Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
I tym optymistycznym akcentem można w sumie zakończyć tą dyskusję, bowiem wygląda na to, że nastąpiła już wymiana "poglądów" między zainteresowanymi stronami, a strony tak się okopały i ufortyfikowały na swych stanowiskach, że wojenka systemowa między Canonem Nikonem Sony Pentaxem i Olympusem przypomina kłótnie w piaskownicy ew. bitwę o zjeżdżalnię.
Dzięki tej dyskusji wyraźnie widać, że JEST wybór. Gdyby go nie było i Microsoft był faktycznie takim monopolistą, to nie naprodukowalibyście niemal 10 stron polemiki. Chyba zacznę zmieniać zdanie o Microsofcie, już go nawet zacząłem pisać wielką literą
też tak sądzę, a z komorem najwyżej będę dyskutował na najbliższych warsztatach
Riddle [Usunięty]
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
Dzemus napisał/a:
komor, co to za branża?
Produkcja opium w afganistanie. W końcu mówił, że branża związana jest z makami.
edmun, Einstein to twoja wróżka? Ja uważam, że wojny długo nie będzie, bardzo długo. Po pierwsze - świat jest w atomowym zastraszeniu. Po drugie - duża wojna zwyczajnie się nie opłaca - rosja wojenki prowadzi we wschodnich krajach by zdjąć uwagę z własnych problemów. Araby i żydzi walczą na piaskach pustyni sami nie wiedzą o co ale walczą od zawsze. Ale nie mają broni którą mogli by siać zagładę. Po trzecie - każdą wojnę szybko tłumą inne kraje.
Ale to nie zmienia faktu, że kluczowe aspekty budowy lub specyficzne cechy zawsze pochodzą od konkretnego producenta końcowego.
Coz, w zasadzie sprowadza sie to do obudowy i akcesoriow
Cytat:
Dlaczego uważasz że komputery muszą rządzić się innymi prawami niż np. aparaty?
Wlasnie ze wzgledu na modularna budowe.
@offca11 - IMHO wyglada to dobrze tylko na papierze. Kod binarny jest uzywany ze wzgledu na bardzo prosta reprezentacje elektryczna (jest napiecie lub go nie ma, w duzym uproszczeniu). Przy kodzie szesnastkowym tych stanow robi sie szesnascie i zaczynaja sie jaja, bo sygnal musi byc w skomplikowany sposob kodowany i chroniony przed bledami. O wzroscie komplikacji urzadzen nie wspomne.
Poczytaj sobie o wielowartosciowych modulacjach cyfrowych, to zobaczysz, ile roznych metod stosuje sie do ochrony sygnalu i na ile sposobow moze sie on zepsuc
Zreszta, co nam po 8-watkowych prockach (Core i7, jakby kto pytal), 64 bitach i cudach na kiju, jak producenci oprogramowania nadal zyja w epoce glebokiego sredniowiecza i 90% aplikacji pisana jest pod jeden rdzen i 32 bity...
Dlatego napisałem, że nie jestem specjalistą. Szczerze mówiąc to po prostu gdzieś kiedyś o tym czytałem i zdaje sobie sprawe iż byłoby to o wiele bardziej skomplikowane. Jednak przedstawiało sie to bardzo ciekawie i jakby to opanować to mogłoby dać rewelacyjne wyniki. Ale nie ma co gdybac, lepiej zabierajmy swoje systemowe aparaty i róbmy fotki
Właśnie.
jaad75, korzystając że jesteś, a to dział z wolny i OT w OT. Czy możesz napisać główne motywy, które pokierowały Cię do zakupu "Vaio"? Pewnie się przerzucę za jakiś czas na lapsa i zbieram różne opinie.. Nikogo od Sony jeszcze nie miałem...
Szukałem notebooka z dobrą matrycą - niestety nikt nie robi już modeli na IPS, ani MVA, więc jestem skazany na TN i jedyne, co mogłem zrobić, to wybrać model z podświetleniem RGB-LED, które daje szerszy gamut (137% Adobe RGB w przypadku AW). Z laptopów, które wytypowałem, po długich przemyśleniach został Dell XPS Studio 16 i właśnie Sony Vaio AW. Dell jest znacznie mniejszy, ma szybsze pamięci (1066MHz) i wychodzi ~$600 taniej, ale po pierwsze w mocnej konfiguracji ponoć bardzo się grzeje, a po drugie 16" ekran 16:9 jest 8mm niższy od mojej obecnej 15.4" 16:10, którą to wielkość uznaję za minimum, bo zbyt często obrabiam pionowe zdjęcia i projekty. 18.4" wydaje się starszną krową, ale wysokość ekranu, to dokładnie tyle ile w 17" 16:10 lub 15" 4:3, tyle, że dostajesz więcej miejsca w szerz... Poza tym Vaio ma lepsze wyniki w testach i zmieściłem się w budżecie z 2x320GB dyskami (7200 rpm) i nagrywarką BR, która zwykle jest cholernie droga...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11