Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kontynuując poszukiwania aparatu dla siebie po jak najmniejszych kosztach dotarłem do następującego zestawu opcji na allegro do 1200zł za kit.
Sony a100
Pentax *istD
Olympus E500
Canon 350D
Nikon D50
Nikon D70
Wszystkie z małymi matrycami, ale to mi osobiście nie przeszkadza, bo zdjęcie i tak dla mnie wystarczające, a jak przestanie wystarczać to będę miał kasę na lepszy aparat
Czy któryś z nich wyróżnia się czymś szczególnym albo odstaje w negatywny sposób? Który będzie najlepszy do nauki?
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 16 Maj, 2009
Jak na moje oko to najlepiej przy małym budżecie kupić eosa 350d (możliwość przypięcia manualnych szkiełek z innych systemów), potem nikon d70s, d50 czy P *istD, Oly
i na końcu jak dla mnie Sony A100 - bo A200 kupisz za 1200zł
Czy któryś z nich wyróżnia się czymś szczególnym albo odstaje w negatywny sposób?
zapytaj kogoś kto używał ich wszystkich
mavierk napisał/a:
Jak na moje oko to najlepiej przy małym budżecie kupić eosa 350d (możliwość przypięcia manualnych szkiełek z innych systemów), potem nikon d70s, d50 czy P *istD, Oly
Maverik akurat pod wzgledem manualnych szkieł to zdecydowanie pentax isdD/Ds, Samsung Gx1s ze względu na nieporównywalnie lepszy wizjer do manualnego ostrzenia.
Chociaż canon 20d byłby chyba najlepszym wyborem jak dla mnie.
Do nauki fajny by był istD ze względu na stare szkiełka, TTL, fajny wizjer. Na minus na pewno AF. Canona i Nikona nie znam wiec sie nie wypowiem ale 10/20d zawsze mi sie podobał
Właśnie ostatnio trochę myślę o tym, że ten wydatek nie będzie jedynym na drodze fotografii i skakanie z systemu na system się nie będzie opłacać W tym kontekście to Canon i Nikon głównie by zostały jako baza do późniejszej zmiany body na lepsze. Potem lepsze szkła i tak dalej
Jak to jest z bagnetami Canona? Czym się różni EF od EF-S?
Zakładając, że cena body 20d utrzyma się na poziomie 1000zł, to co do tego dobrać aby było elastyczne w obyciu i nie rujnowało budżetu?
Cokolwiek, co ma wizjer na pryzmacie, a nie na lustrach...
Lustra ssą i połykają...
Canon 20d, Pentax k10D, nikon D80. Coś w ten deseń.
IMO niekoniecznie warto ładować się w najtańsze korpusy. Lepiej dopłacić te kilka stówek.
Pentax i Nikon mają niezłe obiektywy kitowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9