Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
baracuda, mi raczej chodziło o włączenie profilu przy starcie systemu.
Cytat:
To enable or disable calibration loading by Windows, you must be logged on with a user account that has administrative privileges.
1.Open Color Management by clicking the Start button , and then clicking Control Panel. In the search box, type color management, and then click Color Management.
2.Click the Advanced tab, and click Change system defaults.
3.Click the Advanced tab in the Color Management - System Defaults dialog box, and do one of the following:
•To enable Windows to load display calibrations, select the Use Windows display calibration check box.
•To prevent Windows from loading display calibrations, clear the Use Windows display calibration check box.
4.Click Close in the Color Management - System Defaults dialog box.
5.Click Close in the Color Management dialog box.
Dość dobrze też jest tu opisany problem gubienia ustawień profilu podczas konkretnych akcji systemu (UAC), gdy używamy tylko profile loadera od niezależnych producentów.
komor, nie narzekam, nie przeszkadza mi to w codziennym użytkowaniu a i wiedzę pogłębia. Po prostu jest to system prosty powierzchownie ale jednocześnie bardzo otwarty dla tych, co wiedzą co chcą zrobić
ale jednocześnie bardzo otwarty dla tych, co wiedzą co chcą zrobić
W przeciwieństwie do niektórych innych systemów, gdzie nawet jeśli zapytać tzw. power usera, o coś bardziej szczegółowego, to pierwszą odpowiedzią jest zawsze, "a po co Ci to?", a drugą zazwyczaj "nie wiem"...
jaad75, pomyliłeś powerusera z ZU. Poza tym co prawda, to prawda, posiadacz Syrenki zawsze będzie więcej wiedział o swoim silniku niż posiadacz powiedzmy Toyoty. Taki lajf.
baracuda, a ja się przyznaję, że nie klikałem w to systemowe ustrojstwo do kalibracji
Podejrzewam, że jest to kalibracja "na oko", którą kiedyś dawno sobie zrobiłem w innym Windowsie przy pomocy jakiegoś magicznego softu a później musiałem się tłumaczyć z kolorystyki zdjęć i trochę je popoprawiać
Podejrzewam, że jest to kalibracja "na oko", którą kiedyś dawno sobie zrobiłem w innym Windowsie przy pomocy jakiegoś magicznego softu a później musiałem się tłumaczyć z kolorystyki zdjęć i trochę je popoprawiać
no bo tak jest , zawsze można potem nawijać że to było zamierzone
działanie autora zdjęcia
ewentualnie tym co nie mają fachowo skalibrowanego monitora wcisnąć
że to ich sprzęt jest do de..
[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 16:40 ]
mam pytanie w imieniu kolegi ,zapytał mnie jakiego profilu ma użyć ,
lapek asus na XP , używa photoshopa , takie profile ma do
wyboru , przesłał mi screen,a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13