Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sob 02 Kwi, 2011
Amatorska kalibracja monitora
Autor Wiadomość
dr11 
Optyczny

Wysłany: Pią 21 Sty, 2011   

baracuda, mi raczej chodziło o włączenie profilu przy starcie systemu.
Cytat:
To enable or disable calibration loading by Windows, you must be logged on with a user account that has administrative privileges.

1.Open Color Management by clicking the Start button , and then clicking Control Panel. In the search box, type color management, and then click Color Management.
2.Click the Advanced tab, and click Change system defaults.
3.Click the Advanced tab in the Color Management - System Defaults dialog box, and do one of the following:
•To enable Windows to load display calibrations, select the Use Windows display calibration check box.
•To prevent Windows from loading display calibrations, clear the Use Windows display calibration check box.
4.Click Close in the Color Management - System Defaults dialog box.
5.Click Close in the Color Management dialog box.

http://www.slagermanphoto...ement-solution/
Punkt 7.

Dość dobrze też jest tu opisany problem gubienia ustawień profilu podczas konkretnych akcji systemu (UAC), gdy używamy tylko profile loadera od niezależnych producentów.

Pamiętam, że do ładowania profilu podczas wybudzenia/logowania przydaje się rozwiązanie 11: http://www.ms-windows.inf...creen-4802.aspx

Reklama

komor 
Moderator

Że też wam się chce używać takich dziwnych systemów operacyjnych, w których najprostsze operacje są takie skomplikowane…  :twisted:

dr11 
Optyczny

komor, nie narzekam, nie przeszkadza mi to w codziennym użytkowaniu a i wiedzę pogłębia. Po prostu jest to system prosty powierzchownie ale jednocześnie bardzo otwarty dla tych, co wiedzą co chcą zrobić :)

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

dr11 napisał/a:
ale jednocześnie bardzo otwarty dla tych, co wiedzą co chcą zrobić :)
W przeciwieństwie do niektórych innych systemów, gdzie nawet jeśli zapytać tzw. power usera, o coś bardziej szczegółowego, to pierwszą odpowiedzią jest zawsze, "a po co Ci to?", a drugą zazwyczaj "nie wiem"... :razz:

komor 
Moderator

jaad75, pomyliłeś powerusera z ZU. :) Poza tym co prawda, to prawda, posiadacz Syrenki zawsze będzie więcej wiedział o swoim silniku niż posiadacz powiedzmy Toyoty. ;) Taki lajf. :P

jaad75 
Klub Pierdzieli

komor napisał/a:
pomyliłeś powerusera z ZU.
A co to jest "ZU"?... :razz:

komor 
Moderator

Zwykły User, nie znałeś tego? :)

jaad75 
Klub Pierdzieli

komor napisał/a:
Zwykły User, nie znałeś tego? :)
Nie... :mrgreen:

komor 
Moderator

Zwany także użyszkodnikiem. :)

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

dr11 napisał/a:
baracuda, mi raczej chodziło o włączenie profilu przy starcie systemu.

przyznaję się bez bicia , nie wlazłem w ten link , tylko przyszło
mi namyśl te systemowe ustrojstwo z seven :razz:

dr11 
Optyczny

baracuda, a ja się przyznaję, że nie klikałem w to systemowe ustrojstwo do kalibracji :D
Podejrzewam, że jest to kalibracja "na oko", którą kiedyś dawno sobie zrobiłem w innym Windowsie przy pomocy jakiegoś magicznego softu a później musiałem się tłumaczyć z kolorystyki zdjęć i trochę je popoprawiać :P ;)

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

dr11 napisał/a:
Podejrzewam, że jest to kalibracja "na oko", którą kiedyś dawno sobie zrobiłem w innym Windowsie przy pomocy jakiegoś magicznego softu a później musiałem się tłumaczyć z kolorystyki zdjęć i trochę je popoprawiać :P ;)

no bo tak jest , zawsze można potem nawijać że to było zamierzone
działanie autora zdjęcia :mrgreen:
ewentualnie tym co nie mają fachowo skalibrowanego monitora wcisnąć
że to ich sprzęt jest do de.. :lol:

[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 16:40 ]
mam pytanie w imieniu kolegi ,zapytał mnie jakiego profilu ma użyć ,
lapek asus na XP , używa photoshopa , takie profile ma do
wyboru , przesłał mi screen,a

Profile kolorów.jpg
Plik ściągnięto 3861 raz(y) 163,29 KB

Odpowiedz do tematu