Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Ile robisz zdjęć w ciągu miesiąca

Ile zdjęć robisz w ciągu miesiąca
poniżej 100
16%
 16%  [ 8 ]
od 100 do 200
16%
 16%  [ 8 ]
od 200 do 300
12%
 12%  [ 6 ]
od 300 do 400
6%
 6%  [ 3 ]
od 400 do 500
12%
 12%  [ 6 ]
od 500 do 600
4%
 4%  [ 2 ]
od 600 do 700
6%
 6%  [ 3 ]
od 700 do 800
4%
 4%  [ 2 ]
od 800 do 900
0%
 0%  [ 0 ]
od 900 do 1000
6%
 6%  [ 3 ]
od 1000 do 1500
4%
 4%  [ 2 ]
od 1500 do 2000
4%
 4%  [ 2 ]
od 2000 do 2500
6%
 6%  [ 3 ]
od 2500 do 5000
4%
 4%  [ 2 ]
powyżej 5000
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 50
Wszystkich Głosów: 50

Autor Wiadomość
M. Wojtyczka 
Uczestnik
Opty-mistyczny

Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

Oj, chcialbym osiagnac ten poziom kiedy zdjecia bede robil "serduchem" - znaczyloby to, ze warsztat mialbym opanowany do perfekcji. A na razie to musze myslec :sad:

Reklama

Monastor 
Optyczny

To zależy, ostatnimi czasy po kilkanaście, kilkadziesiąt. W lutym powinienem nadrobić :)

kamfil06 
Maniak

poniżej 100 :oops:

trudno mi wstać, chwycić sprzęt i gdzieś iść...

ale zapisałem się na kółko fotograficzne wiec liczba na pewno się zwiększy :mrgreen:

amv 
Optyczny
Łowiec

Ja mam około 6000 na liczniku a aparat od 3 miesięcy,więc wychodzi 2000 na miech
Ale to raczej pstrykanina niż robienie fotografii :razz: ,więc odpowiem za rok,odgrzebując temacik :wink:
Mam cichą nadzieje,że procent udanych zdjęc będzie wiekszy od 1% :roll: :grin:

Tutejszyn 
Optyczny

Aparaty analogowe nie mają liczników. Tak na dobrą sprawę licznk jest niepotrzebny. Nawet ewentuanemu nabywcy bedzie lzej, jesli uwierzy, ze kupuje srzęt "prawie nieuzywany, z lekkim przebiegiem".
Teraz jest licznik i mam wrażenie, że potrafi hipnotyzować. Ja tez poświęcam mu za duzo uwagi..

Moze zrobić inną ankietę i zatytułować: "Jak bardzo bym się wk...ł, gdyby ktos skasował mi licznik?"

Kocur 
Maniak

Ja zrobiłem w zeszłym roku ok. 27000 fotek, a nie byłem wcale na wielu imprezach :P

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Kocur napisał/a:
Ja zrobiłem w zeszłym roku ok. 27000 fotek

Około, tzn. liczyłeś je czy to tylko taka teoria?

Kocur 
Maniak

Wyczytałem w gwiazdach :P

skasowany
[Usunięty]

Średnio 1500 miesięcznie. Moją statystykę bardzo poprawiają miesiące letnie, kiedy to podróżuję najczęściej bez przerwy przez 3,5 miesiąca.

Pstryczek 
Rozmowny

Wysłany: Sob 24 Sty, 2009   

Takie wyliczonko popełniłem:

Załóżmy, że 1 miesięc = 24h x 30 dni = 720h

Powiedzmy, że pół doby nie mamy aparatu pod ręką (sen, robota itp.) = 360 h

Robiąc więc np. 1000 zdjąć na miesiąc = ok. 2,77 pstryknięć na godzinę ;)

skasowany
[Usunięty]

Kocur napisał/a:
Wyczytałem w gwiazdach :P

Ja też :wink:
Widzisz Kocur, towarzysze nam nie wierzą :cool:

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Kocur napisał/a:
Wyczytałem w gwiazdach

Właśnie też takie wrażenie odnoszę :smile:
Pstryczek napisał/a:
Powiedzmy, że pół doby nie mamy aparatu pod ręką (sen, robota itp.)

A moze są tacy co śpią z aparatami :?: :mrgreen:

Tutejszyn 
Optyczny

Dziwna to dyskusja.. Oczywiście, że ilość robi się niejako "przy okazji", ale ta dyskusja jakoś tak dziwnie pachnie takim robieniem zdjęć na ilość, gdzie ilość jest celem samym w sobie. Jeszcze ktoś pomysli, ze jak nie robi tysiąca pstryknieć w miesiącu, to jest słabym fotografem..

...nie wziąłem udziału w tej ankiecie.

komor 
Moderator

Nie poruszyliśmy jeszcze jednej istotnej kwestii: ile mamy kłapnięć migawki na zdjęcie, które potem zostawiamy w archiwum. Ja na przykład fotografując swoje imprezy rodzinne w najlepszym razie osiągam stosunek 50%, czyli połowę ujęć wywalam do kosza przy pierwszym przeglądaniu: bo nieostre, bo oczy zamknięte, bo mina nie ta… Ostatnio się już ograniczam i jakieś tam nabywane doświadczenie coraz bardziej pomaga.
A wy podając swoje liczby co macie na myśli? Ilość kłapnięć czy ilość obrazków pozostawionych w komputerze już po przejrzeniu sesji?

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Ja liczę ilośc klapnięć. Jest czasem tak, że z tysiąca zdjęć z sesji ptasiej zostaje dwadzieścia :oops:

Odpowiedz do tematu