS Lens Kit (Black) i czy jak sie kupuje taka wersje to jest chociaz angielskie menu??
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008
a polskie bedzie ok? i jeszcze parę innych. wartow przeczytać specyfikację aparatu
Witam.
Zacząłem też zagęszczać myśli wokół lustrzanki Canona 450D, czytałem na optycznych recenzję i nie wypadł źle w niektórych aspektach nawet w porównaniu z D300.
Myślę, że w swojej cenie jest super w zestawie z kit-em 1799zł +/- 100zł, nawet pomyślałem o dokupieniu C 28-135 IS USM z testów wynika, że niezłe jest to szkiełko.
Czy ktoś podzieli si swoim zdaniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11