Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
450D czy 40D
Autor Wiadomość
goltar 
Optyczny

Wysłany: Sob 23 Sie, 2008   

Wątek dotyczący kalibracji Tamrona został wydzielony TUTAJ.

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

mkzg, watpie. Bo kto potem taki sprzet kupi?

mkzg
[Usunięty]

Tak samo jak ludzie kupują z półki w fotojokerze :D

Powiedzcie jak się ma 40D z bezprzewodowym sterowaniem lampami?

[ Dodano: Nie 24 Sie, 2008 13:40 ]
Przyznam, że jakoś dalej nie mogę sie przkonać do Tamrona, gdyż Canon powalił mnie Ultrasoniciem, a różnica światła 2.8 do 4, to tylko 1 EV co mogę zniwelowań stosując 200 ISO.
Wiem, że to brzmi głupio, ale jakoś nie wiem czemu sie wszyscy zachwycają Tamronem.

dazdilly 
Nowy

Wysłany: Sro 10 Wrz, 2008   

Witam.
JA też mam dylemat czy kupić 450D czy 40D. Mam do wyboru takie zestawy
Canon 40D+Sigma 28-70mm f2.8-4 HIGH SPEED+Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro +Canon EF 50mm f/1.8 II Telephoto plus dodatki typu karty, filtry za okło 1200$,
drugi zestaw to
Canon 450D+Canon EF-S 18-55mm F/ 3.5~5.6 IS+Canon EF-S USM 55-250mm IS Telephoto+Canon 50mm F1.8 Normal+ filtry i inne dodatki za 1400$,
trzeci zestaw
Canon 40D+Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS EF-S+Canon 70-300mm f/4-5.6 EF USM IS plus filtry karty pamięci za 1600$,
jeszcze mam do wyboru
Canona 40D+17-85 IS+70-300IS za 1700$. MOje pytanie, który z tych zestawów jest najlepszy moge wysłać linka do aukcji na ebayu żeby zobaczyć co w tych zestawach się znajduje. Pozdrawiam

Jasper 
Rozmowny

Jeżeli zaczynasz, chcesz przyswoić sobie lustrzankę i po jakimś czasie wymienić body na lepsze, to zestaw z 450D może być dobry. Jeżeli myślisz o bardziej dłuższym zatrzymaniu sprzętu to najbardziej odpowiedni wydaje mi się ostatni zestaw ale tak w ogóle to zaniechałbym kupowania zestawów. Przyzwoite body ( jakim jest na pewno 40D ) i dobieranie szkieł do tego co chcę robić ( a nie odwrotnie) jest moim skromnym zdaniem najrozsądniejsze. Pozdrawiam.

dazdilly 
Nowy

No wlaśnie chodzi o to że to bedzie pierwszy taki aparat. Mam możliwość kupienia na miejscu w stanach sprzętu i póki mam fundusze to chciałbym coś zainwestować tez myslalem o tym ostatnim zestawie tylko dorzucic sobie 50 canona. Tylko ta cena i tak w tej chwili tego ostatniego zestawu jest troche za wysoka wolałbym wydać mniej ale wziąć 40D tylko zestawy 40D z obiektywem 70-300 sa bez stabilizacji ;/

xagon 
Bywalec

Witam wszystkich serdecznie. (pierwszy pościk).
Nie myślałem że aż tyle ludzi będzie miało ten sam dylemat co ja... :shock:
a mianowicie wybór pomiędzy 40D a 450D !
Chciałbym wam przedstawić moją sprawę , bo nie jest aż tak prosta i od tygodni zaprząta mi głowę. Widzę także że wasze opinie są bardziej w stronę 40D , choć ja skłaniam się bardziej ku 450D , choć sam nie wiem dlaczego ...
40D jest u mnie troszkę drogawy , sama puszka 990 euro, a CANON EOS 450D 2Kit (18-55 IS & 55-250 IS mm - 890 euro. (Mam też okazję od znajomego wziąć nówkę 40D body fabrycznie zapakowane , ale bez gwarancji za 750 euro)
o fotografii mam amatorskie pojęcie mam ultrazooma lumixa fz-8 , ale od pewnego czasu (miesiąc) mam też nikona D300 , od tego samego znajomego .. pożyczony.
Samo body w 40D trochę mnie przeraża , bo już widzę ile będę musiał wyładować na szkła , a w 450D mam już 2 w kit-cie i z tego co wynika z waszych testów , nie są to takie ostatnie obiektywy , dla takich "pro" jak ja :mrgreen: .
Nie mam wygórowanych ambicji super fotoreportera , chcę tylko robić zdjęcia rodzinie , może jakieś krajobrazy na wycieczkach , ale jak 450D to kaszanka i lepiej wziąć 40D to prosiłbym o napisanie. Napaliłem się na tego 450D tylko z waszego powodu czytając reckę , z której wynika że wypada całkiem przyzwoicie , a foty to już całkiem powalają , chociaż z 40D tak samo :) . Nie wiem , głowa mnie już boli w piątek muszę mieć któryś z tych aparatów , bo muszę nikona oddać
..help..

komor 
Moderator

xagon, wszystko zależy czy chcesz się rozwijać fotograficznie. Piszesz, że „już widzę ile będę musiał wyładować na szkła”. Kupowanie szkła to esencja fotograficznego hobby :) więc jeśli nie chcesz tego zrobić, to nie wykorzystasz potencjału 40D, będziesz tylko miał ciężką i dużą puszkę do noszenia. W takim wypadku lepiej kupić 450D z dual-kitem i cześć. Tylko istnieje ryzyko, że zabawa Ci się spodoba i w końcu i tak zaczniesz się rozglądać za lepszym obiektywem niż kitowy... :)
Tak było ze mną. Ja nie zamierzałem kupować nic ponad 400D + kit. :)

xagon 
Bywalec

Ok zrobię tak : (chyba że ktoś mi odradzi , bo nie będzie to miało sensu waszym zdaniem)
Utargowałem body 40D i spuścił do 700 euraków a że mnie na razie nie stać na dobry obiektyw to wynalazłem Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS za 249.00EUR . dołożyłbym tylko 50 euro i zamiast dwukitowego 450D miałbym 40D +EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. ciemny obiektyw co prawda , ale na inny mnie na razie nie stać :cry: . TU(allegro odpada i inne polskie sklepy , bo do aten to chyba nie dowiozą) jest od groma szkieł i nie mam pojęcia czy może jest jakieś lepsze w tej granicy cenowej , jeśli ktokolwiek mógłby zerknąć i doradzić , to z wdzięczności wyślę mu moje pierwsze wspaniałe zdjęcie moim nowym 40D :mrgreen: [no i musi mieć IS , bo czasem mi się ręce trzęsą w pierwsze dni tygodnia :oops:
Ostatnio zmieniony przez xagon Sro 10 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

mavierk 
never knows best

xagon napisał/a:
[no i musi mieć IS , bo czasem mi się ręce trzęsą w pierwsze dni tygodnia
no! pierwszy sensowny powód na stabilizację :D Mam tak samo... :D

MC 

Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008   

mavierk, od stabilizacji lepsze bedzie ograniczenie w spozyciu niektorych trunkow. Albo wrecz przeciwnie :wink:

xagon 
Bywalec

Wysłany: Sob 13 Wrz, 2008   

nabyłem w końcu jednak CANON EOS 450D 2Kit (18-55 IS & 55-250 IS mm) , bo znalazłem za śmieszne pieniądze ...750 euro . wiem że nikogo to nie interesuje , ale i tak za kilka dni opiszę wrażenia :) Na razie testowałem bateryjkami AF w obu obiektywach i wyostrzają idealnie w punkt

dazdilly 
Nowy

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008   

Witam. Orientujecie sie moze czy ta wersja tego Canona jest Japońska Canon EOS Kiss X2 / Digital Rebel xSi (EOS-450D), 12.2 Megapixel, SLR, Digital Camera w/ 18-55mm IS Lens Kit (Black) i czy jak sie kupuje taka wersje to jest chociaz angielskie menu??

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008   

a polskie bedzie ok? i jeszcze parę innych. wartow przeczytać specyfikację aparatu :mrgreen:

Jacek(Baton) 
Rozmowny
Jacek(Baton)

Wysłany: Sob 20 Wrz, 2008   

Witam.
Zacząłem też zagęszczać myśli wokół lustrzanki Canona 450D, czytałem na optycznych recenzję i nie wypadł źle w niektórych aspektach nawet w porównaniu z D300.
Myślę, że w swojej cenie jest super w zestawie z kit-em 1799zł +/- 100zł, nawet pomyślałem o dokupieniu C 28-135 IS USM z testów wynika, że niezłe jest to szkiełko.
Czy ktoś podzieli si swoim zdaniem? :wink:

Odpowiedz do tematu