Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Optisan Pro1 8-32x50 jakie szkła
Autor Wiadomość
FIFI 
Bywalec

Wysłany: Pon 26 Wrz, 2011   

Zależy jaki fajny :razz: Dużo ludzi lubi 10x50... raz się wkurzyłem bo kolega powiedział mi że jego 10x50 ma większy power i zaliczył moje "maleństwo" do złej lornetki... jak to się przełożyło na rzeczywistość to raczej niech on pozostanie w nieświadomości ...

Reklama

michals 
Nowy

Wysłany: Wto 27 Wrz, 2011   

Witam

tak jak pisałem chyba skuszę się na Entry 10x50 a co sądzicie o tej lornetce: ApoBird 8x45 WP jeden ze sklepów ją zachwalał twierdząc, że nawet przewyższa entry 10x50 ??

madrax 
Bywalec

michals,
gdybym był na Twoim miejscu,dołożyłbym 200zl i kupił Nikon EX 8x40.
to coś zewnętrznie podobne jest do DO Silver,może też okazać się,że jej trwałość jest również na tym samym poziomie,czyli da Ci radość przez najbliższe dwa lata.
Uważam,że nie warto brnąć w tą ścieżkę.Nikon serii EX moim zdaniem jest najlepszy z najtańszych,nic poniżej nie jest warte uwagi.

FIFI 
Bywalec

michals napisał/a:
Witam

tak jak pisałem chyba skuszę się na Entry 10x50 a co sądzicie o tej lornetce: ApoBird 8x45 WP jeden ze sklepów ją zachwalał twierdząc, że nawet przewyższa entry 10x50 ??

To jakiś nowy prawie noname. Lepiej bierz entry bo to sprawdzona "jakość"

Dawid1984 
Entuzjasta

madrax napisał/a:
Uważam,że nie warto brnąć w tą ścieżkę.Nikon serii EX moim zdaniem jest najlepszy z najtańszych
Dokładnie,tez tak uważam.
michals, Piękna życiówka ,mam nadzieje ze nadal pływa.

michals 
Nowy

Wysłany: Sro 28 Wrz, 2011   

Dawid1984 napisał/a:
madrax napisał/a:
Uważam,że nie warto brnąć w tą ścieżkę.Nikon serii EX moim zdaniem jest najlepszy z najtańszych
Dokładnie,tez tak uważam.
michals, Piękna życiówka ,mam nadzieje ze nadal pływa.

Czy nadal pływa to nie wiem. Wiem natomiast, że 4 lata temu miał zwróconą wolność :) :) :)

Abs 
Optyczny

Wysłany: Sro 28 Wrz, 2011   

FIFI napisał/a:
michals napisał/a:
Witam

To jakiś nowy prawie noname. Lepiej bierz entry bo to sprawdzona "jakość"

Stawiaj na sprawdzonych graczy. Jeśli uznasz, że lornetka to dla ciebie sprawa istotna, kup najlepszą na jaką cię stać. Jak pisał Madrax warto zainwestować w Nikona Ex - pewnie posłuży ci przez lata. Jeśli nie jakiś dobry model Nikona to postaw na Deltę Optical. Co prawda gwarancja krótka ale działa, tak samo jak ich serwis pogwarancyjny.

Guliwer 
Maniak

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011   

DO Entry nie jest optycznie dobrą lornetką. Trudno w niej ustawić ostrość, wzrok się szybko męczy, a obraz trochę jak przez szybę z ciągnionego szkła. Mechanicznie jest OK, choć jakość gumy na okularach dość marna.
Zdecydowanie wolę Actiona VII. Mimo efektu lupy, w centrum obraz jest bardzo ładny.
Oczywiście najlepsza z tańszych będzie Action EX.

Dawid1984 
Entuzjasta

Wysłany: Pią 30 Wrz, 2011   

michals napisał/a:
Czy nadal pływa to nie wiem. Wiem natomiast, że 4 lata temu miał zwróconą wolność :) :) :)

To się chwali :grin:

Guliwer 
Maniak

Szkoda, że myśliwi nie strzelają ślepą amunicją. :cool:

madrax 
Bywalec

Guliwer,za myśliwych i krytykę ich zabaw wyleciałem z tego forum :cool:

Guliwer 
Maniak

Ja też miałem za nich czerwony krawat. Może by łapali dziki w sieci a potem wypuszczali po zrobieniu zdjęcia i pomiarach?
To silne lobby i najbogatsi klienci rozmaitej optyki. My, miłośnicy przyrody z nimi nie wygramy niestety. Ale co zrobisz? Poskarżysz się Panu Prezydentowi Komorowskiemu?

madrax 
Bywalec

wiesz,należę do ludzi o silnym ciosie,
bardzo lubię miażdżyć twarz takim okrutnikom.
i jakoś nie straszne mi wpływy tych spasionych degeneratów. :cool:
peace.

FIFI 
Bywalec

Wysłany: Sob 01 Paź, 2011   

Guliwer napisał/a:
Ja też miałem za nich czerwony krawat. Może by łapali dziki w sieci a potem wypuszczali po zrobieniu zdjęcia i pomiarach?
To silne lobby i najbogatsi klienci rozmaitej optyki. My, miłośnicy przyrody z nimi nie wygramy niestety. Ale co zrobisz? Poskarżysz się Panu Prezydentowi Komorowskiemu?

Podpisuje się :oops: Nie lubię myślistwa... zabijają zwierzęta, których jest i tak mało... niech się biorą za komary ( tak na poważnie ;. Lub za jakieś plagi :smile:

[ Dodano: Sob 01 Paź, 2011 21:01 ]
madrax napisał/a:
i jakoś nie straszne mi wpływy tych spasionych degeneratów

Mocne :razz:

kivirovi 
Optyczny
http://birdfair.pl/

Wysłany: Nie 02 Paź, 2011   

Daleki jestem od chwalenia mysliwych. To co wyrabiaja czasem (akcja z losiem, polowania dewizowe na gesi z lodzi, strzelanie do nielotnych kaczek itp.) wola o kryminal. Ale to jest lobby dinozaurow.

Tyle, ze w zasadzie nie wydac zadnej innej mozliwosci reducki np. liczby lisow. Chyba, ze wolimy metody naturalne, np. wscieklizne... Wolalbym, tez by drop, cietrzew i gluszec byly pospolitymi ptakami lownymi, niz rzadkimi pod scisla ochrona w strefach. Moze kiedys zamiast introdukowac bazanta wypuszcza cietrzewie. Ja nie bede protestowal.

Odpowiedz do tematu