Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Yongnuo YN565EX - mini recenzja
Autor Wiadomość
cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Pią 17 Lut, 2012   

chawison.pl napisał/a:
SB910 jest jednak trochę mocniejsza jak wykazują testy
Wrzucisz jakiegos linka do tych testow?

Reklama

nawrocki
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Lut, 2012   

A tak przy okazji może ktoś opisze jak się u tych Chińczyków kupuje, począwszy od zmiany alfabetu na jakiś nam bliższy ?

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

po angielskiemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chawison.pl 
Początkujący

cybertoman napisał/a:
chawison.pl napisał/a:
Wrzucisz jakiegos linka do tych testow?

Mam taka tabelke, moze komus coś rozjasni ... pozdrowienia

Moce lampy.gif
Plik ściągnięto 7089 raz(y) 31,25 KB

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

chawison.pl napisał/a:
Mam taka tabelke
Dzieki. Ale tam ani YB565EX ani SB910 nie widze. Interesowalo mnie pochodzenie tego stwierdzenia:
chawison.pl napisał/a:

chawison.pl 
Początkujący

cybertoman napisał/a:
chawison.pl napisał/a:
Mam taka tabelke
Dzieki. Ale tam ani YB565EX ani SB910 nie widze. Interesowalo mnie pochodzenie tego stwierdzenia:
chawison.pl napisał/a:

YN565 Yongnuo jest jak byk :) może zle spojrzałeś... SB910 jest trochę mocniejsza od sb800 ale rzeczywiście jej nie ma w tabelce...
Generalnie chodzi o to ze sama moc w testach to nie wyznacznik dobrej lampy i nie należy sie nią tępo sugerować przy wyborze lampy ...
Parafrazując świetna reklamę opon samochodowcyh " moc jest niczym bez kontroli nad nią "
Dla amatora zdecydowanie wystarczy prosta i lekka lampa yn-465 lub yn-467 .. która teoretycznie jest najsłabsza w tabelce...
Pozdrowienia
Adam

nawrocki
[Usunięty]

baracuda napisał/a:
po angielskiemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No to powiedz mi, który krzak kliknąć żeby się przełączyć na ten angielski.

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

nawrocki napisał/a:
No to powiedz mi, który krzak kliknąć żeby się przełączyć na ten angielski.

Komunikacja przy zakupie w moim wypadku była poprzez maila, po angielsku,
wszystko poszło dobrze :razz: , kupowałem inną elektronikę,
ale to nie ma żadnego znaczenia, więc w czym problem :?:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

wystarczy użyć google translate, a jak ktoś z Chrome korzysta to domyślnie pyta czy tłumaczyć

nawrocki
[Usunięty]

Ok, chciałem mieć możliwość przeglądania całej oferty, myślałem, że jest też wersja anglo tej strony, spróbuję z google.

Quaint
[Usunięty]

Wysłany: Wto 28 Lut, 2012   

lool, taka sama realna moc jak sb900 a kosztuje 1/3 ceny, aż z ciekawości kupię

[ Dodano: Pią 02 Mar, 2012 13:10 ]
Właśnie odebrałem tę lampę dla nikona, w porównaniu do SB900 nie widzę różnic w jakości wykonania poza tym że yongnuo ma lepzy obrót głowicą, taki płynny.
Potężnym minusem jest oczywiście synchro z szybkimi czasami, u mnie powyżej 1/320 jest ciemność :)

[ Dodano: Pią 02 Mar, 2012 13:18 ]
A inna kolorystyka jest napisów w wersji dla nikona: złote :)

[ Dodano: Pią 02 Mar, 2012 13:27 ]
Działa tip top z wyzwalaczami YONGNUO RF-603

Jivul 
Bywalec

Wysłany: Pon 07 Maj, 2012   

A czy YN565EX będzie działać z Canonem 10D z TTLem? We wszelkich reklamach na alle/eba wymienione są korpusy od 30D w górę.
Dla porównania Nissiny mają w tabelkach 10D jako kompatybilny korpus.

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2012 11:42 ]
Tutaj: http://www.ebay.com/itm/Y...6-/250879180677
w tytule aukcji jest 10D, 20D... ale już w opisie jest tylko do 30D... hmm.. czy między 20D a 30D coś się pozmieniało w specyfikacji stopek / komunikacji body-flash ?

Napisałbym do dystrybutora, wg newsa na głównej jest nim Infoto/Foxfoto ale na ich stronach się za bardzo nie przyznają do marki YN :D

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2012 11:47 ]
O, tutaj jest jakaś lista kompatybilności:
http://www.yongnuostore.c...lash-for-canon/
i wynika że tylko 460II i 560II działają ze starszymi korpusami... :???: no trudno, trzeba będzie pójść w nissina albo coś innego zatem (mam nadzieję, że jakiś szef korporacji YN to przeczyta :P ).

SiemankoOo 
Początkujący

Wysłany: Pon 04 Cze, 2012   Lampa Yongnuo 565

Tak jak w temacie, jakie macie opinie na temat lampy Yongnuo 565?

Jivul 
Bywalec

Wysłany: Pon 04 Cze, 2012   

http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=16485

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 05 Cze, 2012   

SiemankoOo, może by tak przejrzeć istniejące wątki na forum przed zadaniem pytania? Scaliłem.

Odpowiedz do tematu